reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Asiowo, trzymam kciuki1 Wiem, ze sie denerwujesz, to jest cisnienie na granicy normy... Daj znac co i jak!

Asiowo to mamy prawie identyczne ciśnienie... ja 137/86 :szok: zaczyna mi skakać coraz bardziej, wczoraj miałam wizyte u gina, Mała dalej grzecznie siedzi, szyjka krótka ale trzyma, nawet rozwarcia na opuszek nie ma:baffled:, mam nadzieje że powoli się coś ruszy, za tydzień w środe odstawiam fenoterol no i gin mówi że mogę zacząć rodzić, a ja już gotowa teraz jestem :-D dziś wysprzątałam całe mieszkanie, mąż w sobote myje okna i wiesza firany i mogę się rozpakowywać, zwłaszcza że Mała już nie jest taka mała, główka jedynie mnie martwi, bo gin mówi że duża, mierzył mi wczoraj miednice, małej nie mam ale lepiej jakbym urodziła w przyszłym tyg żebym nie miała problemu z porodem, bo główka odpowiada już prawie 39tc... mam nadzieje że to tylko taka uroda Młodej i wszystko jest wporządku... po za tym kręgosłup mi nawala, zwlec się z łóżka dziś nie mogłam... :crazy: ciąży ta ciąża mi troszkę...

Flexy pomiarami główki się nie martw, bo to różnica niecałych 2 tygodni, więc w normie :tak: gdyby była większa (np. 3 - 4 tygodnie) to mogłabyś się martwić ;-) a maleństwo widocznie do małych nie należy :sorry2:

Flexy napewno wszystko w porzadku. Pewnie dzidzia duza i dlatego.
Mnie wczoraj lekarz odstawil fenoterol i dzis na wszelki wypadek kazal mi przyjsc do szpitala zobaczyc czy czasem sie przez noc cos nie ruszy. Ale wszystko ok. Mam rozwarcie na 1 cm ale zewnetrzne szyjka troszku skrocona ale to normalne przy nastepnych ciazach takmam juz od dluzszego czasu.

A maly juz nie zbyt rosnie ma tylko 2700 wiec malutki, zeby tylko zdrowy byl.

właśnie wróciliśmy od ginki...
Infekcja niedoleczona, ale na szczecie jeszcze do przejścia i mam pić już tylko ziółka:)
Wywalczyłam jeszcze tydzien w domku, mam łykać dopegyt na ciśnienie i jak spadnie to ciśnienie przez tydzien to bedzie git..., jeżeli nie to będę musiała już położyc sie do szpitala i najpierw mi zbiją ciśnienie, później wywołają poród. Ale jestem dobrej myśli i mam nadzieje, ze przez ten tydzien wszystko sie unormuje:) Szyjka długa, rozwarcia nie ma, serduszko małej ładnie stuka... wiec nie chciałabym jej wczesniej wykluwać:) Ale jakos mnie ta wizyta uspokoiła, teraz najważniejsze to ciśnienie, oby było ok i obyśmy mogły do końca w domu zostać :) Teraz mamy tylko leżeć i odpoczywać...

Asiowo wypoczywaj i pozytywne myśli proszę:-D
Flaxy nie martw się czasem pomiary są zawyżone więc będzie dobrze:-D

Joasia odpocznij prześpij się i nabierzesz energii a fajne rzeczy sa w 5.10.15 mam kupiła małemu śpioszki pajacyka i kurteczkę tylko rozmiary sa większe ale będzie miał już na jakis czas

Magdziarko podziwiam energię ja - może przez to przeziębienie- chodze jakby mnie walec przejechał.

Byłam u lekarza mam zaczerwienione gardło ale płuca czyste - uff - kamień z serca - dała antybiotyk ale kazała ze 3 dni odczekać z jego kupnem bo może przejdzie. Mam łykać syropek i płukać gardło. Jeśli nie pomoże to wtedy antybiotyk - ale podobno jest tylko jeden który mogą brać kobiety w ciąży taki rozpuszczalny. Na razie poczekam i staram się nie dawać.

Ugotowałam zupkę i wstawiłąm ziemniaki. Niedługo przyjedzie M więc będzie głodny jak wilk.;-)

reklama
Oj dziewczyny niedługo to sobie sama krzywdę zrobię . Dziś spadł mi nóż na nogę ( na szczęście nie wbił się mocno tylko troszeczkę ) a przed chwilą spadła mi deska do krojenia też na nogi , normalnie niezdarka poczwarka ze mnie .

Do góry