reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Wszystkiego najlepszego @mfifi04 :)

Ja się ostatnio trochę mniej udzielam, bo ciężko mi patrzeć na komputer lub telefon, bo mam koszmarne bóle głowy od tygodnia. Najprawdopodobniej jest to wina niskiej hemoglobiny (którą już staram się podbić dietą i suplementami), ale zanim będą efekty to się jeszcze trochę pomęczę. Macie jakieś domowe sposoby na silne bóle głowy? Na razie wzięłam raz paracetamol, pomógł, ale nie chce brać dzień w dzień, zwłaszcza jak to może jeszcze trwać kilka tygodni. Nudności mi przeszły to teraz zaczęły się bóle głowy i pleców, także chyba nie może być chwili spokoju.

Wszystkiego najlepszego @mfifi04 :)

Ja się ostatnio trochę mniej udzielam, bo ciężko mi patrzeć na komputer lub telefon, bo mam koszmarne bóle głowy od tygodnia. Najprawdopodobniej jest to wina niskiej hemoglobiny (którą już staram się podbić dietą i suplementami), ale zanim będą efekty to się jeszcze trochę pomęczę. Macie jakieś domowe sposoby na silne bóle głowy? Na razie wzięłam raz paracetamol, pomógł, ale nie chce brać dzień w dzień, zwłaszcza jak to może jeszcze trwać kilka tygodni. Nudności mi przeszły to teraz zaczęły się bóle głowy i pleców, także chyba nie może być chwili spokoju.
Dużo pij wody, często od braku prawidłowego nawodnienia boli głowa. Dodatkowo zimne okłady na czoło 😉

Tak, zbyt mała ilość wypitej wody może powodować bóle głowy. Jesz normalnie? U mnie np występują bóle głowy jak zjem za mało..
Właśnie problem w tym, że jem bardzo regularnie (co 3h), czasem się nawet zmuszam, bo nie mam apetytu, ale jem. Wody piję 2,5l dziennie, także też mi się wydaje, że sporo. Spróbuję pić jeszcze więcej.

@Kundlica ciesze sie ze wszystko wporzadku 😃 dobrze ze jestescie juz w domu
Też się cieszę! Wszystkiego najlepszego! 😍 Nudnej ciąży, szczęśliwego rozwiązania i żebyś mogła powiedzieć że życie zaczyna się po 30 😁❤️

@Kundlica super, że z kropkiem wszyscy dobrze ❤, miałaś bardzo stresujący tydzień 🙈
W sumie to cały listopad 🙈 liczę jednak ze grudzień będzie bardziej łaskawy...

@Kundlica cieszę się, że już jest dobrze. Musiałaś się bardzo wystraszyć :(
Totalnie.. Przez chwilę myślałam, że już po wszystkim, ale jak zobaczyłam, że maluszek żyje to stwierdziłam, że idziemy po swoje 💪
Hej, u nas wczoraj zlecieli się goście na Andrzejki.. Także do 1w nocy nie spałam.. Mój mąż nie pije wogole.. Jestem z nim 9lat i widziałam go pijanego z 4razy.. Wczoraj był 5ty. A że mąż nie pije, wczoraj miał smaka.. Wymiotował cała noc.. Dziewczyny. On do jednej miski ja do drugiej.. Myślałam że go uduszę. Normalnie ogólnie nie jestem delikatna że ten smród wymiotów na mnie działa. Ale odkąd jestem w ciąży to wogole mogła bym stracić węch.. Mój żołądek od wczoraj znowu jest biedny.. Teraz się z mężem smiejemy.. Ale normalnie wczoraj byłam taka zła...
No dobra, jak sobie to wyobraziłam to pękłam 😂😂😂

U mnie dziś rodzinne spotkanie z teściami i rodzicami i granie w Rummikub 😊 ostatnim razem takie spotkanie skończyło się covidem u wszystkich 😂

A z zatokami wszystko ok?
Od początku ciąży mam lekko przytkany nos (nie przeszkadza w oddychaniu przez niego) i zatoki nie bolą. Trochę się zastanawiam czy to nie np. covid skompoobjawowy, bo jestem po szczepieniu, ale jednak osoby po szczepieniu też chorują tylko lekko, także się zastanawiam czy nie sprawdzić.

Od początku ciąży mam lekko przytkany nos (nie przeszkadza w oddychaniu przez niego) i zatoki nie bolą. Trochę się zastanawiam czy to nie np. covid skompoobjawowy, bo jestem po szczepieniu, ale jednak osoby po szczepieniu też chorują tylko lekko, także się zastanawiam czy nie sprawdzić.
Jak chcesz, ale w ciąży ogólnie śluzówka w nosie potrafi być opuchnięta...

reklama
Jak chcesz, ale w ciąży ogólnie śluzówka w nosie potrafi być opuchnięta...
Też czytałam, że z tym przytkanym nosem to standard. I ponoć te bóle głowy na przełomie 1 i 2 trymestru też są normalne, także no nie świruję z tym covidem, ale może lepiej byłoby go wykluczyć niż łazić byle gdzie i zarażać innych nieświadomie.

Do góry