reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2023

Cześć dziewczyny 🙂 I ja dziś do Was mogę dołączyć, bo po tygodniu niepewności wreszcie jest konkretna kreska na teście. Coś o mnie… jestem Ewa i jestem aktywną uczestniczką lipcowych 2021 (chociaż mój Tomek wyskoczył w 37 tc jeszcze w połowie czerwca ❤️). Mieliśmy z mężem problemy z zajściem w pierwszą ciążę, i tym razem już wkraczało zwątpienie ale UDAŁO SIĘ.
Jak mi czas i mój aktywny 16 miesięczny Bąbel pozwoli to będę do Was zaglądać 🙂 Oby grupa była tak fajna i zgrana jak poprzednia, która spadła mi z nieba!

Moja OM 22.09 a tym samym przewidywany termin 29.06.2023 - póki co zgodne z testami owulacyjnymi i dniem zapłodnienia 😈 Zobaczymy na usg za jakiś czas!

Pozdrawiam 🙂🙂🙂

PS. Dwie z Was już zresztą znam 😜😁

heeej😆 gratulacje!!!

moje OM też 22.09😂😂😍😍
Super!

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny! U mnie nadal bez zmian, lekki ból piersi i nic poza tym, gdyby nie badanie usg, to nie wiedziałabym, że jestem w ciąży 😅 Ja betę robiłam dwa razy, miałam przyrost 144%. Dzisiaj byłam na urodzinach i czuję się lekko zmęczona, na szczęście to były bezalkoholowe urodziny dwulatki, więc nie musiałam tłumaczyć czemu nie piję 😅 Czekam z zapartym tchem na środową wizytę, dzisiaj mam już 6+5, chciałabym już bardzo usłyszeć serduszko ❤️

Cześć dziewczyny! U mnie nadal bez zmian, lekki ból piersi i nic poza tym, gdyby nie badanie usg, to nie wiedziałabym, że jestem w ciąży 😅 Ja betę robiłam dwa razy, miałam przyrost 144%. Dzisiaj byłam na urodzinach i czuję się lekko zmęczona, na szczęście to były bezalkoholowe urodziny dwulatki, więc nie musiałam tłumaczyć czemu nie piję 😅 Czekam z zapartym tchem na środową wizytę, dzisiaj mam już 6+5, chciałabym już bardzo usłyszeć serduszko ❤️

Hej, jesteśmy idealnie w tym samym dniu ciąży. 😊 ale Ci zazdroszczę....ja ciągle mdlosci i wymioty. Dzisiaj nic nie jadlam, tylko rano wypiłam Jogurt pitny, który potem... nie mam siły

Ważny jest jeszcze czas pobrania i wykonania badania, wystarczy godzina do przodu... A na kalkulator nie wchodziłam, swój sprawdzałam.. Może i masz faktycznie rację
Ważny jest jeszcze czas pobrania i wykonania badania, wystarczy godzina do przodu... A na kalkulator nie wchodziłam, swój sprawdzałam.. Może i masz faktycznie rację
potocznie się mówi że po 48h wynik powinien się "podwajac", a min przyrost to 66%. Tu gołym okiem widać że się prawie podwoił z 104 na 194. Współczuję ci twoich przeżyć ale nie załamuj dziewczyny że to za mały przyrost i żeby się nie nastawiała..
@Margola1986 przyrost jest w normie

Załączniki

• f1996652-4caf-43c2-ae78-6875f3e9bc90.jpeg
    f1996652-4caf-43c2-ae78-6875f3e9bc90.jpeg
    37,8 KB · Wyświetleń: 43
Hej, jesteśmy idealnie w tym samym dniu ciąży. 😊 ale Ci zazdroszczę....ja ciągle mdlosci i wymioty. Dzisiaj nic nie jadlam, tylko rano wypiłam Jogurt pitny, który potem... nie mam siły
Bardzo Ci współczuję, a powiedz mi jak to jest... Trzeba wtedy jeść, czy nie? Tak trochę na siłę? Nie będziesz zbyt słaba skoro nie jesz? Z drugiej strony zjesz i... Co robić w przypadku takich mdłości? :(
Super, że mamy ten sam dzień, a słyszałaś już serduszko? ❤️

Bardzo Ci współczuję, a powiedz mi jak to jest... Trzeba wtedy jeść, czy nie? Tak trochę na siłę? Nie będziesz zbyt słaba skoro nie jesz? Z drugiej strony zjesz i... Co robić w przypadku takich mdłości? :(

Ja nie jem w sumie prawie nic, chyba się powinno, ale nie mogę się przełamać 😭😭 skoro wiem, ze zaraz i tak to na 90% zwrócę 😭 czasem sie coś uda zjeść i nie zwrócić, ale to wielka walka wtedy jest. Czuje jak mi caly brzuch "chodzi"...

Ja byłam na wizycie w 6+0, serduszko juz bilo. Następna wizyta w czwartek 😌

A slaba to jestem bardzo własne, nie mam siły chodzic wręcz. Ale co mam zrobić...😭

reklama
Do góry