reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Ja do JoliDra kilka słówek. Tak jak już któraś z dziewczyn napisała, pracować przy komputerze możesz 4 godziny dziennie maksymalnie, mówi tak kodeks pracy. Znajdziesz to w wykazie prac wzbronionych kobietom ciężarnym. Twój pracodawca za nieprzestrzeganie kodeksu pracy moze dostać sporą karę. Jak to się ma do tego, ze pracujesz 8 godzin i uważasz, że pracodawca jest wyrozumiały? Ma on obowiązek nie dopuścić Ciebie po 4 godzinach pracy przy monitorze do pracy. Kolejne 4 godziny muisz pracować w inny sposób. Niech Ci nie bedzie żal szefa ani pracy. Zadbaj o maleństwo :-)

reklama
Wracając do tematu szkół rodzenia. Znalazłam namiary na internetową szkołę rodzenia
Powitanie nawet ciekawa stronka. Namiastka prawdziwej szkoły rodzenia dla tych, co nie mogą do takiej chodzić ;-) Czy są tam przydatne informacje? Oceńcie same :-)

Z tego co widzę po datach i godzinach wpisów, to wiele z Was spędza mnóstwo czasu przed komputerem ;-) Ja też jak byłam przeziębiona i siedziałam w domku przez 3 dni, to nie odchodziłam od laptopa... Więc chyba w pracy też mogę posiedzieć :-) Zresztą, praca ponad 4h przy monitorze jest niewskazana z dwóch względów: po pierwsze, chodzi o pole elektromagnetyczne emitowane przez monitor - nawet w "wykazie prac szczególnie uciążliwych lub szkodliwych dla zdrowia kobiet", praca przy monitorze jest wrzucona do jednego działu z pracą w polu magnetycznym. Po drugie, chodzi o pozycję siedzącą, bez większej możliwości jej zmiany - dlatego moim zdaniem, jeśli ktoś pracuje przy monitorze LCD i co godzinkę - dwie wstaje od komputera i robi sobie małą przerwę, to nie ma powodów do obaw o zdrowie dzidzi.

Ja siedzę w domku przy laptopie. Ale od chwili, gdy sie domyslałam, że mogę być w ciąży, to laptop nie ląduję na moich kolanach, tylko na biurku, jak najdalej ode mnie.;-)
Pierwsze zwolnienie z pracy dostałam właśnie z powodu 8h przy komputerze (nie miałam możliwości skrócić tego czasu, bo pracuje w księgowości przy wprowadzaniu danych do komputera).
W pracy komputer miałam najstarszy, z bardzo starym monitorem, do tego niewygodne krzesło i w ogóle nie wiem jaki BHP-owiec zezwolił na taką organizację stanowiska pracy (biurko zwykłe, monitor 20cm od twarzy, skierowany w strone okna, miejsca wokół zero, normalnie koszmar:wściekła/y:)
Ale teraz jestem w domku i nic nie zapowiada, że wrócę do pracy. Po urodzeniu dziecka nie wrócę do tej firmy:no:

Witam,
proszę wybierzcie między sobą moderatora, który opiekowałby sie Waszym działem i był w kontakcie ze mną.
pozdrawiam:-)

Mnie zwykle rozliczanie i wypełnianie PITów nie przerażało, ale dla pewności zawsze dawałam do sprawdzenia mamie. :-)

reklama
Ja mam pracę tylko przy komputerze (8 godzin), ale monitor na szczęście płaski, więc nieszkodliwy :-) A w domu laptop, wieć też nieźle.

Do góry