reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Moja mama w każdej z 5 ciąż nie miała innych objawów niż rosnący brzuch, a ja ledwo żyję i też nie może uwierzyć, co mi jest 😁 także ciesz się :*
No cóż... Kobiety kiedyś i kobiety teraz są inne... Kiedyś pracowały na produkcji, rodziły i na drugi dzień do pracy (prawie) :p

reklama
Ile schudłyście na początku ciąży? Mam dzisiaj 8+1 i w miesiąc bez 3 dni mam już - 3.5kg... A nie wymiotuję.. Jem ale małe ilości i często. Co prawda głównie owoce bo nic innego mi nie wchodzi..
Ja się dzisiaj ważyłam i mam -2,5kg, a nie mam czego zrzucać. Na szczęście mdłości teraz są tylko rano i wieczorem więc w dzień staram się częściej jeść małe porcje 😊 dzisiaj zrobiłam na obiad danie ala meksykańskie i powiem nieskromnie, że mi wyszło 😁

Cześć wszystkim. Jestem Agnieszka. Jest to moja pierwsza ciąża. Według USG termin porodu mam na 06.06.22r. a według OM na 02.06.22r. U mnie aktualnie jest 11 tydzień (10+5). Jestem już po 2 wizytach kontrolnych i czekam na pierwsze USG - termin mam na 24.11., tydzień wcześniej muszę zrobić badanie PAPPA bo tego wymaga mój lekarz prowadzący
Witamy Aga:) To nie miałaś jeszcze żadnego usg w tej ciąży?

Hmmm chyba jednak się nie odważymy, ale przez chwilę korciło nas (mnie i córkę) przyprawić babcię o zawał...

Na święta mamy powiedzieć o ciąży i chce to zrobić córka... plan był taki, że zrobiłabym wcześniej test, córka rano wyszłaby z toalety pytając babci czy 2 kreski na teście to znaczy że jest ok?...

Ale to by prokurator groził - młoda ma 11lat (a wcześniej zawał babci)...
Kup małej koszulkę. Z przodu "mam sekret" a z tyłu "będę starszą siostrą"
Mega mi się to podoba [emoji7]

Ja dzisiaj 11+1 i mam ciągle mdłości, ale mocno w losowych godzinach. Jestem też zmęczona ciągle. Do jedzenia się zmuszam, jem co 3h wg diety IO i nie przytyłam ani pół kg. Po 12tc lekarz chce mi odstawić metforminę także wtedy zobaczymy jak moja waga się będzie trzymała.

Wczoraj też badałam tsh i mam 0,017 (norma od 0,01), więc endokrynolog stwierdził, że może być tak przez bhcg, ale mimo wszystko dał mi skierowanie na za 2 tyg na pełny panel tarczycowy, żeby wykluczyć inne przyczyny. W 6tc tsh było 1,78.

Ja idę tsh badać w poniedziałek, we wtorek usg tarczycy.
Cieszę się, ze wczoraj w miarę dobre samopoczucie do połowy dnia wykorzystałam na sprzątanie, bo dziś dramat. Zakupy , obiad, prania trzy i ledwo żyje, tak mi niedobrze . A takie miałam plany na dziś 🤣🤣🤣🤣

reklama
U mnie według om 11t3d, z objawów to zmęczenie, nudności o różnych porach ale wydaje mi się,że z dnia na dzień objawy się zmniejszają 😀 a tak poza tym jestem leniwą kluska 😆😅

Do góry