reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Jak mogłam pić litrami tak teraz mnie kompletnie nie ciągnie 😝
Partner i córka się cieszą, bo twierdzili, że jestem uzależniona (lepiej od coli niż fajek czy alko)... Tym bardziej, że aspartam wbrew pozorom i mitom nie jest tak szkodliwy jak go malują, nawet w ciąży nie ma przeciwwskazań... Nie przenika przez łożysko...

reklama
Sprawdziłam sobie kiedy miałam krwawienia za pierwszym razem i wychodzi na to ze 8t5d ale lekarz stwierdził zatrzymanie ciąży w 6t2d. Jutro jestem 8t1d i pierwsza wizyta. Mam stresa ale mąż mi mówi że na luzie bo jakby było coś nie tak to bym nie miała takiego super humoru. No od jutra wreszcie będę wiedziała co i jak i w sumie to dopiero dowiem się czy mnie ta ciąża cieszy 🥰🥰
Też dzisiaj idę 😃 myślałam, ze nie ma tu już nikogo, kto jeszcze na pierwszej wizycie nie był 😝 u mnie wyjdzie troche po 6 tygodniu.

Sprawdziłam sobie kiedy miałam krwawienia za pierwszym razem i wychodzi na to ze 8t5d ale lekarz stwierdził zatrzymanie ciąży w 6t2d. Jutro jestem 8t1d i pierwsza wizyta. Mam stresa ale mąż mi mówi że na luzie bo jakby było coś nie tak to bym nie miała takiego super humoru. No od jutra wreszcie będę wiedziała co i jak i w sumie to dopiero dowiem się czy mnie ta ciąża cieszy 🥰🥰
Trzymam kciuki ✊ o której masz wizytę?

Hej dziewczyny! Jestem obecnie w 9+1, na 23.11 umówiłam się na usg pierwszego trymestru z pappą i teraz tak się zastanawiam - chyba poszalałam i to trochę za wcześnie? Niby będę wtedy już w 11+6, ale może lepiej byłoby się umówić tak chociaż z tydzień później? Prawdę mówiąc najchętniej przełożyłabym tę wizytę, ale to jednocześnie moja najbliższa wizyta u gin, a jestem w takim stanie umysłu że najchętniej codziennie chodziłabym sprawdzać, czy wszystko w porządku :D

Macie problem z oddychaniem? Mnie zaczynaja dopadać duszności.. 🙄 dzisiaj wizyta, a ciężko wstać z łóżka.. Aktualnie wentyluje się przy otwartym oknie 😑 moze to stres ze mnie wychodzi 😁

Dziewczyny, powodzenia na wizytach 🥰 dodajcie koniecznie później zdjęcia z USG 😁 pewnie już będzie u Was fajnie widać 🙂

A ja właśnie zaliczyłam pierwsze 🤮 samą wodą 🤦‍♀️ i godzinę po przyjęciu tabletek... Teraz się zastanawiam czy zdążyły mi się wchłonąć bo sorry za dosadność ale wymiotowałam w dwóch kolorach, tak jakby to te tabletki rozpuszczone też były 🙄

Macie problem z oddychaniem? Mnie zaczynaja dopadać duszności.. 🙄 dzisiaj wizyta, a ciężko wstać z łóżka.. Aktualnie wentyluje się przy otwartym oknie 😑 moze to stres ze mnie wychodzi 😁
Mi się strasznie ciężko oddycha, a jak mówię to trochę sapię. Ale w sumie podobnie mam w stresie, więc właśnie nie wiem, czy to kwestia ciąży czy ciążowych nerwów;)

reklama
M9ja mała zaraziła się jednak Bostonką w żłobku 🙄 mam nadzieję że mi nic nie będzie.
Ojej 🤨 obserwuj się koniecznie. Ja jak tylko dowiedziałam się o dwóch przypadkach bostonki w naszym żłobku to od razu szłam na l4. No ale jako pracownik mogłam się odseparować, Ty jako rodzic nie masz tego komfortu. Ciężka sprawa 🙈

Do góry