reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Cześć. Witam się nieśmiało (bałam się wcześniej dołączyć). Na pokładzie 8 latka i 3 latek, ostatni rok spędziliśmy na staraniach, 2 ciąże stracone. Właśnie wróciłam z USG i na 70% będą bliźniaki. 1 jest na 100% i wszystko ok a ten drugi tak właśnie 50/50 bo nie dało się nic zmierzyć. Mam stwierdzoną cukrzycę ciążową, od dziś powoli odstawiam glucophage (biorę 1500xr) I dostałam insulinę, którą mam zacząć wdrażać jakby cukry na czczo szalały. Do tego acard i to w sumie wszystko z lekow. Termin na 3.07 ale choćby ze względu na cukrzycę będzie porod wywoływany 2 tyg wczesniej - a jak się potwierdzą bliźniaki to zapewne też.
Ps: tak czulam że bliźniaki bo w żadnej z wcześniejszych ciąż nie miałam zachcianek i nie było mi niedobrze. Do tego beta z 26dc to 656 (choć cykl mial być właśnie 25-26dniowy to i tak wydawało mi się coś wysoko).
Witaj i gratuluję ❤️

reklama
Cześć. Witam się nieśmiało (bałam się wcześniej dołączyć). Na pokładzie 8 latka i 3 latek, ostatni rok spędziliśmy na staraniach, 2 ciąże stracone. Właśnie wróciłam z USG i na 70% będą bliźniaki. 1 jest na 100% i wszystko ok a ten drugi tak właśnie 50/50 bo nie dało się nic zmierzyć. Mam stwierdzoną cukrzycę ciążową, od dziś powoli odstawiam glucophage (biorę 1500xr) I dostałam insulinę, którą mam zacząć wdrażać jakby cukry na czczo szalały. Do tego acard i to w sumie wszystko z lekow. Termin na 3.07 ale choćby ze względu na cukrzycę będzie porod wywoływany 2 tyg wczesniej - a jak się potwierdzą bliźniaki to zapewne też.
Ps: tak czulam że bliźniaki bo w żadnej z wcześniejszych ciąż nie miałam zachcianek i nie było mi niedobrze. Do tego beta z 26dc to 656 (choć cykl mial być właśnie 25-26dniowy to i tak wydawało mi się coś wysoko).
hej, ja też jestem z wątku po poronieniu, pamiętam Cię 😊 ja się tam nie udzielałam ostatnio i zmieniłam nick (pisałam, ze mnie ktoś podczytuje). Super Cię tu widzieć, faktycznie bliźniaki, ale czad 😍 trzymam kciuki!

hej, ja też jestem z wątku po poronieniu, pamiętam Cię 😊 ja się tam nie udzielałam ostatnio i zmieniłam nick (pisałam, ze mnie ktoś podczytuje). Super Cię tu widzieć, faktycznie bliźniaki, ale czad 😍 trzymam kciuki!
Cześć :) Dzięki wielkie. Chyba los postanowił mi oddać moje 2 maleństwa. Trochę mnie to przeraża nie powiem, bo to już będzie 4ka dzieci w domu więc wszystko trzeba będzie przewrócić do góry nogami, córkę dac z synem do pokoju a bliźniaki razem no i auto... bo to już będzie nas 6cioro to w zwykle nie wejdziemy 🤔. Wozek mi sie na klatce schodowej nie zmieści i takie tam. Ale poza tym super 🙈😂.

Cześć dziewczyny 😊czy też macie problem ze zaśnięcie? Ja meczę się 2 godz przewracając z boku na bo a jak mam rano wstać to bym spala i spala

Cześć dziewczyny 😊czy też macie problem ze zaśnięcie? Ja meczę się 2 godz przewracając z boku na bo a jak mam rano wstać to bym spala i spala
Ooo ja bym spała 24h na dobe 😇 zasypiam wczesnie potem drzemka w dzień 😅 w POprzedniej ciąży była masakra u mnie ze spaniem.. Od 4tej potrafiłam nie spać.. Kręcić się.. A teraz poduszka między nogi i zaraz śpię..

Cześć dziewczyny [emoji4]czy też macie problem ze zaśnięcie? Ja meczę się 2 godz przewracając z boku na bo a jak mam rano wstać to bym spala i spala
Padam jak kawka. Często maz idzie np do kuchni czy wc i mówi "ale jak przyjdę oglądamy dalej?" Odpowiadam, że tak, on wraca a ja już śpię jak kamień [emoji38]

Ja dzisiaj odebrałam wyniki Nifty i kamień z serca, wszystko ok :) Zaznaczyłam też te przypadkowe wykrycia i również nic nie wykryto, a trochę się tego obawiałam, bo czytałam, że różnie z tym jest.

I jestem mocno zaskoczona jak szybko przyszły wyniki, bo krew pobieraną miałam we wtorek, a jeszcze po drodze święto. Ale bardzo się cieszę bo nie sądziłam, że będę miała wyniki przed usg prenatalnym (jutro), a jednak się udało :)

reklama
Cześć :) Dzięki wielkie. Chyba los postanowił mi oddać moje 2 maleństwa. Trochę mnie to przeraża nie powiem, bo to już będzie 4ka dzieci w domu więc wszystko trzeba będzie przewrócić do góry nogami, córkę dac z synem do pokoju a bliźniaki razem no i auto... bo to już będzie nas 6cioro to w zwykle nie wejdziemy 🤔. Wozek mi sie na klatce schodowej nie zmieści i takie tam. Ale poza tym super 🙈😂.

Na pewno masz mnóstwo rozkmin teraz, ale też ile radości. Ja zawsze mówiłam, że chciałabym bliźniaki, ale jako pierwsza ciąża 😆

Do góry