reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe smakołyki_przepisy :)

reklama
Chętnie bym spróbowała tej karpatki:-Dale nie mogę....... a ślina mi zaraz ucieknie. Ide coś zjeść może sucharka:frown::errr::frown:

U nas dzisiaj było dość ładnie tak więc robiłam karkówke na grillu na obiad,grillowałam z moją córką i było bardzo fajnie chociaż trochę się znieczuliłam na to wszystko:happy: A karpatke też uwielbiam ale nie mam teraz głowy do pieczenia:no:

Przepis na rewelacyjne placki:
30 dekagram mąki
3-4 łyżki cukru pudru
3 jaja( oddzialić białka od żółtek)
5 dekagram drożdży
mleko ( 270 ml = 1,2 szklanki)
3 łyżki oleju do ciasta.
drożdże łzcymy z łyżką mąki, cukrem pudrem oraz odrobiną mleka podgotowanego. Miksujemy. Resztę mąki łączymy z zółtkami i mlekiem oraz olejem, miksujemy(będzie taka ciasna konsystencja że hoho) , następnie dodajemy zaczyn drożdżowy- razem miksujemy. na koniec dodajemy ubita pianę z białek. Odstawiamy aż ciasto urośnie. Nakładamy łyzką na patelnię - teflonową. Smażymy z obu stron posypujemy cukrem...mniam.

Dziś robimy grilla bo przyjeżdżają znajomi, a na jutro robię kotlety mielone, mizerię, sałatę ze śmietaną i ziemniaczki:tak:
Pychota.:-D

Jak któraś z Was myslała, że znajdzie nowy smakowity przepis, to dała się nabrać ;-):-p:-D

A tak na poważnie...

Zastanawiam się, co mozna wcześniej przygotować do jedzenia i zamrozić, żeby po porodzie nie bawić się dużo w gotowanie, a jeść w miarę normalne obiady :sorry2:

Jak myślicie krokiety z pieczarkami, pierogi mogą być? A coś innego? Co proponujecie?

Mata można robić krokiety, pierogi, leniwe, kopytka, kurczaka, mięso w sosie, które później odmrozisz i przygrzejesz, pieczyste które później zrobisz w sosie, ja zawsze mam jakies udo lub żeberko to tylko wstawię, dodam warzywa i jest zupka:tak:można wiele ;-)

reklama