reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Ja chodzę prywatnie do kliniki w której miałam ivf, dojeżdżam 200km i kosztów nawet nie liczę bo głowa boli.. byleby było dobrze ❤️❤️ to kasę zawsze wyrwę, choćby z podziemi 😁😁
Mam tak samo tylko 70 km plus z kosztami inseminacji i innymi to łohohoho
Ale hak trzeba to i z podziemia się pieniążki wstrząśnie ;) oby tylko wszystko było dobrze ❤❤

reklama
Ale mi zle teraz... Od dwoch godzin leze... Bylam z mlodsza corka na kontroli u lekarza i byla ponad dwugodzinna obsuwa. Tak mnie to zmeczylo, ze jakos dojsc do siebie nie moge. U nas w osrodku zdrowia w ogole zrobil sie hardcore z pediatrami - obecnie na gmine 16 tys. mieszkancow, w ktorej jest pewnie 5-6 tys. dzieci przyjmuje 2 pediatrow (jeden siebostatnio zwolnil, jeden jest na urlopie, a jeden przyjmuje tylko w srody). No i jest tych dwoch tylko, probblem jak cholera zeby sie dostac, ludzie od 5 rano stoja pod osrodkiem,, zeby dzieci zarejestrowac.. Dobrze, ze mamy znajomego ktory w rejestracji pracuje, to nas zawsze wciśnie, ale to czekanie wsrod tlumu ludzi i chorych dzieci wykancza

Ja tez sobie nie wyobrazam wizyty bez usg, dla mnie to najwazniejsze😉 jeszcze kilka mvy temu wizyta kosztowala u nas 180zl,teraz 220 zl plus dojazd 50 km.

Ja chodzę w tej ciąży prywatnie i na NFZ. Prywatnie płacę za wizytę 200 zł, ale chociaż badania teraz w większości mam na NFZ. Teraz największy wydatek to usg genetyczne i pappa 500 zł. Później będzie spokój jakiś czas.

reklama
Dziewczyny a miewacie czasami takie bóle jak okresowe? Przed okresem takie napięcie i ciężkość?
Ja czasem poczuje jajniki.. Jak się położę to muszę zmienić pozycję bo taki dyskomfort czuje . Albo właśnie taki ból że zaraz dostanę okresu 😅 ale to tylko chwilowe .

Do góry