Bazylia_i_parmezan
Fanka BB :)
Ja miałam w dwóch poprzednich ciążach. Jak u Ciebie sytuacja?A czy jest z nami już jakaś mama z cukrzycą ciążową?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja miałam w dwóch poprzednich ciążach. Jak u Ciebie sytuacja?A czy jest z nami już jakaś mama z cukrzycą ciążową?
Cudowna wiadomość ❤Ja już po wizycie. Widziałam bijące serduszko. Zarodek 4 mm 6 tydzień
Kiedy kolejna wizyta ?Tak to mój okruszek tydzień temu i dziś
Lekarz chciał za 3 tygodnie, ale okazało się, że nie będzie go wtedy w pracy - umówiłam się za dwa a w przyszły wtorek idę do innego lekarza na NFZ. A Ty kiedy idziesz kolejny raz?Kiedy kolejna wizyta ?
Bardzo się cieszę, że u was wszystko okJa już po wizycie. Widziałam bijące serduszko. Zarodek 4 mm 6 tydzień
Mam nadzieję, że u Ciebie też! Jesteś już po USG?Bardzo się cieszę, że u was wszystko ok
Ja w poprzednich nie miałam. A teraz wychodzi na to, że jednak tak. Glukoza w pierwszym badaniu 111 mg, powtórzyłam po 3 dniach to samo (111mg)więc gin wysłał mnie na krzywa i dalej nieprawidłowo 105/103/117 mg jestem już umówiona do poradni diabetologicznej na piątek. Nie wiem czego mam się spodziewać Bardzo rygorystyczna jest dieta?Ja miałam w dwóch poprzednich ciążach. Jak u Ciebie sytuacja?
Tak, już jestem po Jest serduszko Jak na razie wszystko książkowo. Z USG 6+4 a z OM 6+5 więc minimalna różnica . Kolejna wizyta za 3 tyg na którą z tego wszystkiego zapomniałam się zapisaćMam nadzieję, że u Ciebie też! Jesteś już po USG?
Za 2 tygodnie. I wydaje mi się to bardzo szybko. Mi jeszcze nie założył karty ciąży, a Tobie ?Lekarz chciał za 3 tygodnie, ale okazało się, że nie będzie go wtedy w pracy - umówiłam się za dwa a w przyszły wtorek idę do innego lekarza na NFZ. A Ty kiedy idziesz kolejny raz?
Dał mi dzisiaj do uzupełnienia i wypisał skierowanie na badania ja to mogłabym chodzić codziennie na USG, dlatego z dwóch opcji - za 2 i za 4 tygodnie, wybrałam tę pierwsząZa 2 tygodnie. I wydaje mi się to bardzo szybko. Mi jeszcze nie założył karty ciąży, a Tobie ?