reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

ja mam zamiar w pracy powiedzieć na początku stycznia. Na L4 narazie nie wybieram się i oby mi tylko zdrowie dopisywało to będę pracować nawet do kwietnia-maja. Pracuje prawie cały czas z domu zatem dojazdy mnie tak nie męczą
No, ja tez taki plan mam, ale pracuje stacjonarnie i mam do czynienia z ludźmi. Takze w okolicach marca bede mowila zeby powoli kogos szukali 😅 Poki co czuje sie dobrze, a @Sorcia mi też ciężej się wstaje, ale jednak zwalczam to bo w domu caly dzien jakbym siedziala to albo bym spała albo zwariowała 😒

reklama
To pierwsze, bo ja niestety jestem przed pierwszą dawką.
No wlasnie ja tez jestem przed pierwszą dawką i dzisiaj przeczytałam ze swiatowe organizacje zdrowia (WHO, JCV, RCOG,CDC) zalecają szczepienia, ale zgodnie uznają, że cytuje " brakuje wystarczającej ilości na temat bezpieczeństwa szczepien u ciężarnych, żeby postulować powszechnie szczepienia kobiet w ciąży.". Mimo to pytam babkę w srode na prenatalnych i zobacze co ona mi odpowie. ☺

No wlasnie ja tez jestem przed pierwszą dawką i dzisiaj przeczytałam ze swiatowe organizacje zdrowia (WHO, JCV, RCOG,CDC) zalecają szczepienia, ale zgodnie uznają, że cytuje " brakuje wystarczającej ilości na temat bezpieczeństwa szczepien u ciężarnych, żeby postulować powszechnie szczepienia kobiet w ciąży.". Mimo to pytam babkę w srode na prenatalnych i zobacze co ona mi odpowie. ☺
Moja wręcz nakazała się szczepić. Pfizer i Moderna są dopuszczone do szczepienia ciężarnych - na czymś musieli to oprzeć. Dużo o tym czytam, a dzisiaj zaczęłam się bać mojej gęstej krwi i ewentualnej zakrzepicy. Ale to jest nawet nie promil przypadków.

Posyłam Wam mojego maluszka na 90% będzie synek ❤️❤️❤️
O dziwo czuję się dobrze 🙈😊 nie zapeszam ale mdłości minęły 💪🤩
Mam pół kg na plusie 🙈 trzecia ciąża ale powiem Wam że całkiem inna jest .... Nie dość że pierwszy raz miałam mdłości to jeszcze pierwszy raz mam na tym etapie taki brzuch 😱 aż się dziwię że nikt mnie nie pyta o nic 🤣
A jak u was z tymi kilogramami dodatkowymi 🤔😌?
Ja się tego boje się bardzo bo wiem że już nie mam 20 lat a moja mama właśnie po trzecim.dzuecku przytyła tak bardzo że już w zasadzie jej zostało 🙈

Załączniki

• IMG_20211125_132632.jpg
    IMG_20211125_132632.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 86
Moja wręcz nakazała się szczepić. Pfizer i Moderna są dopuszczone do szczepienia ciężarnych - na czymś musieli to oprzeć. Dużo o tym czytam, a dzisiaj zaczęłam się bać mojej gęstej krwi i ewentualnej zakrzepicy. Ale to jest nawet nie promil przypadków.
Popros o clexane na 2 tygodnie- tyle trwa pelne wytworzenie p/cial. Skoro sie tego obawiasz to nie ma sesu sie denerwować :)

Posyłam Wam mojego maluszka na 90% będzie synek ❤️❤️❤️
O dziwo czuję się dobrze 🙈😊 nie zapeszam ale mdłości minęły 💪🤩
Mam pół kg na plusie 🙈 trzecia ciąża ale powiem Wam że całkiem inna jest .... Nie dość że pierwszy raz miałam mdłości to jeszcze pierwszy raz mam na tym etapie taki brzuch 😱 aż się dziwię że nikt mnie nie pyta o nic 🤣
A jak u was z tymi kilogramami dodatkowymi 🤔😌?
Ja się tego boje się bardzo bo wiem że już nie mam 20 lat a moja mama właśnie po trzecim.dzuecku przytyła tak bardzo że już w zasadzie jej zostało
A dwójka pozostałych jakiej płci ? Podobno jeśli się ma znów takie same objawy to duże prawdopodobieństwo że urodziny się znowu dziecko tej samej płci co wcześniej ;) jestem ciekawa ile w tym prawdy :) u mnie by się sprawdziło, czuje się tak samo jak przy synku i teraz też raczej będzie syn :)

Ale ze mnie gapa 🙈 miałam jechać dzisiaj na badania a zapomniałam kupić sobie pojemnik na mocz. Dobrze ze jutro mają też otwarty punkt, ale i tak będę dzwonić czy w sobotę wykonają mi badania w ramach pakietu z medicover 🥴

Chucherko nie mam tego USG w pakiecie. Nie wiem czy zwrócą akurat trochę kosztu ze "swobody leczenia".

Jest i mały człowieczek❤️❤️
U mnie narazie -2kg ale też będę miała swoje do zrzucenia po i też pierwszy raz brzuch jest tak szybko widoczny większość czasu przy 3 ciąży.

Gorzkaa to jakby się z objawami potwierdziło to powinnam w brzuchu nosić bliźniaki -chlopca i dziewczynkę😅 mam kumulację chyba w tej ciąży

A dwójka pozostałych jakiej płci ? Podobno jeśli się ma znów takie same objawy to duże prawdopodobieństwo że urodziny się znowu dziecko tej samej płci co wcześniej ;) jestem ciekawa ile w tym prawdy :) u mnie by się sprawdziło, czuje się tak samo jak przy synku i teraz też raczej będzie syn :)
Ja mam syn i córkę ale mdłości nie miałam przy radnym 🙈 teraz dopiero mogę powiedzieć że czuje się dobrze tak jak w obu poprzednich na tym etapie w sumie 🤣

reklama
Do góry