reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2023

My na mamach lipcowych 2020 miałyśmy i mamy do tej pory grupę na Facebooku. Codziennie jedna z nas dawała post główny a reszta pisała jak się czuje w komentarzach. Dodawalysmy zdjęcia z usg i opisywaliśmy jak rosną dzieci. Później zdjęcia jak się urodziły maluszki i przez pierwszy rok byłyśmy bardzo aktywne. Na urodzinki wstawiamy zdjęcia naszych dzieci i dzielimy się naszym życiem i do tej pory mamy kontakt na grupie.

Tak, u nas też tak to wyszło, ale ta grupa na facebooku tak naprawdę ruszyła jakoś po porodach, wcześniej tam się mniej dziewczyn udzielało, a potem babyboom umarło, a cała grupa przeniosła się na fejsa, do tej pory wrzucamy tam posty, komentarze, zdjęcia itp. 9 z nas spodziewa się kolejnego dziecka, jest do tego specjalny przypięty post żeby nic nie zginęło :)

reklama
My na mamach lipcowych 2020 miałyśmy i mamy do tej pory grupę na Facebooku. Codziennie jedna z nas dawała post główny a reszta pisała jak się czuje w komentarzach. Dodawalysmy zdjęcia z usg i opisywaliśmy jak rosną dzieci. Później zdjęcia jak się urodziły maluszki i przez pierwszy rok byłyśmy bardzo aktywne. Na urodzinki wstawiamy zdjęcia naszych dzieci i dzielimy się naszym życiem i do tej pory mamy kontakt na grupie.
to u mnie taka grupa na fb (prywatna, nikt jej nie znajdzie, nazwa totalnie „odjechana” 😅 funkcjonuje tak już 16lat. Zaczynałyśmy na forum e-mama. Odwiedzamy się zawsze jak któraś jest w mieście, gdzie mieszkają inne kobietki. Dużo z nas zna się przez to rozlaniem prywatnie. Jesteśmy ze sobą związane. Przechodziliśmy razem kolejne ciąże, związki, rozwody, problemy… byłam wtedy najmłodsza styczniowa mamusia i teraz jako ostatnia jestem w ciąży, a one przechodzą ja razem ze mną 😅.
@Aneczka2021 nikt nie zmusza nikogo do grup prywatnych. Będziemy również o tutaj. Każdy z nas ma inne potrzeby dzielenia się szczęściem, opowiadaniem o życiu prywatnym. Na to wszystko przychodzi czas…

Ważny jest jeszcze czas pobrania i wykonania badania, wystarczy godzina do przodu... A na kalkulator nie wchodziłam, swój sprawdzałam.. Może i masz faktycznie rację
Tak godzina jest bardzo ważna musi być ta sama co poprzednim razem. I punkt pobrań tez musi być ten sam. Ja u siebie w mieście mam vitalabo i myślałam ze mogę pobrać w każdym ich punkcie jednak okazało się ze musi być ten sam.

Większy czy mniejszy przyrost bety może świadczyć o pustym jaju albo i o tym że wszystko jest ok, tyle jest teorii jak Nas tu na grupie, każda jest inna i ta beta będzie inna, jest ok przyrost a może świadczyć ze jest źle, sądzę że w przypadku dziewczyn sprawę rozwikła lekarz

to u mnie taka grupa na fb (prywatna, nikt jej nie znajdzie, nazwa totalnie „odjechana” 😅 funkcjonuje tak już 16lat. Zaczynałyśmy na forum e-mama. Odwiedzamy się zawsze jak któraś jest w mieście, gdzie mieszkają inne kobietki. Dużo z nas zna się przez to rozlaniem prywatnie. Jesteśmy ze sobą związane. Przechodziliśmy razem kolejne ciąże, związki, rozwody, problemy… byłam wtedy najmłodsza styczniowa mamusia i teraz jako ostatnia jestem w ciąży, a one przechodzą ja razem ze mną 😅.
@Aneczka2021 nikt nie zmusza nikogo do grup prywatnych. Będziemy również o tutaj. Każdy z nas ma inne potrzeby dzielenia się szczęściem, opowiadaniem o życiu prywatnym. Na to wszystko przychodzi czas…
Tyle lat super ze nadal macie ze sobą kontakt. Fajne takie przyjaźnie mogą wyjsc z tego 🥰

woww 16lat?! Podziwiam! I to jest włansie grupa :) super! Fajnie ze nadal utrzymujecie kontakty :) piękne lata :)

Tak, u nas też tak to wyszło, ale ta grupa na facebooku tak naprawdę ruszyła jakoś po porodach, wcześniej tam się mniej dziewczyn udzielało, a potem babyboom umarło, a cała grupa przeniosła się na fejsa, do tej pory wrzucamy tam posty, komentarze, zdjęcia itp. 9 z nas spodziewa się kolejnego dziecka, jest do tego specjalny przypięty post żeby nic nie zginęło :)
My tez z babyboom uciekłyśmy na fb ale największa aktywność była w ciąży i po porodach a im dzieci starsze tym mniej sie odzywalysmy.

Cześć dziewczyny 🙂 I ja dziś do Was mogę dołączyć, bo po tygodniu niepewności wreszcie jest konkretna kreska na teście. Coś o mnie… jestem Ewa i jestem aktywną uczestniczką lipcowych 2021 (chociaż mój Tomek wyskoczył w 37 tc jeszcze w połowie czerwca ❤️). Mieliśmy z mężem problemy z zajściem w pierwszą ciążę, i tym razem już wkraczało zwątpienie ale UDAŁO SIĘ.
Jak mi czas i mój aktywny 16 miesięczny Bąbel pozwoli to będę do Was zaglądać 🙂 Oby grupa była tak fajna i zgrana jak poprzednia, która spadła mi z nieba!

Moja OM 22.09 a tym samym przewidywany termin 29.06.2023 - póki co zgodne z testami owulacyjnymi i dniem zapłodnienia 😈 Zobaczymy na usg za jakiś czas!

Pozdrawiam 🙂🙂🙂

PS. Dwie z Was już zresztą znam 😜😁

reklama
Cześć dziewczyny 🙂 I ja dziś do Was mogę dołączyć, bo po tygodniu niepewności wreszcie jest konkretna kreska na teście. Coś o mnie… jestem Ewa i jestem aktywną uczestniczką lipcowych 2021 (chociaż mój Tomek wyskoczył w 37 tc jeszcze w połowie czerwca ❤️). Mieliśmy z mężem problemy z zajściem w pierwszą ciążę, i tym razem już wkraczało zwątpienie ale UDAŁO SIĘ.
Jak mi czas i mój aktywny 16 miesięczny Bąbel pozwoli to będę do Was zaglądać 🙂 Oby grupa była tak fajna i zgrana jak poprzednia, która spadła mi z nieba!

Moja OM 22.09 a tym samym przewidywany termin 29.06.2023 - póki co zgodne z testami owulacyjnymi i dniem zapłodnienia 😈 Zobaczymy na usg za jakiś czas!

Pozdrawiam 🙂🙂🙂

PS. Dwie z Was już zresztą znam 😜😁
Ewa, jesteś ❤️
Nawet nie wiesz jak się cieszę 😅

Do góry