zaczynam się martwić. Bo z Marysią poczułam ruchy w połowie 15 tygodnia a potem było kilka dni przerwy i w 16 już czułam wyraźnie. Jutro kończe 16 tydzień i raczej to nie dziecko co czuje. Choc pewności nie mam ale w tej ciąży sie nie wsłu****ę w siebie bo Marysię mam teraz chorą i mnóstwo problemów osobistych i w domu i w pracy wiec nie mam czasu o tym myśleć ani się wsłuchiwac w swoje ciało co mnie smuci bardzo bo jakieś to drugie dzieciątko takie "zaniedbane"
reklama
Ja jeszcze nie czuję ruchów dzieckaNo cześć mamuśki cieszę się , że rozwinełyscie wątek tycia . Ja przytyłam gdzieś 2 kg ale gdzie tam czerwiec.Tak więc myślę sobie , że każda z nas przytyje tyle ile musi ważne .ze nasze dzidzie będą zdrowe.A potem będziemy się martwić jak tu schudnąć.I tak znowu gdzieś się spotkamy na forum. A jak tam wasze samopoczucia????? Czujecie już ruchy dzidzi?????napiszcie :-)
![No :no: :no:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/no.gif)
HmmmmmPostanowiłam założyć nowy wątek tylko o ruchach naszych maluszków. Dla tych co już je czują oraz dla tych co wyczekują. Ja niestety należę do tych drugich :-(
straszna jestem gapa. Nie zauważyłam nowego wątku.. na naszym CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny takie pytanie juz padło od jagoda.10 i odpowiedziałam. Ale nic to. Ja także oczekuję i jak tylko poczuję ruchy natychmiast o tym napiszę. Jednakowoż mocno się nie stresuję ..bo jest wiadomym ze najczęściej ruchy pojawiają sie w połowie ciąży, poza tym sa to indywidualne predyspozycje każdej z nas. Ale fajnie jest jak tak sie w brzuszku coś rusza i wiemy że to nasze maleństwo, na które tak czekamy:-)
A w którym dokładnie jesteś tygodniu????? Pocieszę Cię ja też jeszcze nie odczuwam ruchów . Ostatnio czulam coś ale chyba mi sie wydawało. Poza tym jeszcze nigdy tego niedoświadczyłam. pozdrawiam.Ja jeszcze nie czuję ruchów dzieckai nie mogę się już doczekać szczerze powiedziawszy. Pamiętam ruchy pierwszego dziecka pojawiły się około 20 tygodnia. Ale słyszałam, że przy drugim dziecku mogą pojawić się znacznie wcześńiej. A tu nic. Czekam więc cierpliwie!!
Julia!
Czerwcowa mama'08
Jestem w 15 tygodniu i myślałam,że mi się wydawało,że od jakiegoś czasu coś tam w brzuchu odczuwam,jednak dzisiaj siedząc nieruchomo w aucie pierwszy raz czułam ruchy mojego dziecka tak konkretnie,byłam w szoku bo z pierwszym dzieckiem dopiero w 19 tygodniu poczułam. Fajne to przeżycie:-) Pozdrawiam:-)
Jagoda.10 Hej hej dzisiaj piatek , więc jestem w ciąży 18 tydzień. W 16 tygodniu byłam na USG trójwymiarowym i z dzidzią wszystko w porządku. Teraz mam wizytę w 20 tygodniu u mojego ginekologa. Więc bardzo się niecierpliwie.A w którym dokładnie jesteś tygodniu????? Pocieszę Cię ja też jeszcze nie odczuwam ruchów . Ostatnio czulam coś ale chyba mi sie wydawało. Poza tym jeszcze nigdy tego niedoświadczyłam. pozdrawiam.
reklama
kasiau hihihi ja się nie stresuje swoją wagą ale kocham sól i wszystko co mocno słone i lekarz mnie szczególnie uczulał , a co do pączusiów :-) to ostatnio jeden z moich ulubionych posiłków
i jeszcze duuuużo pudru i nadzienie różane.... mmmm.....
gluszek cudny domek ma Twoje maleństwo, a dresiory ważne że wygodne i dzidzi nie jest ciasno ;-) reszta się nie liczy teraz ;-)
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
gluszek cudny domek ma Twoje maleństwo, a dresiory ważne że wygodne i dzidzi nie jest ciasno ;-) reszta się nie liczy teraz ;-)
Podziel się: