reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

reklama
Pojęcie kawę ? Bo jak tak czytam czego nie można to nawet kawa zaszkodzi. Minęło 6 lat od poprzedniej ciaży , wszystkiego muszę się uczyć na nowo 😅

Ja też się bije z myślami. U mnie też by było po 72 godz. I chyba zrobię bo... nie wytrzymam 😅🙈
Ja już miałam nie badać… ale cholerka chyba pójdę jednak znowu to zrobić, bo ciekawość jest silniejsza niż stres w tym przypadku 😂
W jakim celu ten progesteron ? Pytam bo nie robiłam poprzednim razem a i lekarz nic nie wspominał
Ja sprawdzam progesteron czy nie jest zbyt niski i czy nie trzeba wprowadzić leków. W poprzedniej ciąży do któregoś (już nie pamietam którego) tygodnia przyjmowałam np luteinę dopochwowo.
Pojęcie kawę ? Bo jak tak czytam czego nie można to nawet kawa zaszkodzi. Minęło 6 lat od poprzedniej ciaży , wszystkiego muszę się uczyć na nowo 😅
Ja kawy nie pije na co dzień. Od święta napije się „mleka z kawą”, ale to raczej do towarzystwa i to przeważnie w lato, kiedy jest sezon na kawę mrożoną. Co ciekawe w pierwszej ciąży miałam ogromna ochotę na kawę jak i na wiele innych rzeczy, których normalnie nie lubię. Wtedy w kauflandzie kupiłam sobie bezkofeinowa kawę rozpuszczalna (smakuje jak zwykła kawa, to nie to samo co jakaś tam inka). Ogólnie w ciąży jest dopuszczalna jakaś tam ilość kofeiny, ale myśle, ze możesz zapytać tez o to swojego lekarza, bo to pewnie ma wpływ na ciśnienie itd.

reklama
Do góry