reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2024

Witam wszystkich których jeszcze nie witałam i cieszę się na wszystkie przyrosty ❤️❤️❤️ dla tych z Was które czują się gorzej wielki przytulas ❤️

Ja wizytę mam 24.10 będzie to 6+2 więc oby coś było widać jak myślicie?

Wczoraj byłam pilnie u endokrynologa bo biorę leki na niedoczynność tarczycy a ona zamiast rosnąć i zwiększyć dawkę leku to spał poziom TSH prawie do zera. Narazie mam odstawić leki zrobić dodatkowe badania i potwierdzić u gina że ciąża się rozwija w ogóle. I 26.10 kolejna wizyta u endokrynologa. Eh... Gdzie te ciąże z filmów.

Jeszcze pracuje w przedszkolu, już gardło chore i autysta w grupie więc licze po cichu na L4 odrazu bo nie czuje się w pracy pewnie.

reklama
W czwartek robiłam progesteron i mam 13,4 wg owulacji jestem w 4+5, właśnie czytam że to dość mało :/ a wizyta u gin dopiero 24.09 i teraz nie wiem, powtarzać badanie?

Witam wszystkich których jeszcze nie witałam i cieszę się na wszystkie przyrosty ❤️❤️❤️ dla tych z Was które czują się gorzej wielki przytulas ❤️

Ja wizytę mam 24.10 będzie to 6+2 więc oby coś było widać jak myślicie?

Wczoraj byłam pilnie u endokrynologa bo biorę leki na niedoczynność tarczycy a ona zamiast rosnąć i zwiększyć dawkę leku to spał poziom TSH prawie do zera. Narazie mam odstawić leki zrobić dodatkowe badania i potwierdzić u gina że ciąża się rozwija w ogóle. I 26.10 kolejna wizyta u endokrynologa. Eh... Gdzie te ciąże z filmów.

Jeszcze pracuje w przedszkolu, już gardło chore i autysta w grupie więc licze po cichu na L4 odrazu bo nie czuje się w pracy pewnie.

Też mam wizytę 24. U mnie według om będzie wtedy 7+3 😁 liczę na to że serduszko będzie już biło.
Ja się właśnie boje że mnie ortopeda dziś będzie chciał na L4 wysłać, a ja bym nie chciała bardzo, dopóki nie mam karty ciąży. Nie urządza mnie L4 na 80% przy zarobkach w oświacie 😫 ale np. Chętnie przyjmę zaświadczenie że nie powinnam na dyżurach stać 😁 od września już z 10 razy jakieś dziecko na mnie wpadło 😥 nie mam ochoty drżeć ze strachu czy w końcu ktoś mnie nie przewróci. Jak mi noga poleci to będzie kaplica, a przeciwbólowych w ciąży przecież nie wezmę 😫

A robiłaś już przyrost bety? Jak nie to z betą zrób.
Robiłam, pierwszy wynik w pon 69 a kolejny w czw 385, jest prawidłowy, miałam już nie robić i siedzieć spokojnie czekając na wizytę a tu ten prog mnie zmartwił... Chyba w sobotę powtórzę betę i próg i zobaczę co to będzie.

Robiłam, pierwszy wynik w pon 69 a kolejny w czw 385, jest prawidłowy, miałam już nie robić i siedzieć spokojnie czekając na wizytę a tu ten prog mnie zmartwił... Chyba w sobotę powtórzę betę i próg i zobaczę co to będzie.
Ja bym mimo wszystko zrobiła. Zobaczysz czy poziom rośnie/spada lub się utrzymuje. Nie znam siena tym zupełnie, ale w moim przypadku bardzo szybko rósł i mnie to uspokoiło.

Ja tez robiłam wyniki i mamy podobnie i chyba z tego co kojarzę to ten sam czas ciąży w poniedziałek wyniki beta-HCG 81,41 i progesteron 12.39 wiec łapie się w normie a w środę przyrost 150% i neta 220.1.

reklama
Kurcze gdzie te ciąże z filmów, powinnyśmy teraz zdobywać szczyty i robić kariery w korpo, za 6 miesięcy kupować wózki a za 9 mieć różowe bobasy xD
Nie wiem... Ja bym najchętniej spala 🤣🤣 posprzątałam łazienkę, odkurzyłam chałupę, zaraz po dzieci lecę, jeszcze zmywanie, i poskładanie prania i mogę iść do ortopedy 😥🤣🤣
A najbardziej w tym wszystkim brakuje mi tego kopania w brzuch 🤣🤣 pamiętam jak mnie dzieciaki zawsze przy sprzątaniu kopały. Jakby chciały powiedzieć : matka uspokój się! Ale na razie dzidziuś za mały jest więc cóż zrobić 🤷

Do góry