reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Ja mam ten plus, że mąż dostaje listę i on jedzie na zakupy. A w domu nic mi nie pozwala zrobić, wszystko sam, taka Zosia samosia [emoji16]
Mój pewnie też by mnie bardziej wyręczał ale nie chce go obciążać bo biedny nie dość że w pracy siedzi 10h +2h na dojazd to jeszcze po powrocie jedzie na budowę i tam walczy średnio do 20/21. Dzisiaj też od 7 rano jest na budowie, wczoraj wrócił o 22 🙈 więc też się domyślam że jak wraca to nie bardzo ma ochotę na latanie z mopem 😛 ja z samochodu wzięłam same lekkie siatki, resztę on przyniesie. No ale samo to że ja mam po całej nocy snu akumulatory naładowane na jakieś 2h aktywności to jest dobijające... Potem już tylko mam ochotę leżeć na kanapie 🤦‍♀️

reklama
A pytałam w ogóle wczoraj na takiej grupie na fejsbuku o te moje bóle w okolicy jajnika. Bo lekarz zasugerował że to mogą być zrosty. Ja swego czasu podejrzewałam u siebie endometriozę, byłam nawet we Wrocławiu w klinice i lekarz podczas USG powiedział że niby w obrazie nic nie widać ale czasami to są takie kropki rozsiane jakby ktoś mokrym pędzlem pomachał i dlatego tego nie widać pod kątem bo to jest na płasko 🤷‍♀️ no i albo mam zrosty z tego albo po łyżeczkowaniach 😔 bo dziewczyny pisały że właśnie powiększająca się macica ciągła te zrosty i to był taki ból charakterystyczny... Na razie nie przeszkadza mi to aż tak choć jest to średnio przyjemne. Ale strach pomyśleć co będzie potem jak dzidziuś będzie większy 🙄

Kurcze a ja juz sama nie wiem, w którym tygodniu jestem 😅 z OM 9+6 , no ale ciąza mlodsza. A że wizyta dopiero za tydzień to poczekam aż lekarz ustali prawidlową wersję ;) mam tylko nadzieję, że wszystko tam w brzuszku gra jak należy.

Mi już młdłości jako tako odchodzą, ale faktycznie pojawiaja się jak zadlugo niepojem. A co lepsze. Jem np. Owoce i to wcale nie pomaga. Musi być "treściwe" - najlepiej kanapka. Piersi mniej bolą, częściej w nocy i ten ból już taki inny jest jakby od sutków w ogóle. A wejście na 4 piętro. Maaaatko. Nie powiem, zawsze mnie męczyło, ale teraz to idę powoli i oddycham jak lokomotywa 😅😅

Nos mam stale zapchany. Rozwazam czy nie isc do rodzinnej po coś na zatoki, bo ewidetnie czuję jak mi mi wszystko zalega albo splywa do gardła. Blehhh. Zawsze mnie ratował ibu*rom zatoki, ale teraz boje się łykać.
Kup sobie sol fizjologiczna i nią krop nos jest bezpieczna + inhalacje z soli fizjologicznej :)

Mój z tymi zakupami to jest ciężko 😅 nie potrafi gotować. Więc nie używa czegoś takie np jak śmietana itp i jak napisze mu śmietana kwasna to kupi mi 30%. Jak mówię weź ogórki kupi cukinie.. Jak napisze mu weź natke pietruszki weźmie no koperek i pietruszkę bo nie odróżnia 😂😂 także zakupy robię ja. Obiad ja.. Ale fakt mój też ma ciężko z sprzątaniem za sobą.. Dobrze ze syn pomaga. Ma 7lat ale sprząta za sobą

A pytałam w ogóle wczoraj na takiej grupie na fejsbuku o te moje bóle w okolicy jajnika. Bo lekarz zasugerował że to mogą być zrosty. Ja swego czasu podejrzewałam u siebie endometriozę, byłam nawet we Wrocławiu w klinice i lekarz podczas USG powiedział że niby w obrazie nic nie widać ale czasami to są takie kropki rozsiane jakby ktoś mokrym pędzlem pomachał i dlatego tego nie widać pod kątem bo to jest na płasko 🤷‍♀️ no i albo mam zrosty z tego albo po łyżeczkowaniach 😔 bo dziewczyny pisały że właśnie powiększająca się macica ciągła te zrosty i to był taki ból charakterystyczny... Na razie nie przeszkadza mi to aż tak choć jest to średnio przyjemne. Ale strach pomyśleć co będzie potem jak dzidziuś będzie większy 🙄
Czesto spotykane jest po jakiejś infekcji czy zabiegu że są zrosty. I później jak macica się powiększa jest ból.. Tak samo np ja mam.. Boli mnie czesem blizna po cc... Jak miałam miesiączki to nie mogłam nosić spodni bo tak mnie blizna bolała.. I wiem ze jest gdzieś zrosty.. Tak samo wlasnie kobiety myślą że to endometioza a potem wychodzą zrosty albo na odwrót

Ja dziś robię pulpety w sosie pomidorowym na dwa dni. Wezmę się powoli za sprzątanie, choć chęci brak. Wczoraj znów wieczorem zaatakowały mnie wymioty, bardzo to osłabia. Współczuję dziewczynom, które borykają się z tym długi czas

Ile schudłyście na początku ciąży? Mam dzisiaj 8+1 i w miesiąc bez 3 dni mam już - 3.5kg... A nie wymiotuję.. Jem ale małe ilości i często. Co prawda głównie owoce bo nic innego mi nie wchodzi..
Ja nie schudłam a przytyłam kg ;) najbardziej smakują mi węglowodany czyli kluski śląskie z sosem, bułeczki z serem, czy inne mączne rzeczy- po nich nie mam mdłości ;) do tego na brak apetytu i zachcianki na mc Donald , pizze czy ciasto nie narzekam :) wolę się dobrze czuć dopóki występują mdłości nie patrzac na kg , po 3 miesiącu jak mina mdłości bardziej zdrowiej będę się odżywiać :)

U mnie endometrioza wyszła dopiero przy laparoskopii, na USG wgl nie była widoczna..

To tak jak ja na majówkach jestem... TP mam na 1.06 wg om i na 2.06 wg USG... Ale oba poprzednie porody wczesniacze (więc spora szansa na powtórkę)...
o hej, ja mam identyczne terminy, z OM 1.06,z usg 2.06 :)
dzis 11+3 :) czuje siie dobrze, brzuch czasem kluje i duzo wydzieliny bialejz pochwy,ale to od zawsze:) no i ostatnioi jestem bardziej zmeczona, taka "slaba", ale duzo pracuje - a po pracy odpoczywam :)
wczoraj zrobilam pappa betahcg (mam juz wyniki) a we wtorek usg 1 trymestru.

pozdrawiam wszystkich. :)

reklama
Do góry