reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

reklama
U mnie gin bierze 250 podstawowe badanie plus USG , prenatalne z tego co widziałam 400 tylko ja do tego jeszcze chce pape więc.zobavzymh jak to wygląda czy nie będę.musiala iść do kliniki większej wtedy. W kazdymr azie moja nie jest jakoś turbo droga patrząc na innych

Ja jak byłam w pierwszej ciąży na NFZ to powiedział mi że badanie USG przysługuje tylko 3 raz, więc szybko zmieniłam na prywatnego.
A tak z ciekawości ile biorą wasi lekarze za wizytę?
Mój lekarz bierze 300 zł za wizytę z usg, w tym ma tez sprzęt do usg 3D i w ciąży robił mi je ze 2 razy w cenie (spotkałam się z tym, ze lekarze za takie usg 3D pobierają ekstra opłatę) 😊 W ciąży nie pobrał tez dodatkowej opłaty za cytologię. Zrobił mi ją w cenie wizyty.

chodziłam w dwóch ciążach na NFZ i na każdej wizycie miałam USG i wszystko 😬
Właśnie to jest dla mnie niesamowite, że część lekarzy robi po jednym usg na trymestr, a druga część co wizytę. Na NFZ oczywiście. To musi bardzo zależeć od lekarza chyba, bo ja tez spotkałam się z różnymi opiniami, ze NFZ spoko, lekarz prowadził ciąże tak samo jak prywatnie, a spotkałam się tez z takimi, ze strasznie, bo lekarz nie chciał zrobić usg co wizytę i i tak trzeba było iść prywatnie. 🙈

reklama
Do góry