reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
No warto spróbować ;) Ja akurat jestem fizjoterapeutką wiec sobie masuje piersi przed lustrem choć się tak dziwnie czuje jak sie obmacowuje 🙉🤣
Skoro się pochwaliłaś, że jesteś fizjoterapeutką to mam do Ciebie pytanko 😊
Planuje oczywiście wybrać się osobiście do fizjoterapeuty, ale nie wiem czy jest sens i mam nadzieję, że ty mnie może nakierujesz 😊
Od jakichś 15 lat (aktualnie mam 25) mam problemy z kręgosłupem, choroba scheuermanna (garbię się, chowałam duże cycki w okresie dorastania) przez co też mam bardzo słabe mięśnie brzucha, a raczej w ogóle ich nie mam. Od gimnazjum byłam większa i w sumie tak już zostało. Dwa lata temu w ciągu 3 miesięcy przytyłam 30kg przez problemy z tarczycą, ani dieta ani ćwiczenia nie pomagały. Udało mi się w końcu uregulować tarczycę i w 3 miesiące z 126kg zeszłam do 93kg (wzrost 175), tyle że przez ostatnie dwa miesiące znów przytyłam 5kg (TSH ok 4) znów dieta nie pomaga, ale wracając do mojego pytania.. po takich przebojach w moim życiu mam obwisły brzuch, który czasami mnie ciągnie (przed ciążą też to miałam), kręgosłup aktualnie mniej boli, a właściwie boli tylko wtedy jak dźwigam coś albo za długo leżę na plecach. Czy uważasz, że pas ciążowy jest w stanie pomóc mi jakoś ten brzuch "podnieść" czy odpowiednie podklejenie go sprawi, że nie będzie mnie on ciągnął? Także zastanawiam się jak brzuch ciążowy w moim przypadku będzie wyglądał czy dziecko wypełni mi tą skórę czy cały czas będzie mi on na dole wisiał? Może miałaś już kiedyś styczność z taką osobą, albo któraś z Was dziewczyny, chętnie się czegoś od Was dowiem 😊 Dzięki 😊

Co do objawów dziewczyny to oprócz spóźniającego okresu wiecie co mnie skłoniło żeby zrobić test.. to jest śmieszne.. uczucie gorących stóp, tzn części podeszwowej 🤪 w pierwszej ciazy miałam to samo 😅 no i od tygodnia budzę się w nocy 😋
Jakie konkretne krechy!!! 🙈🙉 i śmieszny ten Twój pierwszy objaw 😃 raczej taki rzadko spotykany 😅

Całe życie narzekałam na miseczkę A. Nawet nie wiesz jak teraz jestem za nią wdzięczna :D nawet jak piersi bolą w nocy, to tak moge sobie podłożyć ręce, że nadal śpię na brzuchu :p

Ja miałam dzisiaj w nocy combo. Najpierw śnił mi się masakryczny wypadek z udziałem kilkulatka (nie będę wam opisywać), potem, że byłam na wakacjach na Krecie i wylądowaliśmy na środku wyspy, bez dostępu do morza i atakowały mnie wielkie skorpiony. Co ja się namęczyłam dzisiaj w nocy to tylko ja wiem....
Widzę, że też masz nieciekawe te sny.. nie sądziłam, że ciąża może wpływać na sny 😳 zamykanie mnie w lodówce, uciekanie po jakimś pustostanie z dzieckiem, opiekowanie się dziećmi przyjaciółki (aktualnie ma tylko jedno), wycieranie się ze krwi, bieganie po dżungli z dinozaurami, ratowanie małych kotów z wiadra z wodą i wiele innych ciekawych historii. Czasami to rano, aż nie dowierzam, że takie rzeczy mi się śniły..

Jestem ,już po wizycie. Wszystko jest dobrze,
Bąbel ma 47mm, serduszko bije, słychać jest prawidło.
Kartę ciąży założy mi gin. Za 3 tygodnie.
Póki co termin pasuje idealnie z terminem z om czyli 18.06.
Pobrano mi krew, niestety badania genetyczne z krwii nadal u nas nie są refundowane, ale chętnie je wykonamy. Mam również zrobić termin na usg genetyczne w plradni.

Już mi nieco lepiej na żołądku, na szczęście reklamówka się nie przydała [emoji1787]
Chyba 4,7mm [emoji6] bo na tym etapie prawie 5cm to raczej nie możliwe [emoji6] gratulacje [emoji3590]

Ja mam to samo, non stop mi się coś śni, aż zmęczona się budzę 😀
Mój facet już przestał mi się dziwić, że wstaje zmęczona po nocy jak mam tak zryte sny. Już nie mówiąc o tym, że czasami zdarza mi się gadać przez sen albo rzucam się na łóżku, że on dostaje z łokcia, albo walę w ścianę, a nigdy w życiu czegoś takiego wcześniej nie miałam..

reklama
Mój facet już przestał mi się dziwić, że wstaje zmęczona po nocy jak mam tak zryte sny. Już nie mówiąc o tym, że czasami zdarza mi się gadać przez sen albo rzucam się na łóżku, że on dostaje z łokcia, albo walę w ścianę, a nigdy w życiu czegoś takiego wcześniej nie miałam..
Ja dziś przyszłam do pracy i tak od rana myślę, że miałam zgłosić jakąś usterkę i nie mogłam sobie przypomnieć co miałam zgłosić, w końcu się zorientowałam że to był sen a w pracy wszystko działa 🤣

Do góry