reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2023

Ja mialam wyjątkowo łatwy poród - bolało całe 2 godziny, tak szybko się to rozwineło jedynie parte były ciężkie, bo syn był duży, ale gorzej wspominam ten brak sił po porodzie. Ja z tego powodu boje się że nie zdążę do szpitala teraz, chyba bardziej niż samego porodu (no jedynie to bardzo boje się cc). Szczerze to już bym mogła dzisiaj rodzić ja w ogole nie przepadam za byciem w ciąży, ciężej wspominam ciążę niż poród, a obecnie czuję się dużo gorzej od samego początku, zatem ja już odliczam do czerwca, najchętniej bym przespała te miesiące - na tą chwile akurat to mi dobrze idzie :)
mam to samo, też nie lubię być w ciąży

reklama
Ja miałam właśnie telefon z przychodni jutro mam się stawić do lekarza wyszła jakas zmiana w cytologi . Najlepsze jest to ze miałam robiona tez w sierpniu i było wszytko dobrze .

Byłam dzisiaj na badaniach. Kobiety ciężarne i osoby robiące test obciążenia glukozą wchodzą poza kolejnością. Do tej pory nie korzystałam z tego przywileju, mimo, że u mnie brzuch widać to dziś było z 15 osób przede mną (byłam 20 minut przed rozpoczęciem pracy punktu) to strasznie źle się dziś czuję, a musiałam dziś wykonać badania, bo jutro mam lekarza, a skierowanie dostałam w czwartek, piątek święto i tylko miałam możliwość dziś zrobić, bo tak to bym odpuściła przez tą kolejkę. Wykorzystałam w sumie tę sytuację i grzecznie podeszłam, powiedziałam czy pozwolą państwo, że skorzystam z pierwszeństwa w kolejce, ponieważ jestem w ciąży i nienajlepiej się dziś czuję. Część osób, że oczywiście, a reszta jakby mogła to by mnie zabiła. Weszły przede mną jeszcze dwie ciężarne na ten test (ja dziś bez testu). Jak starszy facet o kuli, który ledwo co stał w*ieprzył się do gabinetu przede mną to stałam jak wryta na tym korytarzu, to było tak szybko jakby motorek w dupie mu się nagle odpalił 🙈 nawet cham do widzenia nie powiedział nikomu na odchodne 😑 musiałam się tu wyżalić, bo nie mogę zdzierżyć takiego chamstwa wśród ludzi 😡

Dziś byłam na glukozie po obciążeniu 75 i są już wyniki, ale dość dziwnie niskie
90/92/84
Jutro idę z wynikami do ginekologa, co o tym dziewczyny sądzicie

Byłam dzisiaj na badaniach. Kobiety ciężarne i osoby robiące test obciążenia glukozą wchodzą poza kolejnością. Do tej pory nie korzystałam z tego przywileju, mimo, że u mnie brzuch widać to dziś było z 15 osób przede mną (byłam 20 minut przed rozpoczęciem pracy punktu) to strasznie źle się dziś czuję, a musiałam dziś wykonać badania, bo jutro mam lekarza, a skierowanie dostałam w czwartek, piątek święto i tylko miałam możliwość dziś zrobić, bo tak to bym odpuściła przez tą kolejkę. Wykorzystałam w sumie tę sytuację i grzecznie podeszłam, powiedziałam czy pozwolą państwo, że skorzystam z pierwszeństwa w kolejce, ponieważ jestem w ciąży i nienajlepiej się dziś czuję. Część osób, że oczywiście, a reszta jakby mogła to by mnie zabiła. Weszły przede mną jeszcze dwie ciężarne na ten test (ja dziś bez testu). Jak starszy facet o kuli, który ledwo co stał w*ieprzył się do gabinetu przede mną to stałam jak wryta na tym korytarzu, to było tak szybko jakby motorek w dupie mu się nagle odpalił 🙈 nawet cham do widzenia nie powiedział nikomu na odchodne 😑 musiałam się tu wyżalić, bo nie mogę zdzierżyć takiego chamstwa wśród ludzi 😡
Tak to jest straszne, ja pobieram numerek dla osób uprzywilejowanych i niestety, ale jak stoję za długo w zatłoczonych miejscach to mi się robi gorąco, stabo i smród ludzi mi przeszkadza 🙈

Ja dzisiaj zrobiłam sanco, wyniki najprawdopodobniej będą jeszcze w tym tygodniu. Jest stres i ekscytacja w jednym 😬 Dodatkowo czekamy na wyniki badań genetycznych na nosicielstwo chorób recesywnych, również powinny pojawić się na dniach. W przyszły wtorek USG prenatalne - strasznie dużo się dzieje w tym listopadzie ;)

Ja dzisiaj zrobiłam sanco, wyniki najprawdopodobniej będą jeszcze w tym tygodniu. Jest stres i ekscytacja w jednym 😬 Dodatkowo czekamy na wyniki badań genetycznych na nosicielstwo chorób recesywnych, również powinny pojawić się na dniach. W przyszły wtorek USG prenatalne - strasznie dużo się dzieje w tym listopadzie ;)
A Który tydzień macie?

reklama
Do góry