reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
agacinka, kazda z nas nie moze sie juz doczekac, ale to wszystko zostanie nam wynagrodzone jak juz dzieci beda z nami:-) cierpliwosci nie ma znaczenia ktora sie bedzie wazne ze bedziemy mialy swoje babelki:-)

reklama
Moj Jarek widzial kiedys jak umiera 5 osobowa rodzina w tym malenkie dziecko, pewnie nawet roku nie mialo, plakal jak mi o tym opowiadal, zmienil prace bo powiedzial ze drugi raz by czegos takiego nie przezyl....
Ula trzymaj sie dzielnie i staraj sie o tym wypadku nie myslec...

Pani Prezes, pragnę donieść, że o wiele wygodniej mi czytać skumulowane wątki!
Proszę o pomoc- nie mogę znaleźć linka dot. becikowego, pokazywałaś ostatnio Pani www z podaniem. Z góry dziękuję. :-)

Ula współczuję to się naoglądałaś bidulko:baffled:

ja dziś od rana was podczytuję ale jakoś nie miałam siły by zebrać myśli i coś naskrobać:baffled:
od 9 rano męczą mnie skurcze:crazy: czasami dość bolesne choć większość to takie zwykłe przepowiadające.dzwoniłam już do ginki jak będę chciała to mam przyjechać na ktg do szpitala ale jakoś mi się nie spieszy skoro dzidzia ruchliwa a skurczyki aż tak nie dają w kość to sobie poczekam czy coś z tego wyniknie:sorry2: do tego kość ogonowa daje mi popalić i mam sraczkę:dry: no nic może przejdzie nie chce się nastawiać-poczekam do wieczora..

odnośnie finansów rodzinnych-konto mamy wspólne -razem je systematycznie uszczuplamy-wydatki planujemy wspólnie:sorry2:
nie jesteśmy zbyt majętni więc każdy nasz wydatek jest skrzętnie przemyślany:sorry2:

heh ja narazie jestem zadowolona ze maleństwo stale w brzuszku ;-) siedzi sobie jeśc nie wola, przebierać i kąpać też nie trzeba;-)zart zartami ale mam jeszcze spory zapas cierpliwości.

hej kochane u mnie dzień raczej troche nudnawy ale słoneczny .
Co do pieniędzy to mamy jedno wspólne wiec nie ma problemu .
Urszulka nie złą miałąs dzis przygode nie dziwie sie bo i mi oczy z orbit by wyszły:szok:.
No i kochane czas sie żegnac wizytę dziesiejszą u ginka opowiem wam w niedziele a teraz mykam bo jedziemy na cały weekend na zlot motocyklowy wiec trzymajcie się kochane i nie rozdwajajcie sie :-D

Pani Prezes, pragnę donieść, że o wiele wygodniej mi czytać skumulowane wątki!
Proszę o pomoc- nie mogę znaleźć linka dot. becikowego, pokazywałaś ostatnio Pani www z podaniem. Z góry dziękuję. :-)
ale niedługo 1000 zł becikowego nam wpadnie:-Dczas pomysleć na co je wydamy.

"Becikowe"

Pisemny wniosek o becikowe można złożyć w urzędzie gminy lub w ośrodku pomocy społecznej (w miejscu, gdzie wypłacane są świadczenia rodzinne) w terminie 12 miesięcy od dnia narodzin dziecka (zmiana wprowadzona w czerwcu 2007 roku, wcześniej obowiązywal termin 3 miesięcy). Wniosek złożony po terminie będzie pozostawiony bez rozpoznania.

Do wniosku o becikowe dołączamy następujące dokumenty:
  • dokument stwierdzający tożsamość osoby ubiegającej się o becikowe
  • skrócony odpis aktu urodzenia dziecka lub inny dokument urzędowy potwierdzający datę urodzenia dziecka;
  • pisemne oświadczenie, że na dziecko nie zostało wcześniej pobrane becikowe np. przez drugiego z rodziców).
Klikając na te podkreślone możecie ściągnąc wnioski i sobie wydrukować

Behemottku bardzo proszę:-D

reklama
Trochę żałuję, że się nie zapisałam do lipcówek ;-);-);-)
Już sobie wyobrażam, jak po kolei będziecie wracać ze swoimi Maluszkami do domku, a ja będę czekać i czekać i czekać :baffled:
A na lipcówkach mogłabym być nawet pierwsza!

Agacinko... daje głowe, że nie zostaniesz sama:) wiec bedziemy sie wspierać do końca:)

Do góry