reklama
mata-kow
mama do kwadratu :)
A ja lubię tylko zagęszczane, ale nie zasmażką. Poza tym ostatnio mam patent, żeby śmietana się nie ważyła. Wlewam troszkę zimnej wody, dodaję śmietanę, trochę mąki, dokładnie mieszam i do zupy - nic się nie waży bo jak brałam ciepły wywar, dodawałam śmietanę i wlewałam do zupy, to zawsze coś pływało, a tak mam ładną zupkę bez klusek ;-)
Dziś polecam bitki wołowe z bigosikiem:-) robię na weekend bo planuję sprzątanie z M więc nie będzie czasu.
Bigos zrobiłam już dawno ale zamroziłam, teraz tylko rozmrażam. Co więcej żeby był lepszy zawsze dodaję trochę wytrawnego czerwonego wina mówię Wam pychotka
Co do bitek to najpierw nacieram ubite mięsko przyprawami, czosnkiem i odstawiam na jakieś 2-3 godz. Póżniej zasmażam i do garnka z wodą. Dodaję rosołek, startą marchewkę, a oddzielnie na masełku zasmażam cebulkę i później do granka. Można jeszcze dodac listek, pieprz i zrobić sos (trochę wywaru z garnka i odrobina mąki dla gęstości) - teraz nie dodaję śmietany Wiecie dlaczego.
Cóż pozostaje mi tylko życzyć Wam smacznego
Bigos zrobiłam już dawno ale zamroziłam, teraz tylko rozmrażam. Co więcej żeby był lepszy zawsze dodaję trochę wytrawnego czerwonego wina mówię Wam pychotka
Co do bitek to najpierw nacieram ubite mięsko przyprawami, czosnkiem i odstawiam na jakieś 2-3 godz. Póżniej zasmażam i do garnka z wodą. Dodaję rosołek, startą marchewkę, a oddzielnie na masełku zasmażam cebulkę i później do granka. Można jeszcze dodac listek, pieprz i zrobić sos (trochę wywaru z garnka i odrobina mąki dla gęstości) - teraz nie dodaję śmietany Wiecie dlaczego.
Cóż pozostaje mi tylko życzyć Wam smacznego
Sałatka z makreli
składniki:
wędzona makrela
ogórek kiszony
cebula
sól, pieprz, odrobina majonezu
Przygotowanie:
ogórek, cebula - posiekać na drobną kostkę
makrelę obrać ze skóry i ości też drobno pokroić
dodać sól, pieprz, majonez i wymieszać
SMACZNEGO!
składniki:
wędzona makrela
ogórek kiszony
cebula
sól, pieprz, odrobina majonezu
Przygotowanie:
ogórek, cebula - posiekać na drobną kostkę
makrelę obrać ze skóry i ości też drobno pokroić
dodać sól, pieprz, majonez i wymieszać
SMACZNEGO!
reklama
mata-kow
mama do kwadratu :)
Aniknulka a ja dzisiaj właśnie kupiłam makrelę i się zastanawiałam co z nią zrobić i dzięki Tobie juz wiem
Podobne tematy
Podziel się: