reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Mam pytanie do dziewczyn które zdecydowy się na badanie wolnego DNA płodu (nifty ,nifty pro, plus i inne) na jaką firmę się zdecydowalyscie? Jest dużo stron , badania są wysyłane w cyklu świat i mam dylemat na które się zdecydować. Proszę o pomoc :)

reklama
Mam pytanie do dziewczyn które zdecydowy się na badanie wolnego DNA płodu (nifty ,nifty pro, plus i inne) na jaką firmę się zdecydowalyscie? Jest dużo stron , badania są wysyłane w cyklu świat i mam dylemat na które się zdecydować. Proszę o pomoc :)
W poprzedniej ciąży robiłam panoramę a aktualnie jestem zdecydowana na nifty pro. Niczym prawie się nie różnią ale nifty ma ubezpieczenie w razie błędnej diagnozy . Można robić po 10 tyg a panoramę po 9 tygodniu

A ja po dobrych wieściach mam dziś znów koszmarne samopoczucie i podejrzewamy, że mnie, mojego tatę i teściów [emoji146] dopadła [emoji17] ja bez sil, ciągle 37,5, ból w biodrach, zaczęło mi się nagle tak z samego środka flegma odrywać [emoji17] tata ból w biodrach, prawie 40 stopni a w niedziele wszyscy byliśmy na wspólnym obiedzie [emoji2368] któras z was przerabiała temat..?
zróbcie koniecznie testy. Nawet, jeśli Twój wyszedłby negatywny, a u kogoś pozytywny, to umów teleporadę z lekarzem poz lub ginem- czasem w przebiegu Covid ciężarne otrzymują dodatkowe leki w związku ze zwiększonym ryzykiem powikłań zakrzepowo-zatorowych w przebiegu Covid. Ponadto, w razie konieczności zgłoszenia do SOR w związku z ciążą (czego nie życzę oczywiście) , będąc Covid+ bez potwierdzenia narażałabyś inne pacjentki i personel na zakażenie.

Ja nifty pro, z ubezpieczeniem 94 chorobami i testem w Hongkongu :)
Testydna (badanienifty.pl) - jakoś tak

W poprzedniej ciąży robiłam panoramę a aktualnie jestem zdecydowana na nifty pro. Niczym prawie się nie różnią ale nifty ma ubezpieczenie w razie błędnej diagnozy . Można robić po 10 tyg a panoramę po 9 tygodniu

Dziekuje za odpowiedź;) Ja też coraz bardziej się przekonuje do nifty pro bo wykrywa aż 94 choroby jest troszkę droższe bo jakiś 2400 zł kosztuje niż konkurencja nifty plus , ale za to szerszy zakres. Ja już siedzę jak na szpilkach żeby wytrzymać do 10 tyg i mieć spokojna ciążę :) teraz dopiero czytam o panoramie ale tak jak piszecie lepiej nifty bo jest z ubezpieczeniem .

reklama
A czy ten nifty pro wykrywa w razie czegoś mutacje de novo? Czy tylko te popularne?
Teoretycznie zaznaczyłam jakieś wady losowe (nie pamiętam jak to się nazywało i co wchodzi w ich zakres) ale te nie są objęte ubezpieczeniem... Najlepiej napisać do nich (zadać pytanie na ich stronie)

Do góry