reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Cześć dziewczyny, aktualnie 5t5d, 3 dni temu byłam u ginekologa z powodu niskiego progesteronu, obawiałam się ciąży pozamacicznej (inny lekarz mnie nastraszył).
Mój aktualny ginekolog na USG pokazał pęcherzyk, widzę też cień który wskazywałby na ciałko żółte?. Natomiast powiedział też że mam nisko zagnieżdżony pęcherzyk, że przez to może mieć gorszy dopływ krwi i ogólnie że jest to zagrożenie, kazał leżeć i za 2 tyg powtórne badanie. Czy któraś z Was tak miała? Nie znalazłam za dużo w tym temacie.
Witaj, przedewszystkim nie czytaj w necie, bo tam bedziesz miala wszystkie choroby swiata. Poczekaj 2 tyg na wizyte. Albo dla pewnosci mozesz sprobowac u innego lekarza

reklama
Witaj, przedewszystkim nie czytaj w necie, bo tam bedziesz miala wszystkie choroby swiata. Poczekaj 2 tyg na wizyte. Albo dla pewnosci mozesz sprobowac u innego lekarza
Ufam temu lekarzowi, bardziej interesuje mnie kwestia tego zagnieżdżenia i braku takich przypadków. Podchodzę raczej pragmatycznie do całej sytuacji zanim się nie wyjaśni.

Po czym to stwierdzasz? bo ja kurczę mam parcie na słodycze okropne i zjazd straszny z ciśnieniem (jest niskie).
Przez to ze biore duze dawki dopegyt w tym momecie 4x2 :) a profesot diabetologii, który mnie prowadził w 1 ciazy powiezial ze cukrzyca ciazowa w moim przypadku jest efektem dużych dawek dopegyt'u. Ja wcale mogłabym słodkiego nie jesc 😅 i nawet nie slodze herbaty cxy kawy xD

@Jetkaa
Nie wiem z jakiego województwa jesteś, ale ja skoro tak siedze wyszukalam które placówki w Małopolsce respektuja skierowania na prenatalne na nfz :) wiec mysle ze Ty tez spokojnie znajdziesz w internecie ktore u Ciebie i bd wiedziała cxy Twoj ginekolog ma z nimi umowę :)

Clexane mam z kodem C, nie płacę nic na szczęście ☺ ja za dupka płaciłam chyba 34zl u siebie 🙄 i zastanawia mnie właśnie dlaczego progesteron nie jest też darmowy dla kobiet w ciąży 🤔

Ufff, super! Pewnie i tak się stresujesz ale to i tak dobre wiadomości 🤩

Koniecznie probuj załatwić zwolnienie od rodzinnego... Ja też chyba dzisiaj przeciążyłam się w pracy 🙄 ogólnie od rana czułam się jakby mnie walec przejechał, nie miałam sił na nic. Pracuje z dziećmi więc trochę je podnoszę w ciągu dnia i czuje brzuch cały czas... Nie tak jak na okres tylko takie kłucia i tak mi ciężko ogólnie 😒 piersi też jakieś mi się miękkie wydają i generalnie to mam znów czarne myśli 🙈
Musimy być dobrej myśli, mnie wczoraj piersi bolały tak, że musiałam zdjąć biustonosz. Dzisiaj rano obudziłam się bez bólu, trochę bolą mnie sutki przy dotykaniu. Wczoraj pusty pęcherzyk na usg, a dzisiaj czuję się jak nowonarodzona... Za jakąś godzinę będę dzwonić do lekarza i pytać o betę. Powinna być koło 5000. Ciekawe 😐😶. Brzuch mnie nie boli, mam mnóstwo śluzu. Uczucia mam mieszane. Zrobiłam termin do lekarza rodzinnego na 27go, żeby w razie czego jeszcze pociągnac 5 dni do urlopu. W czasie urlopu mam usg. Martwię się, ale co zrobić, pewnych rzeczy się nie przeskoczy, musimy wierzyć że będzie dobrze. To moja pierwsza ciąża i od 2 tygodni przechodzę horror. Ściskam cię mocno ❤️

reklama
@Jetkaa
Nie wiem z jakiego województwa jesteś, ale ja skoro tak siedze wyszukalam które placówki w Małopolsce respektuja skierowania na prenatalne na nfz :) wiec mysle ze Ty tez spokojnie znajdziesz w internecie ktore u Ciebie i bd wiedziała cxy Twoj ginekolog ma z nimi umowę :)
Kochana ja też z małopolski z Zakopanego. Podeslesz mi te placówki?

Do góry