reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2023

reklama
zastanawia mnie to jak to wygląda? Jak często musisz sobie ją wstrzykiwać? Bardzo to boli? W udo wstrzymujesz?
Ja mam wysoki cukier tylko na czczo dlatego dostałam insulinę na noc. Codziennie o 22 wstrzymuje sobie 6 jednostek w boczną stronę uda. Na początku w ogóle nic nie czułam a ostatnio zaczynam odczuwać lekki ból 😏 przy wkłuciu i potem jak ta insulina się rozprowadza trochę szczypie 😪 Nie wiem dlaczego tak jest ale jutro na wizycie zapytam.

Ja mam wysoki cukier tylko na czczo dlatego dostałam insulinę na noc. Codziennie o 22 wstrzymuje sobie 6 jednostek w boczną stronę uda. Na początku w ogóle nic nie czułam a ostatnio zaczynam odczuwać lekki ból 😏 przy wkłuciu i potem jak ta insulina się rozprowadza trochę szczypie 😪 Nie wiem dlaczego tak jest ale jutro na wizycie zapytam.
dzięki za odpowiedź 😊 prawdopodobnie mnie też to czeka, bo na czczo mam ok 90-100, godzinę po posiłku 100-120, ostatnio miałam 140 godzinę po zupie 😳 a godzinę po pączku miałam ok 90, także ja nie rozumiem tego 🤷

dzięki za odpowiedź 😊 prawdopodobnie mnie też to czeka, bo na czczo mam ok 90-100, godzinę po posiłku 100-120, ostatnio miałam 140 godzinę po zupie 😳 a godzinę po pączku miałam ok 90, także ja nie rozumiem tego 🤷
Godzinę po posiłku możesz mieć do 140 (załączam foto pomocy która dostałam w szpitalu) wszystko zależy co to była za zupa 🤷🏼‍♀️ ale że po pączku tak mało to aż zazdroszczę 🥺 ja mam taką ochotę na słodkie 😭😭😭 ale boję się spróbować 😏

Załączniki

• IMG_20221108_142806_edit_501789001599993.jpg
    IMG_20221108_142806_edit_501789001599993.jpg
    795,4 KB · Wyświetleń: 37
Właśnie zmierzyłam sobie cukier i po dwóch godzinach od zjedzenia kanapki, pół serka wiejskiego z pomidorem i po pączku i mam 87 🤷 ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć o co chodzi?

Nie powinno boleć, kwestia dobrych igieł :) Mnie tylko zapach insuliny przeszkadzał BARDZO.

Cześć Dziewczyny.. wprawdzie ja jestem z majówek, ale też blisko mi do was.. mam termin na 31.05.. czytam sobie niekiedy was tutaj 😄 widzę, że część z was planuje zakup detektora.. Ja mam Jumper 100e.. kupiłam na Vinted za 110zl.. I jedyne co mogę powiedzieć to to, że jeszcze nie wylapałam tętna 🤣 dziś mam 11+0. Także podejdźcie do tego na spokojnie.. niektóre z was wyłapią pewnie po 10t a niektóre będą jak ja musiały sobie troszkę poczekać. Także tak.. detektor pewnie uspokaja ale też można przez niego wpaść w panikę.. dla dziecka niepotrzebną 😒
Pozdrawiam ❤️
Właśnie dlatego nie chce go kupować, rozmawiałam z dziewczynami ze szpitala o tym i same mówily że przez detektor można wpasc w panikę, maja badane tętno przez pielęgniarki detektorem (szpitalnym więc raczej nie badziewie) i same czasem szukają tętna przez parę min.
Znając mnie to będę szukać co chwilę i się nie potrzebnie denerwować

Ostatnia edycja:
Nie powinno boleć, kwestia dobrych igieł :) Mnie tylko zapach insuliny przeszkadzał BARDZO.
Właśnie mam jeszcze jedną igłę z tych które dostałam w szpitalu a nowe właśnie do mnie idą. Mam nadzieję, że te nowe będą lepsze 🙄 a jak nie to ja nie wiem 😏 a co do zapachu to faktycznie jest.... specyficzny 😬

reklama
Do góry