reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

my mamy elektryczny i zwykły, ale starałam się w lezaczku trzymać krótko- generalnie nie są zalecane. Niby ten babybjorn chyba jest akceptowany przez fizjoterapeutów - któraś z przyszłych mam z tego co pamietam jest fizjoterapeutą- może coś podpowie?
Babybjorn jak najbardziej jest akceptowane przez fizjoterapeutów. Teraz ja mam takie pytanie czy używaliście kiedykolwiek chodzików dla dzieciaczków? Bo to też również nie jest wskazane, ale i tak widze ze wiekszosc rodziców woli wsadzić dzieciątko w chodzik.... 🤔

reklama
No, my tak mamy 😂 ze czytamy i sprawdzamy. Ale na temat chodzików mam nadzieje ze sie zgadza ze mna ze najlepiej nie stosować? 😁
My w przypadku młodej używaliśmy, ale jak już praktycznie sama stabilnie wstawała i stała...
I to tylko u dziadków (bo tam było miejsce) w domu nie używaliśmy, ale tam sama chodziła trzymając się mebli...

Hej 🙂 Jeśli chodzi o wózki to dopiero tak nieśmiało się rozglądamy i w ogóle próbujemy rozeznać się w temacie bo jesteśmy zieloni 😅 Wiemy, że napewno będziemy szukać wózka kompaktowego, łatwego w obsłudze no i oczywiście bezpiecznego dla dziecka. Tak wstępnie w oko wpadł nam model firmy britax romer smile 3. Kojarzycie coś, albo może doświadczone mamy podpowiedzą czy warto inwestować w zestaw 3 w1 tej firmy? 😉😘

Załączniki

• Screenshot_20211204-201048_Chrome.jpg
    Screenshot_20211204-201048_Chrome.jpg
    270 KB · Wyświetleń: 50
To może mi teraz coś polecicie, dla małej mieliśmy leżaczek Tiny Love i Babybjorn.
Ale teraz chciałbym taki typowy leżaczek, który delikatnie buja maluszka sam.
Może używałyście cof fajnego?
My mieliśmy Tiny Love i taka huśtawkę elektryczną - dziecko w pozycji jak w foteliku. Wiadomo nie jest to najzdrowsze rozwiązanie.
Teraz chyba zdecyduję się na huśtawkę Adamo. To jest popularne bardzo na Węgrzech, zalecane nawet jako rehabilitacja dla wcześniaków. Jeśli dobrze pamiętam Ty mieszkasz w Niemczech? Bo zdaje się jest to tam również dostępne. To jest Adamo Hammock.

Babybjorn jak najbardziej jest akceptowane przez fizjoterapeutów. Teraz ja mam takie pytanie czy używaliście kiedykolwiek chodzików dla dzieciaczków? Bo to też również nie jest wskazane, ale i tak widze ze wiekszosc rodziców woli wsadzić dzieciątko w chodzik.... 🤔
Nawet nie braliśmy tego pod uwagę, aby używać chodzik. Lepiej tego nie robić.

My mieliśmy Tiny Love i taka huśtawkę elektryczną - dziecko w pozycji jak w foteliku. Wiadomo nie jest to najzdrowsze rozwiązanie.
Teraz chyba zdecyduję się na huśtawkę Adamo. To jest popularne bardzo na Węgrzech, zalecane nawet jako rehabilitacja dla wcześniaków. Jeśli dobrze pamiętam Ty mieszkasz w Niemczech? Bo zdaje się jest to tam również dostępne. To jest Adamo Hammock.
O tym jeszcze nie słyszałam z dziękuję sprawdzę 😊

Może używaliście kosza Mojżesza, lub łóżeczka dostawnego. Lecz nie drewnianego? ( my mieliśmy drewniane takie dostawne)
Zastanawiam się czy kosze Mojżesza nie są przereklamowane 🤔

reklama
nie. Moja córka od początku miała kłopoty z napięciem mm. - sama usiadła dopiero mając 12 miesięcy, zaczęła chodzić mając 21 m-cy. Przez wiele miesięcy była rehabilitacja, opieka neurologiczna. Pomimo tego opóźnienia milowych kroków w zakresie motoryki dużej z niczego takiego nie korzystalismy. Wszyscy też specjaliści mówili, że chodzikow się obecnie nie zaleca.

Do góry