reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

Jezu dziewczyny a czy którejś z was jest zimno? Przypominam sobie ze w pierwszej ciąży też byłam zmarźlak, ale żeby aż tak? W domu ogrzewanie włączone 25° a ja pod podwójnym kocem siedzę. Mąż się poci w samych gatkach a ja w bluzie, dresie i pod kocami i jeszcze jojczę że zimno. Aż nie wiem jak córkę ubierać. Czy to mi jest aż tak zimno czy mój mąż jest aż tak gorący 🙈
Tak też tak mam. Siedzę właśnie w skarpetach zimowych, dresach , bluzce z długim rękawem i bluzie z kapturem , zaraz wchodzę pod koc 🤣🤣

reklama
Mi coraz bardziej dokucza ból brzucha, kłucie i ciągnięcie oraz ból jak na okres. Zadzwoniłam do położnej, powiedziała że to nie jest normalne i lepiej zbadać. Przepisała mi wizytę z 3 listopada na piątek teraz. Zobaczymy, trochę mnie nastraszyła, myślałam że takie bóle są normalne.
Mój lekarz powiedział że zwykle bóle jak na miesiączkę są okej. I pytałam czy przy takich bólach może się szyjka skracać np. To powiedział , se wtedy przy każdej miesiączce byśmy nie miały szyjki. Nie martwić się póki ból nie będzie bardzo silny

Hej dziewczyny bylam dzisiaj na pierwszej wizycie prywatnej i lekarz wykrył tylko sam pęcherzyk ciążowy 16mm...wg USG wyszedł mi 6t3d a wg OM mam 5t6d więc ciąża niby starsza a pęcherzyk pusty 😞 nie wiem co o tym myśleć z jednej strony to bardzo wczesna ciąża ale zrozumiałabym gdyby była jeszcze młodsza niż termin OM. Za 2 tyg znowu wizyta, myślicie że mam czekać i się nie stresować czy szybciej pójść gdzie indziej? Meh 😑
Kurcze :( ja w 5+6 miałam zarodek widoczny a w 6+5 już serduszko. Ale wiadomo, każda ciąża inna. Może idź za kilka dni żeby się nie stresować ?

A dobrze już! Przeszło już wieczorem 😬 teraz trochę zaczął pobolewać jak na miesiaczke ale tak delikatnie 🤪 zauważyłam, że jak długo coś robię to mnie zaczyna a pobolewać. Typu odkurzanie sprzątanie, dłuższe zakupy itp
Mnie w domu mniej boli. Gorzej w pracy po 8-9 godzinach. Ale delikatnie. Nie muszę nospy brać. Gorzej było zanim wzięłam duphostan , teraz nawet nie czuje , że w ciszy jestem

Hej dziewczyny bylam dzisiaj na pierwszej wizycie prywatnej i lekarz wykrył tylko sam pęcherzyk ciążowy 16mm...wg USG wyszedł mi 6t3d a wg OM mam 5t6d więc ciąża niby starsza a pęcherzyk pusty 😞 nie wiem co o tym myśleć z jednej strony to bardzo wczesna ciąża ale zrozumiałabym gdyby była jeszcze młodsza niż termin OM. Za 2 tyg znowu wizyta, myślicie że mam czekać i się nie stresować czy szybciej pójść gdzie indziej? Meh 😑
Hej. Poszłabym na Twoim miejscu jeszcze raz do gina z dobrym aparatem USG. 2 tyg bym nie czekała, ale np. Do czwartku, piątku. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze 🤞🤞🤞

reklama
A dobrze już! Przeszło już wieczorem 😬 teraz trochę zaczął pobolewać jak na miesiaczke ale tak delikatnie 🤪 zauważyłam, że jak długo coś robię to mnie zaczyna a pobolewać. Typu odkurzanie sprzątanie, dłuższe zakupy itp
Też tak mam, jak coś porobię w domu to muszę się położyć na chwilę nogi wyprostować i puszcza. Położna mi dziś przez tel powiedziała że mam brać nogi wyżej, może to pomoże.

Do góry