reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2024

Nie wiem czy nie wstrzymać się z podaniem terminu porodu, bo wizytę mam 18.10, nie wiem czy wszystko będzie u mnie ok i trochę się obawiam jak to będzie

reklama
Cześć 😊, pierwszy raz pisze post ale od bardzo dawna czytam forum miałam nadzieje w końcu gdzieś się wpasować. Opowiem swoją historie: z mężem staramy się od sierpnia 2023, po drodze mieliśmy kilka dni szczęścia w maju niestety poroniłam samoistnie. Ciężkie przeżycie ale nie poddaliśmy się i w sobotę zrobiłam pierwszy test w dzień spodziewanej miesiączki i wyszedł pozytywny. Do tej pory jeszcze nie wierze ze to się dzieje. Dzisiaj zrobiłam wyniki TSH 1,96; beta-HCG 81,41 i progesteron który będzie w środę i wtedy tez zrobię przyrost. Na ta chwile aplikacje pokazują termin porodu na 16.06 a teraz jest 4/5 tydzień . Bardzo miło mi was poznać i trzymam kciuki za nas wszystkie i za same dobre wieści 😊
Super, gratulacje! 😊 Ja się doczekałam na moje wyniki i mam tak:
progesteron 91,53
beta-HCG 297.3
TSH 2,16 ( nie wiem czy trochę nie za wysokie).
W czwartek będę szła zrobić jeszcze raz betę.

Zarejestrowałam się dzisiaj do ginekologa na NFZ na czwartek. Będę widziała dzidziusia dwa razy częściej a i badania będę miała za darmo. Pierwsza ciążę wszystko robiłam prywatnie a w tej będę mądrzejsza 😅😅 trochę się boje tej wizyty bo raz mam objawy raz ich nie mam i wogole nie czuje się jakbym była w ciazy. Niby piersi duże i bolą, mdłości czasem są, ale sama nie wiem. Chyba potrzebuje zobaczyć na monitorze szybciej niż za 2.5 tygodnia ;)

Ja mogę powiedzieć jak u mnie peirwsza wizyta, teraz byłam i był to przełom 6 i 7 tygodnia, najpierw miałam szybkie pobranie cytologii bo akurat rok mijał, potem pod USG i tam sprawdzenie czy pęcherzyk jest, czy jest w dobrym miejscu i co widać :) u mnie akurat serduszko już pięknie było widoczne. Po badaniach dostałam listę badań na kolejną wizytę, do powtórzenia TSH, mocz, glukoza, grupa krwi. Kolejna wizyta za 3 tygodnie i tam ustalimy już terminy badań prenatalnych. S i założyli mi już kartę ciąży :)

Aplikacja wyliczyła mi termin porodu na 13.06. Bety nie robię wcale a pierwszą wizytę u ginekologa planuje na 6 lub 7 tydzień. Nie chcę iść za szybko, żebym za chwilę nie musiała iść na kolejną wizytę :)

Hej wszystkim 😊 Dopiero nadrobiłam Was, bo ostatnie dni były dla mnie dosyć ciężkie. Mój lekarz zostaje na swoim miejscu, wiec nie idę w tym tyg do innego, tylko czekam cierpliwie na 18.10 i wizytę u swojego lekarza. Nie wiem w sumie co mnie czeka, bo ostatnie kilka dni były przepełnione nerwami, płaczem i samymi najgorszymi emocjami, ale nie mam na to wpływu i co będzie, to będzie.
U mnie w sumie dalej nie ma jakichś wielkich objawów. Jestem w 5+2, trochę bolą piersi i to wszystko. Coś tam może czasem zaboli w brzuchu, ale tez bez szału.
Ciężki czas, trzymajcie kciuki, żebym tylko podołała tym wszystkim przeciwnościom i żeby moja ciąża na tym nie ucierpiała.
Trzymaj się kochana ♥️

Zarejestrowałam się dzisiaj do ginekologa na NFZ na czwartek. Będę widziała dzidziusia dwa razy częściej a i badania będę miała za darmo. Pierwsza ciążę wszystko robiłam prywatnie a w tej będę mądrzejsza 😅😅 trochę się boje tej wizyty bo raz mam objawy raz ich nie mam i wogole nie czuje się jakbym była w ciazy. Niby piersi duże i bolą, mdłości czasem są, ale sama nie wiem. Chyba potrzebuje zobaczyć na monitorze szybciej niż za 2.5 tygodnia ;)
Ile mniej więcej zaoszczędzisz na badaniach? Mi się chyba nie chce chodzić do dwóch, ale jeszcze nie wybrałam lekarza, bo mam dylemat. Ten do którego chodziłam jest ordynatorem w jednym szpitalu, a ja bym wolała rodzić w innym i zastanawiam się czy nie wybrać lekarza z drugiego szpitala żeby się pewniej tam czuć. Plus ten "mój" ma opinię czasami niegrzecznego, a tamci z drugiego szpitala mają lepsze opinie, sama już nie wiem...

super! Ja po stracie synka to też pójdę do jeszcze jednego ,ale muszę poszukać jakiegoś też dobrego 😁

reklama
Można tak zrobić tylko trzeba sprawdzić jak jest z wynikami. W niektórych poradniach jezeli daje lekarz skierowanie to wyniki idą prosto do poradni. Nie dostajesz ich do ręki, więc nie będziesz miała co pokazać lekarzowi do którego będziesz chodziła prywatnie i ten będzie uważał ze nie robisz zalecanych przez niego badań.
A w takiej sytuacji nie można poprosić lekarza nfz o ksero wyników ? Lub pokazać lekarzowi prywatnemu książeczkę nfz , tam są wpisane badania

Do góry