reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe smakołyki_przepisy :)

reklama
No to ja bede miala alergika jak w banku - cala trojka jest alergiczna... No i od porodu dieta, czyli dieta cud. Schudne pewnie szybko. Jak to zazwyczaj bylo...
 
No to ja bede miala alergika jak w banku - cala trojka jest alergiczna... No i od porodu dieta, czyli dieta cud. Schudne pewnie szybko. Jak to zazwyczaj bylo...
Joaś przypominam powiedzonko mojej teściowej:
Do trzech razy sztuka, za czwartym nauka :-D nie przesądzaj, bo może się okazać, że czwarte wyjątkowo nie będzie alergikiem :tak: (tak jak u teciowej czwarte nie było chłopakiem :-D)
 
Joaś wedle życzenia pisze ci już te przepisy. Ale tak wszystko na oko , bo ja nie mam głowy do ilości.

Roladki schabowe:
Schab pokroić jak na kotlety i rozbić. Następnie posoli i popieprzyć z każdej strony. Odstawić na godzinkę aby przeszły smakiem.

W rondelku zagotować troszkę wody , wsypać ziele angielskie listek laurowy i sól(do smaku).
Rozbite kotleciki zawijać i w środek można w zależności od upodobań wkładać(przed zawinięciwm)kawałek ogóreczka kiszona i słoninkę, ale ja robiłam tylko z "piórkam" cebuli . Po zawinięciu przebijałam wykałaczką aby sie nie rozwaliły i na patelnię. Tak aby sie posklejały i delikatnie zarumieniły.
Jak już się zarumienią, władam do garnuszka z wcześnie przygotowaną wodą i gotuję. Dodaje delikatnie podszkliwioną cebulkę razem z czosnkiem i zagęszczam na koniec wszystko mąką. Doprawiam do smaku solą piprzem ija dodaje do wszystkiego troszkę kurkumu.
 
reklama
Polędwiczki wiepszowe to przysmak moich dzieciaczków.:-)

Polędwiczki kroje w małe kolteciki(kółeczka) kłade na patelnie i sole, piprze. Zarumieniam z obu stron i wrzucam do grnuszka z wrzącą woda. Dodaje liść laurowy ,kurkumę, zielę.
Przy sosie koperkowym to tre do tegotylko korzeń pietruszki sole pieprze. I na koniec dodaje mąkę i koperek.
Ale czasem robie w sosie marchewkowym i tez jest pycha. To dadaje tarkowana marchew i nie daje już wtedy koperku.
Smacznego!!!!!!

Jak znajde więcej czasu to moze podrzuce wam przepis na zupkę soczewicową i krem z brokuła:-)
 

Podobne tematy

Do góry