reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

Dziewczyny, a czy wiecie czy jest jakaś maść na trądzik, którą można stosować w ciąży? Jeny, tak mnie wysypało że masakra. Miałam tak w poprzedniej ciąży i po pierwszym trymesxie przeszło, no ale strasznie źle się z tym trądzikiem czuje :(
Ja w pierwszej ciąży uzywalam miejscowo olejku z drzewa herbacianego, bo tez bardzo mnie wysypało. Śmierdzi okropnie, ale fajnie zasuszał i wyciszał niektórych nieprzyjaciół na twarzy. Patyczkiem go nakladalam, nie polecam na duże powierzchnie twarzy nakładać, bo wysuszy skore. Na jakieś zmiany, które się rozpaprały po wyciśnięciu dawałam maść nagietkową, żeby szybciej sie goiło. Mi pomogło, ale tez nie gwarantuje, że każdemu sie sprawdzi ☺️

reklama
Hej. Też do Was dołączam. 🤞 Ostatnia miesiączka 07.09. Mam kilka aplikacji (testuje żeby wybrać najwygodniejsza) i na każdej mam inny termin porodu. Od 10 do 16.06.2024😅. Mam 27 lat, to pierwsza ciąża. Dawca nasienia, metoda - inseminacja domowa strzykawką, próba nr.3 pozytywna.
Beta: 04.10 - 48mIU/ml.
05.10 - 88.
09.10 - 475.
Przeczytałam tu na forum żeby zrobić badanie progesteronu, 09.10 - 17,18ng/ml.
Tsh 2.54.
Wizyta umówiona na 25.10.
Przyjęłam że obecnie 4t+5.
Potrzebuję porady. Zgłosić się przed wizytą do Endokrynologa? Czy ten progesteron jest za niski? Apropo TSH - Euthyrox przez czas starań 50mg - teraz kontynuacja.
Objawy tylko ból podbrzusza kilka razy dziennie.
Czy wizyta u przypadkowego ginekologa w tym tygodniu mialaby sens czy poczekać na spokojnie na swojego?
Powodzenia wszystkim i dziękuję 🥰

Hej. Też do Was dołączam. 🤞 Ostatnia miesiączka 07.09. Mam kilka aplikacji (testuje żeby wybrać najwygodniejsza) i na każdej mam inny termin porodu. Od 10 do 16.06.2024😅. Mam 27 lat, to pierwsza ciąża. Dawca nasienia, metoda - inseminacja domowa strzykawką, próba nr.3 pozytywna.
05.10 - 88.
09.10 - 475.
Tsh 2.54.
Potrzebuję porady. Zgłosić się przed wizytą do Endokrynologa? Czy ten progesteron jest za niski? Apropo TSH - Euthyrox przez czas starań 50mg - teraz kontynuacja.
Czy wizyta u przypadkowego ginekologa w tym tygodniu mialaby sens czy poczekać na spokojnie na swojego?
Według mnie jak nie masz żadnych niepokojących oznak to nie ma co się spieszyć :) u mnie progesteron ten nie jest wybitny ale on wydziela się skokowo w ciągu dnia więc mogłabyś po godzinie mieć dwa razy tyle. Moja gin powiedziała że jest okej. I witam rówieśniczkę:D

05.10 - 88.
09.10 - 475.
Tsh 2.54.
Cześć :) ja bym spokojnie poczekała na wizytę u swojego ginekologa

Hej hej :) ja niestety też wysypana jakbym miała okres dojrzewania spóźniony, twarz, plecy, dramat. Ciągle bym spala, mdłości z zaskoczenia mnie biorą. Wczoraj byłam u rodzinnego który prowadzi mi niedoczynność tarczycy bo zamiast rosnąć to TSH spadło prawie do 0. Pilną konsultacja u endokrynologa. Udało się na czwartek zapisać. Czekam

Powiem wam , że czuje się jakbym nie była drugi raz w ciazy , jakby to był dla mnie niewytłumaczalny cud 🤣🤣 . Siedzę w wannie, patrzę, brzuch fajny ciążowy. ( w dzień go nie mam 🤣 ) i rozmyślam, ze jak to , tam dziecko jest, w brzuchu.
I mam taki mętlik całe dnie, przechodzę jakieś załamanie nerwowe , już mnie wszyscy mają dość 🤣🤣 wszystko działa na mnie jak płachta na byka. Kupiłam melise i od dziś to będzie mój przyjaciel 🤣🤣
Ja ostatnio strasznie drażliwa się zrobiłam, o byle głupotę się denerwuję. Ach te hormony 😅 Chyba też sobie zaparzę melisę :D :D

05.10 - 88.
09.10 - 475.
Tsh 2.54.
Witaj na mamuśkach 😁
Ja bym podeszła do ginekologa. Prawdopodobnie zwiększy dawkę euthyroxu. Czytałam że jak ktoś przyjmuje przed ciążą, to przeważnie w ciąży trzeba zwiększyć dawkę. Ale to lepiej niech lekarz decyduje.
Co do progesteronu zabrałabym jeszcze raz żeby zobaczyć czy się "rozbujał" i też skonsultowała z ginekologiem.

Hej a mam pytanie trochę poza tematem, czy macie jakieś sprawdzone ubezpieczenie na życie? Teraz sobie pomyślałam że może warto by było się jakoś zabezpieczyć i męża i przeglądam ale sporo tego jest :)

reklama
Dziewczyny, a czy wiecie czy jest jakaś maść na trądzik, którą można stosować w ciąży? Jeny, tak mnie wysypało że masakra. Miałam tak w poprzedniej ciąży i po pierwszym trymesxie przeszło, no ale strasznie źle się z tym trądzikiem czuje :(
na podskórne bolące wypryski świetnie sprawdzi się maść ichtiolowa, 30 min potrzymać I wyciąga na zewnątrz stany zapalne, potem można to wysuszyć olejkiem z drzewa cherbacianego albo moim ukochanym sudokremem który świetnie łagodzi i wysusza 😁🙏 może być też pasta cynkowa... Najważniejsze żeby tego nie rozdrapywać i nie przenosić 😊

Do góry