Jetkaa
Fanka BB :)
Pewnie że tylko wolałam uprzedzić jak to działaNo widzisz każdy przypadek jest inny. No, ale jak nie spróbuję to się nie przekonam, może mi pomoże przetrwać ból. No zobaczymy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pewnie że tylko wolałam uprzedzić jak to działaNo widzisz każdy przypadek jest inny. No, ale jak nie spróbuję to się nie przekonam, może mi pomoże przetrwać ból. No zobaczymy
Mój szpital, który wybrałam oferuje pełen wachlarz znieczuleń, ale nie zdecydowałam się jeszcze na nic, chyba będę podejmować decyzje na żywioł pierwsza ciąża, pierwszy poród więc ciężko się zdecydowaćCzy będziecie chciały być znieczulone, jeżeli będziecie rodzić naturalnie?
Tylko wiesz, że na tym etapie wielkość dziecka ma się nijak do terminu porodu?Jestem dzisiaj w 38 +0 i siedzę jak na szpilkach od kilku dni w zasadzie zwłaszcza że z USG wynikało że dzidzia jest trochę większą i powinna się pojawić tak 28.05 a nie 3.06. powiedzcie jak sobie radzić z brakiem cierpliwości kiedy już wszystko jest przygotowane nie wiem co ze sobą zrobić.. No i też nic się nie dzieje.. Żeby chociaż jakieś skurcze przepowiadające, ale nie..
Co do znieczulenia to gaz mnie przeraża bo wiem jak słabo znoszę mdłości, a mogą być efektem jego zastosowania. Chyba spróbuje bez niczego. Zobaczymy wierzę w swoje ciało.
Nie wiem w sumie, myślałam że naturalnie moje ciało rozpocznie poród zanim dziecko będzie za dużeTylko wiesz, że na tym etapie wielkość dziecka ma się nijak do terminu porodu?
Niestety to tak nie działa. Nie mamy zaprogramowanej opcji "4 kg i rodzimy" Gdyby tak było, nie mielibyśmy 5kg maluchów i nie musielibyśmy wywoływac porodow.Nie wiem w sumie, myślałam że naturalnie moje ciało rozpocznie poród zanim dziecko będzie za duże
Ja to sie modle zeby rozpoznać te właściwe skurcze Pierwsza ciąża i mam wrazenie ze schizuje, jeszcze niby 25 dni, ale ja mam nadzieje ze sie rozpocznie po pierwszym czerwcaMoja też pierwsza. Czuję się przygotowana na godzinę zero a z drugiej strony przecież nie da się tak do końca przygotować do porodu. Będzie dobrze, trzymam kciuki za nas wszystkie
Termin porodu sie powinno trzymac wyznaczonego na pierwszych prenatalnych. Jeśli Twój termin od I prenatalnych utrzymuje się 3.06. to ten termin jest wiarygodny a nie wielkość dziecka.Jestem dzisiaj w 38 +0 i siedzę jak na szpilkach od kilku dni w zasadzie zwłaszcza że z USG wynikało że dzidzia jest trochę większą i powinna się pojawić tak 28.05 a nie 3.06. powiedzcie jak sobie radzić z brakiem cierpliwości kiedy już wszystko jest przygotowane nie wiem co ze sobą zrobić.. No i też nic się nie dzieje.. Żeby chociaż jakieś skurcze przepowiadające, ale nie..
Co do znieczulenia to gaz mnie przeraża bo wiem jak słabo znoszę mdłości, a mogą być efektem jego zastosowania. Chyba spróbuje bez niczego. Zobaczymy wierzę w swoje ciało.