reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Moja mama w każdej z 5 ciąż nie miała innych objawów niż rosnący brzuch, a ja ledwo żyję i też nie może uwierzyć, co mi jest 😁 także ciesz się :*
No cóż... Kobiety kiedyś i kobiety teraz są inne... Kiedyś pracowały na produkcji, rodziły i na drugi dzień do pracy (prawie) :p

reklama
Ile schudłyście na początku ciąży? Mam dzisiaj 8+1 i w miesiąc bez 3 dni mam już - 3.5kg... A nie wymiotuję.. Jem ale małe ilości i często. Co prawda głównie owoce bo nic innego mi nie wchodzi..
Ja się dzisiaj ważyłam i mam -2,5kg, a nie mam czego zrzucać. Na szczęście mdłości teraz są tylko rano i wieczorem więc w dzień staram się częściej jeść małe porcje 😊 dzisiaj zrobiłam na obiad danie ala meksykańskie i powiem nieskromnie, że mi wyszło 😁

Cześć wszystkim. Jestem Agnieszka. Jest to moja pierwsza ciąża. Według USG termin porodu mam na 06.06.22r. a według OM na 02.06.22r. U mnie aktualnie jest 11 tydzień (10+5). Jestem już po 2 wizytach kontrolnych i czekam na pierwsze USG - termin mam na 24.11., tydzień wcześniej muszę zrobić badanie PAPPA bo tego wymaga mój lekarz prowadzący
Witamy Aga:) To nie miałaś jeszcze żadnego usg w tej ciąży?

Hmmm chyba jednak się nie odważymy, ale przez chwilę korciło nas (mnie i córkę) przyprawić babcię o zawał...

Na święta mamy powiedzieć o ciąży i chce to zrobić córka... plan był taki, że zrobiłabym wcześniej test, córka rano wyszłaby z toalety pytając babci czy 2 kreski na teście to znaczy że jest ok?...

Ale to by prokurator groził - młoda ma 11lat (a wcześniej zawał babci)...
Kup małej koszulkę. Z przodu "mam sekret" a z tyłu "będę starszą siostrą"
Mega mi się to podoba [emoji7]

Ja dzisiaj 11+1 i mam ciągle mdłości, ale mocno w losowych godzinach. Jestem też zmęczona ciągle. Do jedzenia się zmuszam, jem co 3h wg diety IO i nie przytyłam ani pół kg. Po 12tc lekarz chce mi odstawić metforminę także wtedy zobaczymy jak moja waga się będzie trzymała.

Wczoraj też badałam tsh i mam 0,017 (norma od 0,01), więc endokrynolog stwierdził, że może być tak przez bhcg, ale mimo wszystko dał mi skierowanie na za 2 tyg na pełny panel tarczycowy, żeby wykluczyć inne przyczyny. W 6tc tsh było 1,78.

Ja idę tsh badać w poniedziałek, we wtorek usg tarczycy.
Cieszę się, ze wczoraj w miarę dobre samopoczucie do połowy dnia wykorzystałam na sprzątanie, bo dziś dramat. Zakupy , obiad, prania trzy i ledwo żyje, tak mi niedobrze . A takie miałam plany na dziś 🤣🤣🤣🤣

reklama
U mnie według om 11t3d, z objawów to zmęczenie, nudności o różnych porach ale wydaje mi się,że z dnia na dzień objawy się zmniejszają 😀 a tak poza tym jestem leniwą kluska 😆😅

Do góry