reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2024

reklama
A to widzisz, to ja pomyślałam, że to Pregna Start ma czegoś za mało :D Sprawdzone mam tylko Prenatal Duo, ale to od II trymestru dopiero.
Mi poprzedni gin mówił że jak dobrze się odżywiam to nie potrzebuje aż takich końskich dawek witamin, a skoro dzieciaki moje za szybko rosły to kazał witaminy odstawić i ostatecznie pierwsze dziecko miało 56 cm i 3505 g a drugie 57 cm i 3900 g. Tak więc wcale kurduplami mimo odstawienia witamin gdzieś po połowie ciąży nie były.

Dziewczyny, jakie suple na start polecacie? Po 13 tygodniu chcę brać Prenatal Duo, a teraz mam Pregna Start. Zauważyłam, że Pregna Start to tylko w okresie starań jest 🤷🏼‍♀️ Akurat mi się kończy to kupiłabym sobie coś już dla I trymestru :) Prenatal Uno chyba jakiś taki biedny.
Ja zażywam pregne start. Za tydzień mam wizytę i dopytam lekarza wtedy co brać innego.

Mi poprzedni gin mówił że jak dobrze się odżywiam to nie potrzebuje aż takich końskich dawek witamin, a skoro dzieciaki moje za szybko rosły to kazał witaminy odstawić i ostatecznie pierwsze dziecko miało 56 cm i 3505 g a drugie 57 cm i 3900 g. Tak więc wcale kurduplami mimo odstawienia witamin gdzieś po połowie ciąży nie były.
Ach tak, moja znajoma też tak miała, że musiała pod koniec już odstawić 😅 Syn był raczej drobny (3.250 g). Pilnuję teraz tego co jem, ale nie za bardzo jem mięso, więc pewnie i dlatego miałam lekką anemię w poprzedniej ciąży. Suple jakoś zawsze dawały mi poczucie bezpieczeństwa haha

Ja zażywam pregne start. Za tydzień mam wizytę i dopytam lekarza wtedy co brać innego.
Ja mam w czwartek tele konsult i też się podpytam.

Kurcze dziewczyny mam straszny problem z zapisaniem się do dobrego gine prowadzącego ciążę w lux med :( Ten, którego sobie wybrałam w ogóle nie ma miejsc. Wszyscy pozostali mają z 2 gwiazdki na 5 na znanylekarz, opinie kobiet tragiczne. Coś czuję, że czeka mnie wykupienie pakietu gdzie indziej.

Czy któraś z Was już prowadziła ciążę poprzednią prywatnie w przychodni, gdzie oddzielnie płaciła za każdą wizytę i badanie (bez pakietu) i wie mniej więcej ile to wychodzi? W Warszawie widzę, że ceny pakietów ciążowych sięgają 4.000 zł. Mój poprzedni lekarz niestety zmienił placówkę i nie ma już pakietów i zastanawiam się ile bym wybuliła w trakcie trwania całej ciąży 🫣

Ja mam w czwartek tele konsult i też się podpytam.

Kurcze dziewczyny mam straszny problem z zapisaniem się do dobrego gine prowadzącego ciążę w lux med :( Ten, którego sobie wybrałam w ogóle nie ma miejsc. Wszyscy pozostali mają z 2 gwiazdki na 5 na znanylekarz, opinie kobiet tragiczne. Coś czuję, że czeka mnie wykupienie pakietu gdzie indziej.

Czy któraś z Was już prowadziła ciążę poprzednią prywatnie w przychodni, gdzie oddzielnie płaciła za każdą wizytę i badanie (bez pakietu) i wie mniej więcej ile to wychodzi? W Warszawie widzę, że ceny pakietów ciążowych sięgają 4.000 zł. Mój poprzedni lekarz niestety zmienił placówkę i nie ma już pakietów i zastanawiam się ile bym wybuliła w trakcie trwania całej ciąży 🫣
Ja w poprzednich dwóch ciążach i teraz też będę chodzić do gabinetu prywatnego wtedy wizyta kosztowała ok 200 zł plus badania w diagnostyce robiłam. Teraz podniosła ceny do 280 zł za wizytę.
Potem rodziłam w szpitalu w którym ona pracowała.
I na plus było to że miałam do niej numer telefonu więc wyrazie jakiś niepewności pisałam smsa a ona oddzwaniała.

Ja w poprzednich dwóch ciążach i teraz też będę chodzić do gabinetu prywatnego wtedy wizyta kosztowała ok 200 zł plus badania w diagnostyce robiłam. Teraz podniosła ceny do 280 zł za wizytę.
Potem rodziłam w szpitalu w którym ona pracowała.
I na plus było to że miałam do niej numer telefonu więc wyrazie jakiś niepewności pisałam smsa a ona oddzwaniała.
U mojego lekarza każda wizyta 250 zł, położna też 250 zł, a pewnie przed gine wizyta u położnej (zawsze tak miałam wcześniej). Ciekawe ile za badania łącznie by wyszło, pewnie majątek. Na razie udało mi się zapisać 13.11 - ale lekarz w trakcie specjalizacji no i trochę późno. Wolałabym pierwszą wizytę po świętach od razu. Teraz udało mi się zapisać na 27.11 do polecanego tu na forum doktora, więc może do tego czasu pochodzę gdziekolwiek, a od 27.11 już zostanę u tego i tyle 🤷🏼‍♀️

U mojego lekarza każda wizyta 250 zł, położna też 250 zł, a pewnie przed gine wizyta u położnej (zawsze tak miałam wcześniej). Ciekawe ile za badania łącznie by wyszło, pewnie majątek. Na razie udało mi się zapisać 13.11 - ale lekarz w trakcie specjalizacji no i trochę późno. Wolałabym pierwszą wizytę po świętach od razu. Teraz udało mi się zapisać na 27.11 do polecanego tu na forum doktora, więc może do tego czasu pochodzę gdziekolwiek, a od 27.11 już zostanę u tego i tyle 🤷🏼‍♀️
Najdroższe badania były na początku ja robiło się te wszystkie choroby. Potem morfologia, mocz i tsh to nie tak dużo.
Ja ma położną już wliczone w cenę wizyty

reklama
Do góry