positives_vibes🍀🌸🌈🐬
Aktywna w BB
Brzmi trochę jak morsowanieMożna tylko żeby woda nie była cieplejsza jak 37 stopni i nie używać żadnych soli do kąpieli. Ja sobie wczoraj taką zrobiłam i… za zimna dla mnie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Brzmi trochę jak morsowanieMożna tylko żeby woda nie była cieplejsza jak 37 stopni i nie używać żadnych soli do kąpieli. Ja sobie wczoraj taką zrobiłam i… za zimna dla mnie
Okropnie współczuje tych migren. Mnie często boli głowa i już zdycham, a co dopiero z takimi migrenami o których piszesz.Dziewczyny obłęd! Do 4 rzygalam z bólu jak kot… nigdy tak nie miałam podczas migreny! I po wszystkich za i przeciw i fakcie, że coraz częściej lekarze pozwalają na przyjęcie sumatryptanu na przerwanie ataku wzięłam tabletkę i odpuściło… to były najgorsze 24h w moim życiu Boję się zasnąć że znowu obudzę się z bólem. Normalnie miałam wrażenie, że zaraz mi głowa eksploduje Pogadam z moim ginekologiem na wizycie i umówię się do neurologa żeby znaleźć jakiś sposób na ciążowe migreny albo ewentualnie dopuścić na stałe te leki bo się wykończę..
Bardzo Ci współczuję ale i doskonale rozumiem ja od dziecka cierpię z powodu migren, nie zliczę ile razy jeździłam na SOR po nocach na zastrzyki z ketonalu i przeciwwymiotne.Dziewczyny obłęd! Do 4 rzygalam z bólu jak kot… nigdy tak nie miałam podczas migreny! I po wszystkich za i przeciw i fakcie, że coraz częściej lekarze pozwalają na przyjęcie sumatryptanu na przerwanie ataku wzięłam tabletkę i odpuściło… to były najgorsze 24h w moim życiu Boję się zasnąć że znowu obudzę się z bólem. Normalnie miałam wrażenie, że zaraz mi głowa eksploduje Pogadam z moim ginekologiem na wizycie i umówię się do neurologa żeby znaleźć jakiś sposób na ciążowe migreny albo ewentualnie dopuścić na stałe te leki bo się wykończę..
Mnie ciągnie na konkrety, po słodkim mi niedobrze a pryszcza to codziennie nowego witam więc u mnie zagadka co do płci XDNa córkę pamiętam że lubiłam jeść na słodko, na syna bardziej mięcho mnie pociągało
W piątek mam już wizytę u neurologa Mam nadzieję, że ta tabletka nie namieszałam w ciąży ale patrząc na najnowsze publikacje to jest ten lek dozwolony i wszystko jest okej. Myślałam, że umrę… dramat!Bardzo Ci współczuję ale i doskonale rozumiem ja od dziecka cierpię z powodu migren, nie zliczę ile razy jeździłam na SOR po nocach na zastrzyki z ketonalu i przeciwwymiotne.
We wrześniu miałam taki atak i już wtedy staraliśmy się z mężem o dziecko, więc poinformowałam lekarza, że mogę być w ciąży. Wtedy on właśnie przepisał mi sumatryptan, uznając, że można go wziąć w I trymestrze.
Sama się zastanawiam co będzie kiedy ja dostanę takiego ataku, a jest to bardzo prawdopodobne
Umów się do dobrego neurologa, oby znalazł jakieś rozwiązanie. A póki co, jeśli możesz, odpoczywaj jak najwięcej ❤
W Twoim przypadku to po prostu mniejsze zło. Współczuję bardzo. Też cierpię na migreny, ale nie aż takie. Jeśli pamiętam o tym żeby pić dużo wody to nawet kiedy mnie dopadnie to nie jest bardzo źle. W pierwszej ciąży miałam migrenę dosłownie kilka razy i mam nadzieję, że teraz też mnie oszczędzi...W piątek mam już wizytę u neurologa Mam nadzieję, że ta tabletka nie namieszałam w ciąży ale patrząc na najnowsze publikacje to jest ten lek dozwolony i wszystko jest okej. Myślałam, że umrę… dramat!
Witamy! Termin taki jak u mnie ale ja bety w ogóle nie badałam, więc nie pomogę. Ale objawów też nie mam właściwie żadnych, poza tym że jestem ciągle zmęczona i pobolewają mnie piersiHej dziewczyny, witam się nieśmiało. Drugi cykl starań, pierwsza ciaza, 31 lat. Termin porodu aplikacja wyznaczyła na 13 czerwca. Martwią mnie strasznie niskie bety:
3 dni przed planowaną miesiączka 16,8
W dniu planowanej miesiączki (teraz w poniedzialek) 80,5
Iść jeszcze raz? Aplikacja mi wylicza 4tydzien i 6 dni. W weekend cos mnie ciagnelo w brzuchu, piersi lekko bolaly a teraz zadnych objawow. Czytam że wy macie już mdłosci a ja nic. Do tego jestem od poniedziałku chora a nie nie można wziąć żadnych leków to umieram popijając herbatkę z imbirem miodem i cytryną. Wizytę u gin mam na 3 listopada dopiero.
Ja mam termin z OM na 01-04.06 a też nie mam żadnych objawów, więc się nie przejmuj i ciesz się póki ich nie ma - chyba że oszczędzi Cię przez całą ciążę (ja tak miałam przy drugiej).Hej dziewczyny, witam się nieśmiało. Drugi cykl starań, pierwsza ciaza, 31 lat. Termin porodu aplikacja wyznaczyła na 13 czerwca. Martwią mnie strasznie niskie bety:
3 dni przed planowaną miesiączka 16,8
W dniu planowanej miesiączki (teraz w poniedzialek) 80,5
Iść jeszcze raz? Aplikacja mi wylicza 4tydzien i 6 dni. W weekend cos mnie ciagnelo w brzuchu, piersi lekko bolaly a teraz zadnych objawow. Czytam że wy macie już mdłosci a ja nic. Do tego jestem od poniedziałku chora a nie nie można wziąć żadnych leków to umieram popijając herbatkę z imbirem miodem i cytryną. Wizytę u gin mam na 3 listopada dopiero.