reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2024

A propos kawy. Pijecie ją tak jak zwykle? W pierwszej ciąży całkiem zrezygnowałam, bo zupełnie nie miałam potrzeby żeby ją pić. Ale teraz czuję, że nie dam rady, więc chyba będę testowała bezkofeinową 🤔
Ja ogólnie nie pije kawy na co dzień, ale w poprzedniej ciąży miałam na nią ochotę i piłam czasem taką bezkofeinową z kauflanda. Smakowała normalnie jak zwykła kawa. Z ciekawostek, to w McDonald’s można kupić każda kawę w wersji bezkofeinowej. Piłam taką wczoraj 😁
Ale w ciąży można pic kawę, jest jakaś tam dopuszczalna dawka kofeiny. Ja miałam wiekszy problem z ograniczeniem herbaty, bo okazuje sie, ze jej tez nie można sobie pic w ciąży w jakichś nieograniczonych ilościach. A ze byłam w ciąży w dosyć zimnym okresie i byłam tez przeziębiona, to tak miałam akurat ogromna ochotę na ogromne ilości herbaty 😂

reklama
Girl, ja od tygodnia walczę z trądzikiem, wyskoczył mi w mega dużej ilości na brodzie i nawet na policzku(!!!) 😒 wygląda strasznie, jakby mnie coś użądliło, choć teraz nieco się uspokaja...
Ale dajesz mi przez to nadzieję, że może będzie dziewczynka, o której marzę 😍😅
Też mam identyczne objawy jak przy ciąży z córką więc może będzie druga niunia :) moj marzy o synku i rodzinka w sumie też bo same dziewczyny się rodza u mnie i rodzeństwa :D

Dziewczyny obłęd! Do 4 rzygalam z bólu jak kot… nigdy tak nie miałam podczas migreny! I po wszystkich za i przeciw i fakcie, że coraz częściej lekarze pozwalają na przyjęcie sumatryptanu na przerwanie ataku wzięłam tabletkę i odpuściło… to były najgorsze 24h w moim życiu 🤦‍♀️ Boję się zasnąć że znowu obudzę się z bólem. Normalnie miałam wrażenie, że zaraz mi głowa eksploduje 😳 Pogadam z moim ginekologiem na wizycie i umówię się do neurologa żeby znaleźć jakiś sposób na ciążowe migreny albo ewentualnie dopuścić na stałe te leki bo się wykończę..
Koniecznie do lekarza :( ja miewam migreny przy których wymiotuje z bolu, mam aurę i zaniki pamięci, problemy z mówieniem :/

Ja mam termin z OM na 01-04.06 a też nie mam żadnych objawów, więc się nie przejmuj i ciesz się póki ich nie ma - chyba że oszczędzi Cię przez całą ciążę (ja tak miałam przy drugiej).
Na dodatek jestem chora :( Jem czosnek i herbatę z cytryną i miodem, ale nie przechodzi wcale
Zdrówka :( soczek z malin jeszcze na rozgrzanie :*

A propos kawy. Pijecie ją tak jak zwykle? W pierwszej ciąży całkiem zrezygnowałam, bo zupełnie nie miałam potrzeby żeby ją pić. Ale teraz czuję, że nie dam rady, więc chyba będę testowała bezkofeinową 🤔
Pije jedna lub dwie dziennie. Ale ja pracuję po 8-10 godzin. Wstaje o 5.40 w domu jestem ok 17, zanim odbiorę córkę z przedszkola, wstąpimy na plac zabaw, na zakupy , w domu ogarnąć, ugotować - dzisiaj zachcianka, bigos i zupa ogórkowa 🤣 , więc zejdzie do wieczora , dopiero się położę. Muszę mieć siłę na cały dzień więc kawy raczej sobie nie odmowie :)

reklama
Termin umówiony na 24.10, wcisnęła mnie mimo że nie miała już miejsca:) udało mi się dostać do tej lekarki która sobie wybrałam, jest dobrze:)

Jak wasi faceci zareagowali na wieść o ciąży? Mój (mimo że się długo staraliśmy) zachowuje się trochę tak, jakby mi nie wierzył, a nawet dosyć chłodno, widać że się denerwuje chlopina:) ale dzisiaj już z większą dozą empatii, więc chyba powoli to do niego dociera:)

Do góry