reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

No i trochę lipa z tym lekarzem :( Jestem teraz ok 4tc, a wizyta u niego dopiero na 13.11. Trzeba będzie do jakiegoś innego iść wcześniej, zobaczyć, czy wszystko ok... Chyba poszukam kogoś na pierwsze dni listopada, wtedy orientacyjnie będzie ok 7tc... Bo między 21.10 a 28.10 jesteśmy na zaplanowanym wyjeździe.
Tak zrób! Żeby mieć spokój a głowę do 13.11 ❤️

reklama
Wpisałam w google normy progesteronu w ciąży i na pierwszej stronie było, ale masz rację że nie ma się co stresować, też już odpuszczę i poczekam na wizytę, dziękuję ci bardzo ze mnie uspokoilas:)
Ogólnie ja tez mam mega stracha. Ale lekarz mi kiedyś powiedział norma to norma i nie ma co się z tym spierać. Faktycznie jak tez wpisałam w internet normy to są o wiele wyższe. Ale na kartce z laboratorium mam przedział norm i się w nich mieszczę wiec mam nadzieje ze wszystko jest okej. 😊

Ogólnie ja tez mam mega stracha. Ale lekarz mi kiedyś powiedział norma to norma i nie ma co się z tym spierać. Faktycznie jak tez wpisałam w internet normy to są o wiele wyższe. Ale na kartce z laboratorium mam przedział norm i się w nich mieszczę wiec mam nadzieje ze wszystko jest okej. 😊
Na mojej kartce też jestem w normie, poza tym wydaje mi się, że mogę mieć młodsza ciążę niż myślę, może mi się nawet parę dni przesunęło i już będzie różnica. Z kolei teraz mam tak wzdęty brzuch, że wyglądam na 5 miesiąc:) i czytałam że to od progesteronu więc jest dobrze:)

Nie ma co się martwić na zapas. Sama stwierdziłam ze co ma być to będzie i ja już wyników więcej nie robię bo bardziej się stresuje tylko.
Doskonale to rozumiem. Zrobiłam badania raz, bo martwiło mnie, że kreska na teście jest ciągle taka blada. Ale wszystko na szczęście wyszło w normie, więc będę czekać na wizytę :)

Hej dziewczyny 🥰 gratuluje wszystkim dziewczynom po wizytach, ze bombelki tak pięknie rosną 🥰 mam nadzieję, że mój też, ale to okaże się w czwartek na wizycie 😌 byłam w pepco kupić jakieś spodnie a’la jegginsy, takie na gumce, bo zwykle jeansy już mnie zaczynają cisnąć 😢

Ja ma 2 listopada-chyba ostanie będziemy
Ja się właśnie zapisałam na 31.10, także blisko Was.

Pytanie z innej beczki, szczególnie do dziewczyn, które już rodziły:
Miałyście jakąś intuicję odnośnie płci od początku? A jeśli tak, to czy sprawdziło się?

Całe życie marzę o dziewczynce. Nie wdając się w szczegóły, los chciał, że chłopcy/faceci w moim życiu w znacznej większości przysparzali mi bólu, wstydu, cierpienia i złych emocji. Dlatego ta dziewczynka mi w głowie...

Odkąd się dowiedziałam o ciąży, staram się ZA WSZELKĄ CENĘ wmawiać sobie, że to chłopak. Dlaczego? Żeby się nie rozczarować i nie wybuchnąć jakąś emocjonalną histerią, jeśli nie będzie dziewczynki. Nawet nadaję "mu" męskie zaimki czy imiona w swojej głowie.

Rzecz jasna cieszyłabym się z dziecka bez względu na płeć, wiem, że jeśli urodziłoby się zdrowe to będzie pełnia szczęścia ❤. Takie tylko głupie przemyślenia...

reklama
Nooo! I jeszcze lekarz mówi chodź nagraj mężowi pokażesz jak bije, miło 😬❤️
Uwielbiam takich lekarzy. Mój też jest kochany. Wczoraj to miałam go ochotę uściskać. Miał wolne a specjalnie do mnie jechał z innego miasta żeby sprawdzić czy wszystko wporządku z dzidzią. :)

Do góry