reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Ja chodzę prywatnie do kliniki w której miałam ivf, dojeżdżam 200km i kosztów nawet nie liczę bo głowa boli.. byleby było dobrze ❤️❤️ to kasę zawsze wyrwę, choćby z podziemi 😁😁
Mam tak samo tylko 70 km plus z kosztami inseminacji i innymi to łohohoho
Ale hak trzeba to i z podziemia się pieniążki wstrząśnie ;) oby tylko wszystko było dobrze ❤❤

reklama
Ale mi zle teraz... Od dwoch godzin leze... Bylam z mlodsza corka na kontroli u lekarza i byla ponad dwugodzinna obsuwa. Tak mnie to zmeczylo, ze jakos dojsc do siebie nie moge. U nas w osrodku zdrowia w ogole zrobil sie hardcore z pediatrami - obecnie na gmine 16 tys. mieszkancow, w ktorej jest pewnie 5-6 tys. dzieci przyjmuje 2 pediatrow (jeden siebostatnio zwolnil, jeden jest na urlopie, a jeden przyjmuje tylko w srody). No i jest tych dwoch tylko, probblem jak cholera zeby sie dostac, ludzie od 5 rano stoja pod osrodkiem,, zeby dzieci zarejestrowac.. Dobrze, ze mamy znajomego ktory w rejestracji pracuje, to nas zawsze wciśnie, ale to czekanie wsrod tlumu ludzi i chorych dzieci wykancza

Ja tez sobie nie wyobrazam wizyty bez usg, dla mnie to najwazniejsze😉 jeszcze kilka mvy temu wizyta kosztowala u nas 180zl,teraz 220 zl plus dojazd 50 km.

Ja chodzę w tej ciąży prywatnie i na NFZ. Prywatnie płacę za wizytę 200 zł, ale chociaż badania teraz w większości mam na NFZ. Teraz największy wydatek to usg genetyczne i pappa 500 zł. Później będzie spokój jakiś czas.

reklama
Dziewczyny a miewacie czasami takie bóle jak okresowe? Przed okresem takie napięcie i ciężkość?
Ja czasem poczuje jajniki.. Jak się położę to muszę zmienić pozycję bo taki dyskomfort czuje . Albo właśnie taki ból że zaraz dostanę okresu 😅 ale to tylko chwilowe .

Do góry