Gratulacje, super zdjęciaJa już po prenatalnych (@PsychoPatka91 usuń proszę jutrzejszą wizytę i przełóż na 17.12).
Dzidziuś zdrowiutki Od razu pobrano mi krew na Pappę i w ciągu dwóch tygodni mam mieć opis od pani doktor. Ale z tego co widziała na USG, to nie powinno nic wyjść. Kłuli mnie oczywiście trzy razy, ale nadal poniżej rekordu
Na początku nie chciała określić płci, bo powiedziała, że nie lubi się mylić (była bardzo dokładna w swoim badaniu), ale na końcu stwierdziła, że na 80% chłopak, więc moja intuicja, objawy i babcine zabobony mają rację
Co do opróżniania pęcherza przed badaniem - mnie poprosiła o pusty pęcherz. Poszłam z pełnym, żeby w razie czego po prostu się wysikać jak jedna z was polecała.
Zalecila również szczepienie po 13tc i unikanie osób niezaszczepionych. Więc w przyszłym tygodniu zrobię sobie badania na przeciwciała i działam.
Dzidziut w załączniku
Co do szczepienia, mi też lekarz zalecał, będę robić w 16tc, bo dopiero wtedy mija mi 6 miesięcy. Powiedz mi odnośnie przeciwciał, które będziesz badać, to sprawdzasz po to czy przechorowałaś i czy szczepienie jest potrzebne czy sprawdzasz ile masz przeciwciał po szczepionce? Bo ponoć to są 2 różne badania, a sama się zastanawiam czy nie zrobić przed szczepieniem.