Diopeg od 6m., czyli vibrucol.bardziej na nerwy czy bol ?. na brzuszek raczej nie pomoże?My próbowaliśmy czopków glicerynowych u nas dramat mlody tak płakał ze powiedziałam NIGDY WIĘCEJ. mamy za to viburcol polecony przez @sariska ,są świetne.
Dicoflor podaje rano 1 krople przez tydzień później zwiększam, podaje 2 krople przez kolejny tydzień. I tak co tydzień zwiększam o krople az dojdę do 5 . Pozniej podaje juz ciagle 5 kropli.
Podawaj Delicol 10 kropli 3 razy dziennie zobaczysz poprawe ,no i kupka pojdzie .
reklama
Doriis
Fanka BB :)
Ten viburcol jest na ból, e u nas zdarzalo się ze i kupka po tym była .
Co do czekolady ,to fakt jak objesz się bog wie ile to może dzoecko to odczuć, niestety. Ja jem czekolade ale w bardzo bardzo małych ilościach . Póki co młodemu nic nie jest .
Co do czekolady ,to fakt jak objesz się bog wie ile to może dzoecko to odczuć, niestety. Ja jem czekolade ale w bardzo bardzo małych ilościach . Póki co młodemu nic nie jest .
Doriis
Fanka BB :)
Od wczoraj mlody ma problemy z połykaniem nadmiaru śliny . Nocą gdy śpi szczególnie. Dławi się przez sen. Jest wysoko kładziony ze względu na swoją przypadłość . Zastanawiam się czy to normalne ze AŻ TYLE tej sliny jest . Wiem ze w ruch poszly śliniaki, ale żeby az tak bardzo ingerowały w śpiącego malucha ? Jak to jest u was ?
To tak kupka po vibrucolu moze trocheTen viburcol jest na ból, e u nas zdarzalo się ze i kupka po tym była .
U nas tez malutka kaszle przez sen i ogólnie czesto kaszle, wszystko jest w slinie. Jak klade na brzuszek to od razu jest kaluza sliny, jak ja nosze to tez jestem w slinie, co chwile gmera sobie w buzi raczka no i robi bąbelki ustami caly czas, co jej wytrę buźkę to zaraz nowy babelOd wczoraj mlody ma problemy z połykaniem nadmiaru śliny . Nocą gdy śpi szczególnie. Dławi się przez sen. Jest wysoko kładziony ze względu na swoją przypadłość . Zastanawiam się czy to normalne ze AŻ TYLE tej sliny jest . Wiem ze w ruch poszly śliniaki, ale żeby az tak bardzo ingerowały w śpiącego malucha ? Jak to jest u was ?
mam pytanie odnośnie wzdec i twardego brzuszka - czy wtedy brzuszek jest cały czas twardy ? Dzisiaj w nocy moja mala od 3:30 zle spala, jak dotknęłam brzuszka to na zmiane byl miekki, po chwili twardy itd- takie jakby skurcze, i nie wiem czy to wzdecia ja mecza, czy kupka czy jeszvze cos innego, biedna nie moze przez to spac spokojnie
Hej może macie sprawdzone sposoby na zapalenie piersi[emoji3525]. Stosuje zimne okłady z kapusty, ibuprofen, bardzo częste ściąganie i dostawianie małego ale nic nie pomaga może jest coś jeszcze co mogłabym zastosować przed antybiotykiem.
Długo walczyłam o laktacje a jak już się super rozkręciła to takie coś mnie dopadło [emoji24]
Długo walczyłam o laktacje a jak już się super rozkręciła to takie coś mnie dopadło [emoji24]
U mnie pomaga przystawienie spod pachy. Wszystko rewelacyjnie ściąga. Wycignela zatkany kanalik i zatkane ujście kanalika. Podobno po karmieniu pomagają chłodne okłady a przed karmieniem ciepłe.Hej może macie sprawdzone sposoby na zapalenie piersi[emoji3525]. Stosuje zimne okłady z kapusty, ibuprofen, bardzo częste ściąganie i dostawianie małego ale nic nie pomaga może jest coś jeszcze co mogłabym zastosować przed antybiotykiem.
Przed karmieniem lekko sie rozgrzewa piersi najlepiej ciepła woda, potem kapusta zimna. Ale przede wszystkim - nie lez na tym boku gdzie masz zastoj - prawdopodobnie masz je od spanja na danym boku w nocy. Ale uważaj wtedy na ten drugi zeby ci się nie przeniosło - ja tak mialam, z jednej piersi na drugą poszedl zastoj.Hej może macie sprawdzone sposoby na zapalenie piersi[emoji3525]. Stosuje zimne okłady z kapusty, ibuprofen, bardzo częste ściąganie i dostawianie małego ale nic nie pomaga może jest coś jeszcze co mogłabym zastosować przed antybiotykiem.
reklama
Wzdęcia... U nas wyglądało to tak samo, brzuszek ją boli dlatego raz ma twardy a jak popuści na chwilkę to miękki.mam pytanie odnośnie wzdec i twardego brzuszka - czy wtedy brzuszek jest cały czas twardy ? Dzisiaj w nocy moja mala od 3:30 zle spala, jak dotknęłam brzuszka to na zmiane byl miekki, po chwili twardy itd- takie jakby skurcze, i nie wiem czy to wzdecia ja mecza, czy kupka czy jeszvze cos innego, biedna nie moze przez to spac spokojnie
@Emxka ja jak miałam zastój w szpitalu to kazali mi najpierw iść pod prysznic i długo polewać tą pierś i masować, później masować 30 min pierś oliwką i naciskać tam gdzie najbardziej bolało, przystawić dziecko do piersi lub odciągnąć mleko laktatorem i po karmieniu 30 min okład z kapusty i to mrożonej (polewałam ja tylko woda żeby zrobiła się miękka) i tak robiłam 3 razy w ciągu dnia i na szczęście pomogło.