reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Tyle się tu naczytałam o kopniaczkach a ja nawet bulgotania jeszcze nie czuję 🥴 czasami kładę się na plecach, przykładam dłonie do brzucha w różnych miejscach, szukam, pukam i bez odzewu 🙄 na badaniach prenatalnych lekarz mówił że mam łożysko na przedniej ścianie i wysoko 🤷‍♀️ a jutro zaczynam 17 tydzień... Mam nadzieję że niedługo też już coś poczuję 🙈
To jeszcze wcześnie nie ma co się przejmować, ja posłuchałam rad i zjadłam wieczorem snikersa, położyłam się, koszulka do góry i czekałam iiii się doczekałam, aż łezka poleciała 🥰 dzidzia kopała było czuć i widać, ale jak tylko rękę przyłożyłam przestawała😄

reklama
Tyle się tu naczytałam o kopniaczkach a ja nawet bulgotania jeszcze nie czuję 🥴 czasami kładę się na plecach, przykładam dłonie do brzucha w różnych miejscach, szukam, pukam i bez odzewu 🙄 na badaniach prenatalnych lekarz mówił że mam łożysko na przedniej ścianie i wysoko 🤷‍♀️ a jutro zaczynam 17 tydzień... Mam nadzieję że niedługo też już coś poczuję 🙈
Ja zaczęłam czuć w 18+0 :p na spokojnie 😇 ja ruchy czuje nad spojeniem lonowym

Ja po 18tc zaczęłam czuć, też mam łożysko na przedniej ścianie, ale brzeżnie. Czuję tylko w granicy do czterech palcy pod pępkiem. Niżej nic.

Ja też miałam łożysko na przedniej ścianie, nie wiem kiedy przesunęło się na tylną, ale ruchy czuję od koło 20tc... Sporadycznie, ale w zasadzie codziennie coś

Jak napierwsza ciaze 17 tydzien to bardzo wczesnie na kopniaki. Ja w pierwszej czulam po 20 tygodniu. Masz czas, spokojnie😉🙂

Mi się w sobotę wydawało że czuję ruchy, ale od tamtej pory podobne uczucie pojawiło się może ze 2 razy i sama nie wiem, czy to to 😪 na szczęście jutro wizyta, to przynajmniej się dowiem jak się ma ten człowiek zamieszkujący moje podbrzusze. Straszny stres mam przed tą wizytą, bo to połówkowe i się boję że coś wyjdzie poważnie nie tak. Ale trzeba być dobrej myśli. I dowiemy się w końcu płci (mam nadzieję), bo wcześniej bobas nic a nic nie chciał pokazać :D

U mnie 19+2 i też daleko jestem od tego, żeby powiedzieć, że czuje..chyba dopiero jak dostanę w żebra i zaboli to uwierzę, że to ruchy :D

Poza tym to ja ciągle czuje swój puls na brzuchu i ewidentnie w rytm mojego pulsu mi faluje, więc dla mnie to też mylące :D

reklama
Mi się w sobotę wydawało że czuję ruchy, ale od tamtej pory podobne uczucie pojawiło się może ze 2 razy i sama nie wiem, czy to to [emoji25] na szczęście jutro wizyta, to przynajmniej się dowiem jak się ma ten człowiek zamieszkujący moje podbrzusze. Straszny stres mam przed tą wizytą, bo to połówkowe i się boję że coś wyjdzie poważnie nie tak. Ale trzeba być dobrej myśli. I dowiemy się w końcu płci (mam nadzieję), bo wcześniej bobas nic a nic nie chciał pokazać :D
Tak może być, spokojnie. Wystarczy, ze bobo obróci się w str łożyska i po nim bryka.

Do góry