reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Jestem dzisiaj w 38 +0 i siedzę jak na szpilkach od kilku dni w zasadzie zwłaszcza że z USG wynikało że dzidzia jest trochę większą i powinna się pojawić tak 28.05 a nie 3.06. 😅 powiedzcie jak sobie radzić z brakiem cierpliwości kiedy już wszystko jest przygotowane 😌 nie wiem co ze sobą zrobić.. No i też nic się nie dzieje.. Żeby chociaż jakieś skurcze przepowiadające, ale nie..
Co do znieczulenia to gaz mnie przeraża bo wiem jak słabo znoszę mdłości, a mogą być efektem jego zastosowania. Chyba spróbuje bez niczego. Zobaczymy 😜 wierzę w swoje ciało.

Jestem dzisiaj w 38 +0 i siedzę jak na szpilkach od kilku dni w zasadzie zwłaszcza że z USG wynikało że dzidzia jest trochę większą i powinna się pojawić tak 28.05 a nie 3.06. 😅 powiedzcie jak sobie radzić z brakiem cierpliwości kiedy już wszystko jest przygotowane 😌 nie wiem co ze sobą zrobić.. No i też nic się nie dzieje.. Żeby chociaż jakieś skurcze przepowiadające, ale nie..
Co do znieczulenia to gaz mnie przeraża bo wiem jak słabo znoszę mdłości, a mogą być efektem jego zastosowania. Chyba spróbuje bez niczego. Zobaczymy 😜 wierzę w swoje ciało.
Tylko wiesz, że na tym etapie wielkość dziecka ma się nijak do terminu porodu?

Moja też pierwsza. 😄 Czuję się przygotowana na godzinę zero 😆 a z drugiej strony przecież nie da się tak do końca przygotować do porodu. Będzie dobrze, trzymam kciuki za nas wszystkie 😃
Ja to sie modle zeby rozpoznać te właściwe skurcze 😅😜 Pierwsza ciąża i mam wrazenie ze schizuje, jeszcze niby 25 dni, ale ja mam nadzieje ze sie rozpocznie po pierwszym czerwca 😆

Termin porodu sie powinno trzymac wyznaczonego na pierwszych prenatalnych. Jeśli Twój termin od I prenatalnych utrzymuje się 3.06. to ten termin jest wiarygodny a nie wielkość dziecka. 😅

reklama
Do góry