reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

A propos kawy. Pijecie ją tak jak zwykle? W pierwszej ciąży całkiem zrezygnowałam, bo zupełnie nie miałam potrzeby żeby ją pić. Ale teraz czuję, że nie dam rady, więc chyba będę testowała bezkofeinową 🤔
Ja ogólnie nie pije kawy na co dzień, ale w poprzedniej ciąży miałam na nią ochotę i piłam czasem taką bezkofeinową z kauflanda. Smakowała normalnie jak zwykła kawa. Z ciekawostek, to w McDonald’s można kupić każda kawę w wersji bezkofeinowej. Piłam taką wczoraj 😁
Ale w ciąży można pic kawę, jest jakaś tam dopuszczalna dawka kofeiny. Ja miałam wiekszy problem z ograniczeniem herbaty, bo okazuje sie, ze jej tez nie można sobie pic w ciąży w jakichś nieograniczonych ilościach. A ze byłam w ciąży w dosyć zimnym okresie i byłam tez przeziębiona, to tak miałam akurat ogromna ochotę na ogromne ilości herbaty 😂

reklama
Girl, ja od tygodnia walczę z trądzikiem, wyskoczył mi w mega dużej ilości na brodzie i nawet na policzku(!!!) 😒 wygląda strasznie, jakby mnie coś użądliło, choć teraz nieco się uspokaja...
Ale dajesz mi przez to nadzieję, że może będzie dziewczynka, o której marzę 😍😅
Też mam identyczne objawy jak przy ciąży z córką więc może będzie druga niunia :) moj marzy o synku i rodzinka w sumie też bo same dziewczyny się rodza u mnie i rodzeństwa :D

Dziewczyny obłęd! Do 4 rzygalam z bólu jak kot… nigdy tak nie miałam podczas migreny! I po wszystkich za i przeciw i fakcie, że coraz częściej lekarze pozwalają na przyjęcie sumatryptanu na przerwanie ataku wzięłam tabletkę i odpuściło… to były najgorsze 24h w moim życiu 🤦‍♀️ Boję się zasnąć że znowu obudzę się z bólem. Normalnie miałam wrażenie, że zaraz mi głowa eksploduje 😳 Pogadam z moim ginekologiem na wizycie i umówię się do neurologa żeby znaleźć jakiś sposób na ciążowe migreny albo ewentualnie dopuścić na stałe te leki bo się wykończę..
Koniecznie do lekarza :( ja miewam migreny przy których wymiotuje z bolu, mam aurę i zaniki pamięci, problemy z mówieniem :/

Ja mam termin z OM na 01-04.06 a też nie mam żadnych objawów, więc się nie przejmuj i ciesz się póki ich nie ma - chyba że oszczędzi Cię przez całą ciążę (ja tak miałam przy drugiej).
Na dodatek jestem chora :( Jem czosnek i herbatę z cytryną i miodem, ale nie przechodzi wcale
Zdrówka :( soczek z malin jeszcze na rozgrzanie :*

A propos kawy. Pijecie ją tak jak zwykle? W pierwszej ciąży całkiem zrezygnowałam, bo zupełnie nie miałam potrzeby żeby ją pić. Ale teraz czuję, że nie dam rady, więc chyba będę testowała bezkofeinową 🤔
Pije jedna lub dwie dziennie. Ale ja pracuję po 8-10 godzin. Wstaje o 5.40 w domu jestem ok 17, zanim odbiorę córkę z przedszkola, wstąpimy na plac zabaw, na zakupy , w domu ogarnąć, ugotować - dzisiaj zachcianka, bigos i zupa ogórkowa 🤣 , więc zejdzie do wieczora , dopiero się położę. Muszę mieć siłę na cały dzień więc kawy raczej sobie nie odmowie :)

reklama
Termin umówiony na 24.10, wcisnęła mnie mimo że nie miała już miejsca:) udało mi się dostać do tej lekarki która sobie wybrałam, jest dobrze:)

Jak wasi faceci zareagowali na wieść o ciąży? Mój (mimo że się długo staraliśmy) zachowuje się trochę tak, jakby mi nie wierzył, a nawet dosyć chłodno, widać że się denerwuje chlopina:) ale dzisiaj już z większą dozą empatii, więc chyba powoli to do niego dociera:)

Do góry