reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Cześć. Witam się nieśmiało (bałam się wcześniej dołączyć). Na pokładzie 8 latka i 3 latek, ostatni rok spędziliśmy na staraniach, 2 ciąże stracone. Właśnie wróciłam z USG i na 70% będą bliźniaki. 1 jest na 100% i wszystko ok a ten drugi tak właśnie 50/50 bo nie dało się nic zmierzyć. Mam stwierdzoną cukrzycę ciążową, od dziś powoli odstawiam glucophage (biorę 1500xr) I dostałam insulinę, którą mam zacząć wdrażać jakby cukry na czczo szalały. Do tego acard i to w sumie wszystko z lekow. Termin na 3.07 ale choćby ze względu na cukrzycę będzie porod wywoływany 2 tyg wczesniej - a jak się potwierdzą bliźniaki to zapewne też.
Ps: tak czulam że bliźniaki bo w żadnej z wcześniejszych ciąż nie miałam zachcianek i nie było mi niedobrze. Do tego beta z 26dc to 656 (choć cykl mial być właśnie 25-26dniowy to i tak wydawało mi się coś wysoko).
Witaj i gratuluję ❤️

reklama
Cześć. Witam się nieśmiało (bałam się wcześniej dołączyć). Na pokładzie 8 latka i 3 latek, ostatni rok spędziliśmy na staraniach, 2 ciąże stracone. Właśnie wróciłam z USG i na 70% będą bliźniaki. 1 jest na 100% i wszystko ok a ten drugi tak właśnie 50/50 bo nie dało się nic zmierzyć. Mam stwierdzoną cukrzycę ciążową, od dziś powoli odstawiam glucophage (biorę 1500xr) I dostałam insulinę, którą mam zacząć wdrażać jakby cukry na czczo szalały. Do tego acard i to w sumie wszystko z lekow. Termin na 3.07 ale choćby ze względu na cukrzycę będzie porod wywoływany 2 tyg wczesniej - a jak się potwierdzą bliźniaki to zapewne też.
Ps: tak czulam że bliźniaki bo w żadnej z wcześniejszych ciąż nie miałam zachcianek i nie było mi niedobrze. Do tego beta z 26dc to 656 (choć cykl mial być właśnie 25-26dniowy to i tak wydawało mi się coś wysoko).
hej, ja też jestem z wątku po poronieniu, pamiętam Cię 😊 ja się tam nie udzielałam ostatnio i zmieniłam nick (pisałam, ze mnie ktoś podczytuje). Super Cię tu widzieć, faktycznie bliźniaki, ale czad 😍 trzymam kciuki!

hej, ja też jestem z wątku po poronieniu, pamiętam Cię 😊 ja się tam nie udzielałam ostatnio i zmieniłam nick (pisałam, ze mnie ktoś podczytuje). Super Cię tu widzieć, faktycznie bliźniaki, ale czad 😍 trzymam kciuki!
Cześć :) Dzięki wielkie. Chyba los postanowił mi oddać moje 2 maleństwa. Trochę mnie to przeraża nie powiem, bo to już będzie 4ka dzieci w domu więc wszystko trzeba będzie przewrócić do góry nogami, córkę dac z synem do pokoju a bliźniaki razem no i auto... bo to już będzie nas 6cioro to w zwykle nie wejdziemy 🤔. Wozek mi sie na klatce schodowej nie zmieści i takie tam. Ale poza tym super 🙈😂.

Cześć dziewczyny 😊czy też macie problem ze zaśnięcie? Ja meczę się 2 godz przewracając z boku na bo a jak mam rano wstać to bym spala i spala

Cześć dziewczyny 😊czy też macie problem ze zaśnięcie? Ja meczę się 2 godz przewracając z boku na bo a jak mam rano wstać to bym spala i spala
Ooo ja bym spała 24h na dobe 😇 zasypiam wczesnie potem drzemka w dzień 😅 w POprzedniej ciąży była masakra u mnie ze spaniem.. Od 4tej potrafiłam nie spać.. Kręcić się.. A teraz poduszka między nogi i zaraz śpię..

Cześć dziewczyny [emoji4]czy też macie problem ze zaśnięcie? Ja meczę się 2 godz przewracając z boku na bo a jak mam rano wstać to bym spala i spala
Padam jak kawka. Często maz idzie np do kuchni czy wc i mówi "ale jak przyjdę oglądamy dalej?" Odpowiadam, że tak, on wraca a ja już śpię jak kamień [emoji38]

Ja dzisiaj odebrałam wyniki Nifty i kamień z serca, wszystko ok :) Zaznaczyłam też te przypadkowe wykrycia i również nic nie wykryto, a trochę się tego obawiałam, bo czytałam, że różnie z tym jest.

I jestem mocno zaskoczona jak szybko przyszły wyniki, bo krew pobieraną miałam we wtorek, a jeszcze po drodze święto. Ale bardzo się cieszę bo nie sądziłam, że będę miała wyniki przed usg prenatalnym (jutro), a jednak się udało :)

reklama
Cześć :) Dzięki wielkie. Chyba los postanowił mi oddać moje 2 maleństwa. Trochę mnie to przeraża nie powiem, bo to już będzie 4ka dzieci w domu więc wszystko trzeba będzie przewrócić do góry nogami, córkę dac z synem do pokoju a bliźniaki razem no i auto... bo to już będzie nas 6cioro to w zwykle nie wejdziemy 🤔. Wozek mi sie na klatce schodowej nie zmieści i takie tam. Ale poza tym super 🙈😂.

Na pewno masz mnóstwo rozkmin teraz, ale też ile radości. Ja zawsze mówiłam, że chciałabym bliźniaki, ale jako pierwsza ciąża 😆

Do góry