reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2023

reklama
potocznie się mówi że po 48h wynik powinien się "podwajac", a min przyrost to 66%. Tu gołym okiem widać że się prawie podwoił z 104 na 194. Współczuję ci twoich przeżyć ale nie załamuj dziewczyny że to za mały przyrost i żeby się nie nastawiała..
@Margola1986 przyrost jest w normie
Tak wiem że jest w normie. Tylko że ogólnie na 6 tydzień jednak te wartości powinny być większe. Coś ewidentnie się nie zgadza. Zdaję sobie spraw6 że nie jest kolorowo. Ogólnie mam już za sobą 4 poronienia i córkę 2latke. Wszystkie ciążę poronione na etapie 5-6 tydzień. Tylko tam było czarne na białym beta spadała. A teraz to już zgłupiałam całkiem

Tak wiem że jest w normie. Tylko że ogólnie na 6 tydzień jednak te wartości powinny być większe. Coś ewidentnie się nie zgadza. Zdaję sobie spraw6 że nie jest kolorowo. Ogólnie mam już za sobą 4 poronienia i córkę 2latke. Wszystkie ciążę poronione na etapie 5-6 tydzień. Tylko tam było czarne na białym beta spadała. A teraz to już zgłupiałam całkiem
może miałaś później
Owulację? I jest to młodsza ciąża? USG rozwieje wszelkie wątpliwości. Póki co trzymam kciuki ❤️

Dobra, zajrzałam, a skoro zajrzałam to się przywitam.
U mnie w poniedziałek dwie kreseczki, om 22.09.
Lat 36, na stanie dwie córki - 3 i 6 lat. Ta druga kreseczka tym razem była kompletną niespodzianką, do tej pory trochę niedowierzam.
Pierwszy raz w życiu, pomimo dwóch ciąż mam mdłości, staram się jeść normalnie, ale czuję się tak sobie.

Dobra, zajrzałam, a skoro zajrzałam to się przywitam.
U mnie w poniedziałek dwie kreseczki, om 22.09.
Lat 36, na stanie dwie córki - 3 i 6 lat. Ta druga kreseczka tym razem była kompletną niespodzianką, do tej pory trochę niedowierzam.
Pierwszy raz w życiu, pomimo dwóch ciąż mam mdłości, staram się jeść normalnie, ale czuję się tak sobie.

To niespodzianka :) druga osoba z OM 22.09 :)
Gratulacje!!! :) witaj w grupie :))

Super, jest nas coraz więcej 😍
Myślę, że forum prywatne/zamknięta grupa na fb to będzie świetny pomysł, będzie się można podzielić „czymś więcej” bez obaw, że byle kto to przeczyta, czy zobaczy zdjęcie 🥰
Ja dzisiaj czytam Was co jakiś czas cały dzień ale sama nie miałam nawet czasu nic napisać… Są u nas treściowe więc jakieś ogarnianie, gotowanie, w międzyczasie zakupy, padam teraz na twarz 🫢
Jutro mamy 18stke bratanicy męża i mam nadzieję, że nikt nie będzie mnie namawiał do picia żebym nie musiała się jakoś tłumaczyć 🙄 teściowe wiedzą, ale reszta rodzinki nie i chcemy się wstrzymać z wieściami aż będzie „bezpieczniej” 🥹
Ja zrobiłam betę tylko raz żeby potwierdzić ciąże, później jedno USG z pęcherzykiem ciążowym, nie chcę się bardziej stresować na zapas bo wiem, że i tak już mam milion myśli w głowie… Wizyta już we wtorek, nie mogę się doczekać 🥰🥹

nie chce ci robić nadziei ale właśnie sprawdziłam moją pierwszą betę, wynik - 76,72 wg labo to 1-2 TC a wg om to powinnam mieć 5+2 🤷🏻‍♀️ tydzień później USG i pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem zoltkowym

reklama
Dziewczyny a ja leżę z zapaleniem oskrzeli. Dostałam nebbud do inhalacji i zastanawiam się czy brać, bo opinie są niejasne. Do tego drugi raz w tym miesiącu zaczyna mi się infekcja intymna...2 tyg temu zdążyłam wyleczyć nystatyną. Jak Wy sobie radzicie z infekcjami? Mój gin póki co na urlopie.
Poza tym mdłości i ataki kaszlu są naprawdę uciążliwe.
Czekam na wizytę z usg 03.11.
Dziś 7+0
Buziaki!

Do góry