reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe smakołyki_przepisy :)

Dziś miałam zupkę od sąsiadki :) Była to kalafiorowa i powiem Wam, że o niebo lepsza od mojej okazało się, ze do zupki była dodana zasmażka. Teraz też tak bede robiła z zupkami warzywnymi.:tak:
 
reklama
zamazka to wiecej kalorii - tylko dla przypomnienia, ja od dawna nie zageszczam zup (u mnie w domu nie bylo tego zwyczaju), natomiast moja tesciowa zawsze tak robi - poza rosolem...
 
A ja lubię tylko zagęszczane, ale nie zasmażką. Poza tym ostatnio mam patent, żeby śmietana się nie ważyła. Wlewam troszkę zimnej wody, dodaję śmietanę, trochę mąki, dokładnie mieszam i do zupy - nic się nie waży :tak: bo jak brałam ciepły wywar, dodawałam śmietanę i wlewałam do zupy, to zawsze coś pływało, a tak mam ładną zupkę bez klusek ;-):-D
 
Ja zawsze przy gotowaniu iodlewam troszkę wywaru - ostudzam dodaję śmietanę i trzepaczką mieszam wszystko>

Można dodac troszkę soli do śmietany wtedy już się nie zważy - patent mojej babci
 
Ja też nie dodaję mąki do zagęszczania zup. Pierwotnie to ze względu na mojego męża cukrzyka, żeby nie dostarczać dodatkowych węglowodorów. A teraz to już takie wolę. Zagęszczać można też serkiem topionym.
 
Dziś polecam bitki wołowe z bigosikiem:-) robię na weekend bo planuję sprzątanie z M więc nie będzie czasu.
Bigos zrobiłam już dawno ale zamroziłam, teraz tylko rozmrażam. Co więcej żeby był lepszy zawsze dodaję trochę wytrawnego czerwonego wina mówię Wam pychotka:-D
Co do bitek to najpierw nacieram ubite mięsko przyprawami, czosnkiem i odstawiam na jakieś 2-3 godz. Póżniej zasmażam i do garnka z wodą. Dodaję rosołek, startą marchewkę, a oddzielnie na masełku zasmażam cebulkę i później do granka. Można jeszcze dodac listek, pieprz i zrobić sos (trochę wywaru z garnka i odrobina mąki dla gęstości) - teraz nie dodaję śmietany:tak: Wiecie dlaczego.
Cóż pozostaje mi tylko życzyć Wam smacznego:-D
 
Sałatka z makreli

składniki:
wędzona makrela
ogórek kiszony
cebula
sól, pieprz, odrobina majonezu

Przygotowanie:
ogórek, cebula - posiekać na drobną kostkę
makrelę obrać ze skóry i ości też drobno pokroić
dodać sól, pieprz, majonez i wymieszać

SMACZNEGO!
 
reklama

Podobne tematy

Do góry