reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny, ktore sa w 16-16 tygodniu i sa w 2 czy 3 ciazy.... Zaczynacie czuc ruchy? Nie mam jeszcze pewnosci na 100 %, ale wydaje mi sie, ze to juz u mnie❤️ od 2 dni cos mnie tak dotknie, musnie, lekko w jednym punkcie od srodka "dotyka" (nie umiem tego inaczej okreslic). W kazdym razie, wydaje mi sie ze juz cos jest na rzeczy (to moja trzecia ciaza, wiec poprostu wiem, jak to wyglada, w pierwszej bym tego pewnie nie poznala).
Ale to jest fajne❤️

Dziewczyny, ktore sa w 16-16 tygodniu i sa w 2 czy 3 ciazy.... Zaczynacie czuc ruchy? Nie mam jeszcze pewnosci na 100 %, ale wydaje mi sie, ze to juz u mnie❤️ od 2 dni cos mnie tak dotknie, musnie, lekko w jednym punkcie od srodka "dotyka" (nie umiem tego inaczej okreslic). W kazdym razie, wydaje mi sie ze juz cos jest na rzeczy (to moja trzecia ciaza, wiec poprostu wiem, jak to wyglada, w pierwszej bym tego pewnie nie poznala).
Ale to jest fajne❤️
Ja jeszcze nie czuję ruchów i raczej długo nie poczuję... Mam łożysko na przedniej ścianie to ponoć sporo amortyzuje ruchy malucha, słyszałam, że zdarzały się przypadki, gdy kobieta wtedy w ogóle nie czuła ruchów malucha prawie do końca ciąży...
Zobaczymy jak będzie w moim przypadku...

Ale to jest fajne❤️
Możliwe to jest. Sam lekarz mi mówił że w kolejnych ciążach szybciej się czuję.. Mąż pewnie długo nie poczuje. A Ty możesz czuć 😇 sama jestem w 3 ciąży i czekam na czucie

Ja jeszcze nie czuję ruchów i raczej długo nie poczuję... Mam łożysko na przedniej ścianie to ponoć sporo amortyzuje ruchy malucha, słyszałam, że zdarzały się przypadki, gdy kobieta wtedy w ogóle nie czuła ruchów malucha prawie do końca ciąży...
Zobaczymy jak będzie w moim przypadku...
Też mam łożysko na przedniej ścianie. Lekarka mówiła że będę czuć później ale nie w środy tylko mój mąż.. Ja mogę czuć normalnie czuć.. I wcześniej. Ale ruchy będą słabiej odczuwalne na zewnątrz jak by

A w ogrodach fajnie, widziałam że ktoś pytał, ale nie zacytowałam sobie 🙈😁 syn był zachwycony, trochę już marudził pod koniec bo cały dzień na dworze i cały dzień chodziliśmy, więc był już trochę zmęczony. Właśnie jedynie czego mi brakowało to jakiejś knajpki w środku, gdzie by szło wejść na gorącą herbatkę i się zagrarzać. Napewno wtedy więcej czasu byśmy tam spędzili 😊

Ale to jest fajne❤️
ja jeszcze daleko w tyle, ale w 1 ciąży czułam ruchy dopiero od 20 tygodnia. Ciekawe jak będzie teraz 😁

Dziewczyny
kupiłam ten prenatal duo, bierze któraś z was? Ja chyba bede musiala zmienic na inny, bo 3 tabletki dla mnie to jest dużo... A ja mam przełyk taki, że czuje wszystkie tabletki i mam odruch wymiotny. Chyba wolę jednak przeskoczyć na inne niż się męczyć. [emoji28]
Ja też mam problem z łykaniem tabletek i biorę omegamed Optima forte i mimo że są drogie i trzeba łykać 4tabl to są na tyle małe że mi nie przeszkadzają i przede wszystkim dha jest z wyciągu z alg a nie z ryb, więc nie odbija się ryba [emoji12]
Image.jpeg

reklama
Do góry