reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2023

Co do tego kiedy mówić… mieszkamy z moją mamą i jak będzie ok to jutro powiemy. Teściom przy najbliższym spotkaniu 18.11. W pracy pewnie tez niedługo ale to raczej dlatego, ze nie chce być świnią i postawię sprawę jasno - będę pracować ile dam radę ale być może będę musiała wrzucić na luz i przy takim systemie pracy (8.5 h sama na sklepie, bez przerwy, do 23) zwolnić żeby się nie wykończyć. I niech powoli szukają zastępstwa. Trochę mi głupio, bo od listopada mam drugą umowę po okresie próbnym (jeszcze jej fizycznie nie dostałam) ale w sumie takie moje prawo 🤷‍♀️

reklama
A powiedzialyscie juz najblizszym o ciazy czy jeszcze czekacie z nowinami?
U nas już trochę osób wie, ale tych najbliższych. Rodzice, teściowie, rodzeństwo. Trochę stresuje mnie fakt, że przedwczoraj znów miałam małe plamienia, ale odpoczywałam i ustały same..duphaston przyjmuje 3x1. Poza tym codziennie rano mam okropny ból pleców 😌 też tak macie? Podobno spanie na boku pomaga, ale ciężko mi się przestawić 🙈

Słyszałyście coś o plamieniach w dniu spodziewanej miesiączki? Chodzi mi raczej o sprawdzone informacje od lekarzy lub kogoś kto sam tak miał 🤔 wyczytałam w internecie, że to się zdarza

Ja zamierzam dzisiaj powiedzieć moim rodzicom bo się do nich wybieramy, teściowa już wie, w pracy też już w sumie wiedzą, moze nie wszyscy ale szef i koleżanki - z moimi mdłościami chyba bym nie dała rady inaczej, bo w pracy też mnie wymioty łapią niestety. Poza tym ja kłamać nie umiem totalnie, a ostatnio już mnie szef pytał czy w ciąży nie jestem, skąd oni takie pytania biorą ? coś chyba czują serio ledwo sie wymigałam, ale jak już jest serduszko to wolę mieć to z głowy, w razie co nie będzie pretensji jak będę musiała iść na zwolnienie (oby nie ale pierwszą ciążę miałam zagrożoną i z wieloma problemami). Znajomym nie zamierzamy mówić, chyba ze tak przy okazji wyjdzie to dopiero :)

Słyszałyście coś o plamieniach w dniu spodziewanej miesiączki? Chodzi mi raczej o sprawdzone informacje od lekarzy lub kogoś kto sam tak miał 🤔 wyczytałam w internecie, że to się zdarza
tak, ja plamiłam delikatnie przez trzy dni od dnia przed spodziewaną miesiączką, dzwoniłam do położnej, powiedziała, że tak może się zdarzyć, jest to plamienie implantacyjne.

Ja tak, pisalam wcześniej że mojej mamy znajoma miała normalne okresy w trakcie ciąży, może nie takie super obfite, ale jednak nie do pomylenia z czymś innym. Dowiedziała się o ciąży jak była chyba koło 6 miesiąca idąc do lekarza przerażona że "coś jej się w brzuchu rusza!". Urodziła zdrową córeczkę. Starali się latami, potem odpuścili i wyszła im panna niespodzianka :)

A jak to jest ze szkoła rodzenia? Lekarz NFZ musi wystawić skierowanie? Prywatny ginekolog nie ma takiej możliwości? Więc jeśli chcemy skorzystać ze szkoły rodzenia musimy prowadzić ciąże u ginekologa na NFZ?

reklama
Do góry