reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Ja też zasypiam, kiedy tylko mogę, aspiryna pomogła jednorazowo- ból powraca wieczorami.:baffled:
Mam pytanie z innej beczki- planujecie jakieś ćwiczenia w ciąży? Joga? Aerobik ciężarówkowy? Ja od stycznia w uderzeniu, na razie mam na myśli jogę, chyba tu:
JOGA KLUB. Mamuśki macie doświadczenia z poprzednich ciąż?

reklama
jesli chodzi o sery plesniowe - sa produkowane z niepasteryzowanego mleka - czyli nie poddanego wystarczajacej obrobce cieplnej - ma z tym zwiazek bakteria - listeria - wywolujaca chorobe - listerioze czy jakos tak...
ale podobno plesniaki naszej produkcji sa z pasteryzowanego mleka...no moze poza tymi z niebieska, srebrna i zielona plesnia

Ja sie napewno nie wyrwie na zadne cwiczenia poza domem
z poczatkiem ciazy cwiczylam w domu - systamatycznie. Ale zaraz jak zaczelam plamic - mialam wyrzuty
I przestalam

W poprzedniej ciazy chodzilam na basen - na szczescie zadnej bakterii nie zalapalam. I jezdzilam na rowerku stacjonarnym 10 km dziennie. Przyjemnie, spokojnie i bezpiecznie

Witam,
ja mam nastepne USG 29 stycznia i mam nadzieje sie dowiedziec czy chlopiec czy dziewczynka,choc mysle i czuje ze to dziewczynka:-)

A zachcianek to nie mam specjalnych,oczywiscie jem wiecej niz zwykle ale normalnie;-)

Właśnie, żeby cokolwiek ze sobą robić muszę wyjść z domu, mój M codziennie rano brzuchy, pompki... a ja jak mogę pospać.. a potem już południe... Basen mi raczej odradzanoze względów bakteryjnych właśnie.

w pierwszej ciąży o płci dowiedziałam sie w 29 tyg ciąży - chciałam potwierdzić swoje przeczucia - i potwierdziłam :-)

teraz oboje z meżem mamy przeczucie na dziewczę - i to jest przeczucie a nie życzenie bo tak naprawdę totalnie nam obojętne co będzie - pewnie zapytam na połówkowym :-)

Ja też nie wiem kto u mnie mieszka...W pierwszej ciąży mówili mi, że bedzie chłopak bo ładnie wyglądałam,a mam córke.Teraz już nie mam czystej cery,zauważyłam że częściej musze depilować nogi i jem dziwne rzeczy,których normalnie nie jadam.Ja chce znać płeć dziecka ale nie wiem czy gin dobrze się w tym rozezna bo moja koleżanka do ostaniej chwili wierzyła,że będzie miała dziewczynke bo gin przez całą ciąże tak mówił,a tu chłopak się urodził i ona nie mogła dojść do siebie...

reklama
A mi intuicja podpowiada, że to będzie chłopak, chociaż ze wszystkich kalkultorków dziewczynka mi wychodzi :baffled:
Ale i tak będę się cieszyć ze szkrabka, bez względu na płeć :-)

Do góry