reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2024

Ja kładę się spać z dzieckiem przed 20 i śpię do 7 😁 a i tak gdybym mogła to pewnie robiłabym sobie jeszcze drzemkę w dzień 😜 ale w pierwszej ciąży miałam to samo. Uważam, że to nieźle, niektóre objawy są dużo bardziej uciążliwe
zazdroszczę. Ja właśnie robię sobie drzemkę razem z córką w dzień, bo to właśnie jedyny sposób aby nie wymiotować. Dziś nie zwymiotowała jedynie po bułce z masłem i to właściwie jedyne co zjadłam. Mąż był w aptece i jedyne co dostał to witaminy z grupy B, a wszystko inne jest w ciąży na receptę i nic mi nie chcieli sprzedac🤦‍♀️więc muszę się przemęczyć do wizyty i oby mi lekarz przepisał coś lepszego.

reklama
zazdroszczę. Ja właśnie robię sobie drzemkę razem z córką w dzień, bo to właśnie jedyny sposób aby nie wymiotować. Dziś nie zwymiotowała jedynie po bułce z masłem i to właściwie jedyne co zjadłam. Mąż był w aptece i jedyne co dostał to witaminy z grupy B, a wszystko inne jest w ciąży na receptę i nic mi nie chcieli sprzedac🤦‍♀️więc muszę się przemęczyć do wizyty i oby mi lekarz przepisał coś lepszego.
Biedna... Współczuję i trzymam kciuki żeby było lepiej 🤞

U mnie też zimno, ale nie aż tak, koło 10 stopni teraz na słoneczku :) Jenyś, nie wytrzymam normalnie, od rana czekam na wyniki bety i progesteronu, a tu ciągle informacja, że "Nie wszystkie badania zostały wykonane" ;/
U nas rano 2° tylko były. Dzieci do szkoły wyprawiłam w zimowych kurtkach, ale u nas to norma. Jestem z polskiego Bieguna Zimna.

Dzień dobry, nieśmiało się przywitam, już was czytałam troszkę wcześniej, dzisiaj w dniu moich 30 urodzin beta wyszła mi 69, teoretycznie jestem w 5/6 tygodniu ale raczej mi się wszystko opóźniło i stawiam na 4/5 tydzień . I tutaj mam pytanie: w którym tygodniu najlepiej iść na pierwszą wizytę i dla tych które były: jak wygląda pierwsza wizyta w ciąży?

Cześć 😊, pierwszy raz pisze post ale od bardzo dawna czytam forum miałam nadzieje w końcu gdzieś się wpasować. Opowiem swoją historie: z mężem staramy się od sierpnia 2023, po drodze mieliśmy kilka dni szczęścia w maju niestety poroniłam samoistnie. Ciężkie przeżycie ale nie poddaliśmy się i w sobotę zrobiłam pierwszy test w dzień spodziewanej miesiączki i wyszedł pozytywny. Do tej pory jeszcze nie wierze ze to się dzieje. Dzisiaj zrobiłam wyniki TSH 1,96; beta-HCG 81,41 i progesteron który będzie w środę i wtedy tez zrobię przyrost. Na ta chwile aplikacje pokazują termin porodu na 16.06 a teraz jest 4/5 tydzień . Bardzo miło mi was poznać i trzymam kciuki za nas wszystkie i za same dobre wieści 😊

Cześć 😊, pierwszy raz pisze post ale od bardzo dawna czytam forum miałam nadzieje w końcu gdzieś się wpasować. Opowiem swoją historie: z mężem staramy się od sierpnia 2023, po drodze mieliśmy kilka dni szczęścia w maju niestety poroniłam samoistnie. Ciężkie przeżycie ale nie poddaliśmy się i w sobotę zrobiłam pierwszy test w dzień spodziewanej miesiączki i wyszedł pozytywny. Do tej pory jeszcze nie wierze ze to się dzieje. Dzisiaj zrobiłam wyniki TSH 1,96; beta-HCG 81,41 i progesteron który będzie w środę i wtedy tez zrobię przyrost. Na ta chwile aplikacje pokazują termin porodu na 16.06 a teraz jest 4/5 tydzień . Bardzo miło mi was poznać i trzymam kciuki za nas wszystkie i za same dobre wieści 😊
Idealnie, mam koleżankę na tym samym etapie co ja :) trzymam kciuki za ciebie a ty trzymaj za mnie, też w środę idę na przyrost:)

Gratulacje i witamy 🤍🤎

Ja kładę się spać z dzieckiem przed 20 i śpię do 7 😁 a i tak gdybym mogła to pewnie robiłabym sobie jeszcze drzemkę w dzień 😜 ale w pierwszej ciąży miałam to samo. Uważam, że to nieźle, niektóre objawy są dużo bardziej uciążliwe

Ja tez w ciazy mega spiaca jestem i juz widze ze mi sie zaczyna 😂

(Termin mam na 9-10.06 - zaleznie od apki)

reklama
Dzień dobry, nieśmiało się przywitam, już was czytałam troszkę wcześniej, dzisiaj w dniu moich 30 urodzin beta wyszła mi 69, teoretycznie jestem w 5/6 tygodniu ale raczej mi się wszystko opóźniło i stawiam na 4/5 tydzień . I tutaj mam pytanie: w którym tygodniu najlepiej iść na pierwszą wizytę i dla tych które były: jak wygląda pierwsza wizyta w ciąży?
Ja na pierwsza wizytę idę w 6+4. W pierwszej ciąży byłam w 5 tyg i tez było ok, ale musiałam później po 2 tyg iść znowu, wiec tym razem idę w 6 😁 Szczerze mówiąc ja nie pamietam zbyt dokładnie swojej pierwszej wizyty w ciąży. Lekarz chyba zrobił mi tylko usg, żeby potwierdzić, ze jest widoczny pęcherzyk i zarodek i przepisał luteinę. Badania przepisał dopiero na drugiej wizycie. To chyba tez zależy od tego kiedy pójdzie się na tą pierwszą wizytę i czy musisz przyjmować jakieś leki. 😊

Do góry