reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2024

Dziewczyny, a czy wiecie czy jest jakaś maść na trądzik, którą można stosować w ciąży? Jeny, tak mnie wysypało że masakra. Miałam tak w poprzedniej ciąży i po pierwszym trymesxie przeszło, no ale strasznie źle się z tym trądzikiem czuje :(

reklama
Niestety po wizycie wiem, że nic nie wiem :D Nic nie było widać, a jak się zapytałam czy endometrium wygląda na ciążowe, to usłyszałam "Raczej tak" 🤨 I zaprasza za dwa tygodnie. Ja też dość późno miałam owulację, bo dopiero 20 dc, może dlatego tak zupełnie nic nie było widać
Możliwe. Tydzień temu nie było u mnie nic widać. Trzymam kciuki żeby na następnej wizycie biło już serduszko 🤞🤞🤞🤞🤞

Dziewczyny, a czy wiecie czy jest jakaś maść na trądzik, którą można stosować w ciąży? Jeny, tak mnie wysypało że masakra. Miałam tak w poprzedniej ciąży i po pierwszym trymesxie przeszło, no ale strasznie źle się z tym trądzikiem czuje :(
Niestety nic nie wiem, ale też zainteresowana jestem 😅🙈 wyglądam jakbym trądzik młodzieńczy miała 😅🙈🤣🤣

Niestety nic nie wiem, ale też zainteresowana jestem 😅🙈 wyglądam jakbym trądzik młodzieńczy miała 😅🙈🤣🤣
No ja też… do tego uwydatniły mi się zajady, wyskoczyła mi opryszczka także super.. 🙈🙈 liczyłam na to że w tej ciąży będzie synek, ale w poprzedniej ciąży, z której mam córkę, miałam takie same objawy, więc już trochę tracę nadzieję 😆😆

No więc tak- dostałam receptę na eutxyrox (czy coś takiego) na zbicie TSH. Doktorek potwierdził że max 2,5 może być. Do endokrynologa mnie nie wysylal dzięki Bogu. I zrobił mi USG 😍 jest pęcherzyk ciążowy 7 mm. Na razie nic w środku nie widać. Wizyta za 2 tyg i jak będzie wtedy zarodek z bijącym serduszkiem to położna założy mi kartę ciąży.
Niesamowita ulgę czuję. Wiem że wszystko może się jeszcze wydarzyć ale taki spokój na mnie spłynął... 😍
Ale fantastycznie, że zrobił Ci to usg 🥰 Super, że ta wizyta przyniosła Ci ukojenie 😊 a może za dwa tygodnie usłyszysz serduszko... Wow 😍

Też się chętnie dowiem. Wyglądam jak biedronka. A najgorsze są te podskórne, bolące. Wszędzie mam rany :/

Powiem wam , że czuje się jakbym nie była drugi raz w ciazy , jakby to był dla mnie niewytłumaczalny cud 🤣🤣 . Siedzę w wannie, patrzę, brzuch fajny ciążowy. ( w dzień go nie mam 🤣 ) i rozmyślam, ze jak to , tam dziecko jest, w brzuchu.
I mam taki mętlik całe dnie, przechodzę jakieś załamanie nerwowe , już mnie wszyscy mają dość 🤣🤣 wszystko działa na mnie jak płachta na byka. Kupiłam melise i od dziś to będzie mój przyjaciel 🤣🤣

reklama
Do góry