reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

A moje dzieci akurat drobne, i zawsze nawet dłużej woziłam w gondoli, chyba tak do 7 miesiąca z tego co pamiętam :)
Ale moje też się nie garnęły do siadania za specjalnie :p
u mnie córka raczkować zaczęła na 6 miesięcy i siedziała a na 9 jak skończyła dzień po poszła sama i siedziała niecałe 6 miesięcy w gondoli. U mnie dzieci rodza się duże ale gondole mamy wielką więc mogłyby posiedzieć😅 synek jakoś po6 miesiącu się przeniósł parę dni.
Na szczęście kalendarzowego 😅 non stop infekcje. Córka na koniec roku zachorowała na anginę, 2 tygodnie w domu. Później covid, 4 tygodnie w domu. A dziś miałyśmy kontrolę po zapaleniu płuc i ma nową infekcję już. Syn do Przedszkola proszedl na 2 dni i wrócił z katarem... Dzieci piją codziennie sok z Czarnego bzu, suplementujemy witaminę d. Codzień spacery, w domu chodzi nawilżacz i oczyszczać. Ale jak czasami czekam w szatni Przedszkola, to czuję się jak w przychodni. Dzieciaki wypluwają płuca, zielone gluty do brody. A ja jestem taka, że zwrócę uwagę. Więc kilka kłótni w szatni z rodzicami mam już za sobą 😅
kup sól z Zabłocia do inhalatora serio polecam z całego serca. Używamy 2-3 razy w tyg jak nic się nie dzieje a codziennie jak zaczyna być mokro w nosie. Dla mnie kolosalna zmiana zdrowotna u dzieci. Jest jeszcze do kąpieli taka. W nawilżaczy mieszamy z wodą i tak 2 h jak śpią idzie

reklama
Na szczęście kalendarzowego 😅 non stop infekcje. Córka na koniec roku zachorowała na anginę, 2 tygodnie w domu. Później covid, 4 tygodnie w domu. A dziś miałyśmy kontrolę po zapaleniu płuc i ma nową infekcję już. Syn do Przedszkola proszedl na 2 dni i wrócił z katarem... Dzieci piją codziennie sok z Czarnego bzu, suplementujemy witaminę d. Codzień spacery, w domu chodzi nawilżacz i oczyszczać. Ale jak czasami czekam w szatni Przedszkola, to czuję się jak w przychodni. Dzieciaki wypluwają płuca, zielone gluty do brody. A ja jestem taka, że zwrócę uwagę. Więc kilka kłótni w szatni z rodzicami mam już za sobą 😅
i u nas też płuca wypluwają czasami w przedszkolu a one zdrowe. Mój brat też odczuł mega zmienne zdrowotna u córki i on mi to polecił a sam usłyszał od kolegi

Dziewczyny które już rodziły. Długo się trwała ta ciężką droga (poród) do przyjścia maluszka na świat?
z synem dzień przed dałabym sobie wszystko uciąć że nie urodzi się szybko, o 6 obudziłam się i po siku zaczął odchodzić czop i lekkie skurcze, ale w szpitalu byłam po18 a on się urodził 23:25 40+0, z córką miałam iść o 9 po skierowanie do szpitala już a o 2 obudziły mnie skurcze, po3 byłam w szpitalu a o 5:30 młoda na świecie 41+0

Ja rodziłam od wtorku wieczora a urodziłam w czwartek o 3:25. Byłam tego dnia u położnej i byłam pewna, że nie urodzę, ona wysłała zgłoszenie do szpitala, że jak się nie zacznie do 41+4 to mieli dzwonić i brać na wywoływanie. Przyszłam do domu już wkurzona, przeczytałam dodatkowo, że od piątku mają zakazać obecności partnera przy i po porodzie i już na maxa się wkurzałam. Pokłóciłam się z mężem, bo próbował mnie pocieszać z siostrą też 🤦‍♀️położyłam się spać ok 20 i już nawet nie zasnęłam,bo dostałam skurczy i od razu co 3-4-5min. Do szpitala pojechałam raz ok 1 w nocy, ale tylko 1cm rozwarcia i zostałam odesłana do domu, kolejny raz ok 14 w środę i już zostałam przyjęta z 5 cm rozwarciem ok 19 wzięłam epidural no a urodziłam w nocy o 3:25. wszędzie piszą, żeby się zrelaksować 😂😁a mnie odwrotnie podziałało.

reklama
kup sól z Zabłocia do inhalatora serio polecam z całego serca. Używamy 2-3 razy w tyg jak nic się nie dzieje a codziennie jak zaczyna być mokro w nosie. Dla mnie kolosalna zmiana zdrowotna u dzieci. Jest jeszcze do kąpieli taka. W nawilżaczy mieszamy z wodą i tak 2 h jak śpią idzie
Dzięki, spróbujemy! We wcześniejszych latach jeździliśmy nad nasze morze, wdychać jodek. Na wiosnę, jesień, weekendy i dłuższe wypady. W ubiegłym roku nie byliśmy ani razu i zastanawiam się, czy to ma jakiś wpływ? 🤔

Do góry