reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2023

W ogóle ta ciąża jest dla mnie trudna, z córką było łatwiej, wystarana, ja miałam w miarę stabilna sytuację w pracy i po pierwszej wizycie poszłam na L4 (praca fizyczna, z noszeniem, staniem 12h itp), żadnych plamień, mdłości, na badaniach zawsze wszystko dobrze, a teraz? Plamienia, mdłości, złe samopoczucie, kiepska sprawa w pracy, kiepskie dojazdy, no wszystko złe... Źle to znoszę psychicznie :( przepraszam że z rana się tak żalę :(

reklama
W ogóle ta ciąża jest dla mnie trudna, z córką było łatwiej, wystarana, ja miałam w miarę stabilna sytuację w pracy i po pierwszej wizycie poszłam na L4 (praca fizyczna, z noszeniem, staniem 12h itp), żadnych plamień, mdłości, na badaniach zawsze wszystko dobrze, a teraz? Plamienia, mdłości, złe samopoczucie, kiepska sprawa w pracy, kiepskie dojazdy, no wszystko złe... Źle to znoszę psychicznie :( przepraszam że z rana się tak żalę :(
to zrozumiałe, ze praca Cię stresuje. Ja dźwigam tylko moje szczęście 13.5 kg ale gdzieś z tylu głowy jest myśl, ze pewnie nie powinnam. A pracę zaczęłam 1 sierpnia, więc też nie tak dawno, właśnie mi się kończy umowa próbna i wiem, że dostanę następną. Mam prace w sklepie stojącą 8.5 h bez przerwy, bo jestem sama na zmianie i aż do 23:00.

Postaraj się skupić na tym co dobre ❤️ Jeszcze trochę i powiesz w pracy, a może los sam zdecyduje i „wyda” się samo. Ja tak przy pierwszej ciąży mdłości miałam a ze to była kawiarnia z ogromnym ruchem… No coz, nie mogłam tajniakiem isc 🤢 także musiałam się przyznać 🙂

Hej dziewczyny…. Chyba i u mnie się zaczęło 🤮 od rana nudności, aż do czasu gdy zacznie działać prenatal uno - na szczęście to mi pomaga, ból piersi, ciagle bym spała, mega realistyczne sny No i irytacja na wszystko, a najbardziej na moja szefowa i teściowa 😅 pomyśle o tych dwóch i już mi się nóż w kieszeni otwiera 😂 cała twarz mam w pryszczach. Jeszcze do tego głupie myśli na co mi to było, przez co jestem na siebie mega zła 🤷🏼‍♀️ od niedzieli prawie nie ruszam telefonu bo nie mam na to siły dlatego tez nie odzywałam się i tutaj. 😉
Tak samo mam stres kiedy powiedzieć w pracy, jak zareagują. 🤷🏼‍♀️
Dzisiaj pierwsza wizyta, mam nadzieje ze będzie wszystko dobrze.
To tyle z moich smętów, miłego dnia dziewczyny i trzymam kciuki za wszystkie wizytujące ze mną ✊🏼😘

Ja dzisiaj się tez dobrze czuje (odpukać), ale mogę sobie pozwolić na siedzenie w domu, małych dzieci nie mam, wiec pierwszy raz mam taki „luksus”. W moich dwóch ciążach pracowałam (praca biurowa) i teraz żałuje, ze siedzę w domu, bo wtedy czas mi szybciej leciał 🙈. Smutno mi się czyta, ze wymiotujecie, jezu jak wspomnę te wszystkie kolory tęczy zostawione w kibelku to aż mi słabo. Teraz jem regularnie w małych porcjach, a dzień zaczynam od owoców i warzyw 🙈. Zaraz zmykam pod prysznic, trochę chałupkę ogarnąć i się wytapetować 😅. Zamierzam dziś tez dom opuścić i wyrwać się trochę na dwór 😅. Miłego dnia dziewczyny i przyjemnych wizyt

Ja pracuje ponad 5 lat, mamy dobre relacje a boje się powiedzieć, powiem dopiero po prenatalnych jak będę mialq pewność że napewno. Zawsze bylo mowione ze jak ktos planuje ciążę niech powie wcześniej to będzie prościej to zorganizować ale kiedy ja wiedziałam ze bede miala problem z ciąża to co ja mialam powiedzieć, jak dopiero po niecałych 4 latach się udało...

reklama
Ja też boje się powiedzieć swojemu pracodawcy. A pracuje już ponad 1,5 roku
Ja pracuje ponad 5 lat, mamy dobre relacje a boje się powiedzieć, powiem dopiero po prenatalnych jak będę mialq pewność że napewno. Zawsze bylo mowione ze jak ktos planuje ciążę niech powie wcześniej to będzie prościej to zorganizować ale kiedy ja wiedziałam ze bede miala problem z ciąża to co ja mialam powiedzieć, jak dopiero po niecałych 4 latach się udało...

Ja pracuje ponad 3 lata… jesteśmy we dwie, ciagle słyszę jęki jak to jej ciężko finansowo. 🤷🏼‍♀️ chciałabym powiedzieć wcześniej np po 1 lub 2 wizycie aby wiedziała, ale stres silniejszy 😂

Do góry