reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2023

reklama
Ja w poprzednich nie miałam. A teraz wychodzi na to, że jednak tak. Glukoza w pierwszym badaniu 111 mg, powtórzyłam po 3 dniach to samo (111mg)więc gin wysłał mnie na krzywa i dalej nieprawidłowo 105/103/117 mg 😏 jestem już umówiona do poradni diabetologicznej na piątek. Nie wiem czego mam się spodziewać 😏 Bardzo rygorystyczna jest dieta?
Na pewno ważne jest regularne przyjmowanie posiłków, trochę z zegarkiem w ręku. Godzinę po posiłku pomiar glukozy i na tej podstawie ewentualne modyfikacje diety bo moze być tak że jakiś produkt Ci nie służy. Ja np. miałam wysoki poziom glukozy po chlebie żytnim, a po razowym było już ok. Generalnie jadlospis powinien być tak ułożony, żebyś nie chodziła głodna. Pamiętam, że na początku czułam się w tym wszystkim zagubiona, bo przed diagnoza w moim domu często gościł schabowy na obiad :) Ale z czasem jakoś ogarnęłam temat. Zobaczysz, będzie dobrze. Ciekawe co Ci powiedzą w poradni. Może dostaniesz jakiś przykładowy jadłospis. Daj znać oczywiście :)

reklama
Do góry