reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

reklama
to ja miałam na początku ochotę na kwasne np ogórki kiszone a teraz właściwie na nic nie mam ochoty. I słodkie i słone poszło w odstawkę i nie jem prawie nic. Ale dziś mnie na winogrona naszło tak jak w ciąży z córką, ale zjadłam i po chwili zwymiotowałam. Jedyne co to pić mi się potwornie chce, ale im więcej pije tym więcej 🤮 więc staram się za dużo nie pić i już czuje jak mi się skóra sucha na twarzy zrobiła. Byle wytrzymać do wizyty.
Ja się czasem zastanawiam czy w moim przypadku nie lepiej było by iść zwymiotować. Ciągle mnie mdli, czy jem czy nie jem, czy coś śmierdzi czy nie , ciągle mi nie dobrze. :/ mam mega ochotę na mandarynki. Ale pewnie jeszcze nie ma w sklepach 🤣🤣🤣

Dziewczyny boli was nad brzuch jak na miesiączkę ? Ja jak nie wczas wezmę magnez i duphaston to mam silne te bóle. Przy załatwianiu się też strasznie boli. Ale jak wezmę leki, odpocznę to mniej. W sumie w tej pracy 8-10 godzin na nogach , w ciągłym ruchu, siedzę tyle co na toalecie raz na kilka godzin :/

Termin umówiony na 24.10, wcisnęła mnie mimo że nie miała już miejsca:) udało mi się dostać do tej lekarki która sobie wybrałam, jest dobrze:)

Jak wasi faceci zareagowali na wieść o ciąży? Mój (mimo że się długo staraliśmy) zachowuje się trochę tak, jakby mi nie wierzył, a nawet dosyć chłodno, widać że się denerwuje chlopina:) ale dzisiaj już z większą dozą empatii, więc chyba powoli to do niego dociera:)
Mój generalnie jest w dobrym nastroju, ale wiem, że cały czas ma z tyłu głowy poronienie. „Nie nakręcaj się, co ma być, to będzie, na ten moment wszystko jest ok” 🙈 myślę, że jak będziemy po wizycie i coś zobaczy na usg, to dopiero będzie spokojniejszy. Wiadomo, na późniejszym etapie będą pewnie nerwy, czy maluszek zdrowy itp 🙈

Ja robiłam dwa razy betę i nie będę więcej robić 🙈 tak czy inaczej do gina trzeba iść 🙈 . W ogóle w pierwszej i drugiej ciąży robiłam bete tylko dla potwierdzenia ciąży ,zero przyrostów itd

Jak wasi faceci zareagowali na wieść o ciąży? Mój (mimo że się długo staraliśmy) zachowuje się trochę tak, jakby mi nie wierzył, a nawet dosyć chłodno, widać że się denerwuje chlopina:) ale dzisiaj już z większą dozą empatii, więc chyba powoli to do niego dociera:)
Mój się dowie późnym wieczorem po kolacji 😁dziś byłam na drugiej becie i ładnie rośnie, więc nie boję się już tak bardzo powiedzieć 😅 Pozytywny test zapakowałam do pudełeczka i przykryłam body dla niemowlaka (żółty kolor, taki płciowo-neutralny). Powiem mu, tak od niechcenia, że mu coś kupiłam w sklepie i że jestem ciekawa czy mu się spodoba. Zobaczymy 😁

PS u mnie atak migrenowy się zaczął kilka godzin temu. Ale sobie wykrakałam... 😔 tryptan wzięty, oby pomogło bo inaczej skończy się na SORze...

reklama
Termin umówiony na 24.10, wcisnęła mnie mimo że nie miała już miejsca:) udało mi się dostać do tej lekarki która sobie wybrałam, jest dobrze:)

ucieszył się tak jak ja ,ale my podchodzimy na chłodno do tego. Mamy w głowie stratę w 28 tygodniu i nie umiemy teraz aż tak się cieszyć jak w poprzednim ciążach.
Może mi się odwidzi jak u lekarza będzie wszystko ok 🙈

Do góry