reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Witaj JolaDra fajnie ze jesteś z nami im nas wiecej tym lepiej :-) .
Ja byłam dzis u gin i widzielismy z mężem jak dzidzi bije serduszko :-D

reklama
Ja w pierwszej ciaży dowiedziałam sie w 20 tygodniu.
W poniedziałek ide do gina zobaczymy. A mnie to obojetne czy bedzie chlopczyk czy dziewczynka.
Ale wiedziec bym chciala z czystej ciekawosci.

W sumie dużo zależy i od lekarza i od położnej a miejsce jest mniej istotne, mnie się pod koniec porodu trafiła młoda niedoświadczona zołza i moja dzidzia miała dużo szczęścia.
Iwosz to może się i spotkamy na porodówce !

Ja też jeszcze nie wiem, kto mi mieszka w brzuszku. W poprzedniej ciąży miałam chęć na mięso i nabiał. Teraz jest podobnie, ale do tego doszły kiszone ogórki, śledzie i takie tam. :-)

kasia - a dlaczego cytrusow w ciazy duzo nie mozna jesc?? Wiem ze w okresie karmienia powinno sie wykluczyc - bo sa silnym alergenem, ale w ciazy - nie slyszalam aby szkodzily dziecku. Przeciez nawet krew matki i dziecka sie nie laczy - a co dopiero "pokarmowka". a moze chodzi o zakwaszanie moczu?? Chetnie sie dowiem:zawstydzona/y: Bo ja codziennie sok z pol cytrynki obowiazkowo - i mandarynki, pomarancze - dorywczo, ale jak sie dosiade...:zawstydzona/y:

Milkaaa podobno pomarańczę uczulają, ale ja i tak w to niewierzę i się nimi zajadam. Ale może właśnie chodzi tu o okres karmienia piersią a nie ciąży. Gdybyśmy miały patrzeć na to co możemy jeść a czego nie to w ogóle byśmy nic nie jadły. Napewno nie można jeść serów pleśniowych bo o tym powiedział mi mój gin.

Ja cytrusy wcinam. Mniam!
A powiedzcie mi dlaczego właściwie nie można jeść serów pleśniowych? Przecież to są kontrolowane szczepy pleśni. To o co chodzi? Bo wszyscy mówią, że się nie je, ja nie jem, ale nie wiem czemu :baffled:

A z tego kalkulatora płci dziecka na www.noworodek.pl wyszła mi dziewczynka. ;-)

reklama
Cześć JolaDra ! Pozdrawiam pijąc południowego " Anatola".
A Mama-gin to super sprawa, wogóle, życze moim dzieciom takich fajnych rodziców jak moi;-)!

Do góry