reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Jeśli są biale to normalne. Widocznie śliniaki poszly w ruch a maluszek nie radzi sobie z połykaniem tak dużego nadmiaru śliny . My mamy to samo . Z początku myslalam ze to ząbki ,ale nie . Co do zachowań maluszkow ,mog to być skoki rozwojowe pierwszego roku .

Fajna lektura , a wyjaśnia duzo zachowan naszych maluchów :)
dzięki wielkie :) poczytam

reklama
Dziewczyny a jak z kupkami u waszych małych? Macie jakieś sprawdzone sposoby na regularne kupki ? Moja jak nie robi codziennie to widzę ze ja meczy brzuszek i zle spi. Dzisiaj cala noc mi się kręciła biedna,nie robila 3 dni. Teraz dopiero.zrobila taka ogromniasta ze z pieluchy wyszło.. przed samym zrobieniem mocno się prezyla i plakala czyli to co w nocy w sumie. Doris cos pisałaś o dicoflorze- jak podajesz i o jakiej porze ? Jakas zmiana po nim ? Ile dni dawalas po 1 kropli ? Zastanawiam się czy symetykon troche nie zatwardza, bo jakby miała gazy to może by czesciej robila kupke.. - jednak gazy przemieszczaja się przez jelitka i moze wraz z nimi poszłaby kupka...
Czy ktoras używała czopkow glicerynowych ? Jaki efekt i czy dzidzie to boli ? (Nie aplikacja tylko drażnienie jelit gliceryna )

Dziewczyny a jak z kupkami u waszych małych? Macie jakieś sprawdzone sposoby na regularne kupki ? Moja jak nie robi codziennie to widzę ze ja meczy brzuszek i zle spi. Dzisiaj cala noc mi się kręciła biedna,nie robila 3 dni. Teraz dopiero.zrobila taka ogromniasta ze z pieluchy wyszło.. przed samym zrobieniem mocno się prezyla i plakala czyli to co w nocy w sumie. Doris cos pisałaś o dicoflorze- jak podajesz i o jakiej porze ? Jakas zmiana po nim ? Ile dni dawalas po 1 kropli ? Zastanawiam się czy symetykon troche nie zatwardza, bo jakby miała gazy to może by czesciej robila kupke.. - jednak gazy przemieszczaja się przez jelitka i moze wraz z nimi poszłaby kupka...
Czy ktoras używała czopkow glicerynowych ? Jaki efekt i czy dzidzie to boli ? (Nie aplikacja tylko drażnienie jelit gliceryna )
Moja mała obecnie robi co drugi dzień i też zauważyłam że ma lekkie problemy z brzuszkiem, dostaje probiotyk cały czas od kilku tygodni ale akurat w naszym przypadku na zwiększenie kup to nie działa i miał pomoc jak miała biegunki przez 3 tygodnie. Swego czasu robiła kupę raz na 10 dni nawet. Natomiast mi lekarz powiedział że na tym etapie czy robi dużo czy raz na kilka dni to normalne i żeby nic z tym nie robić. Ja podawałam czopki straszej córce jak miała jakieś pół roku bo niestety miała regularne zatwrdzenie i okropny płacz jak próbowała zrobić kupę, ale wtedy już dostawała inne posiłki niż melko.

My próbowaliśmy czopków glicerynowych u nas dramat mlody tak płakał ze powiedziałam NIGDY WIĘCEJ. mamy za to viburcol polecony przez @sariska ,są świetne.
Dicoflor podaje rano 1 krople przez tydzień później zwiększam, podaje 2 krople przez kolejny tydzień. I tak co tydzień zwiększam o krople az dojdę do 5 . Pozniej podaje juz ciagle 5 kropli.
Podawaj Delicol 10 kropli 3 razy dziennie zobaczysz poprawe ,no i kupka pojdzie .

My próbowaliśmy czopków glicerynowych u nas dramat mlody tak płakał ze powiedziałam NIGDY WIĘCEJ. mamy za to viburcol polecony przez @sariska ,są świetne.
Dicoflor podaje rano 1 krople przez tydzień później zwiększam, podaje 2 krople przez kolejny tydzień. I tak co tydzień zwiększam o krople az dojdę do 5 . Pozniej podaje juz ciagle 5 kropli.
Podawaj Delicol 10 kropli 3 razy dziennie zobaczysz poprawe ,no i kupka pojdzie .
W sumie wczoraj 2x dalam delicol i dzisiaj kupa była 🤔 a Twoje dzidzi jak często robi kupke ? I vibrucol czopki mówisz? W czym pomagają u was ? I po tych glicerynowych to jak szybko zrobil kupke ? Po kupce przestał plakac ? Dziewczyny czytalam ze niby jak mama karmiaca je czekolady/ ryz itd to dziecko może mieć problem z kupka- cos zauważyliście? Dajecie małym wode do picia w ciągu dnia ? Tez podobno pomaga

W sumie wczoraj 2x dalam delicol i dzisiaj kupa była 🤔 a Twoje dzidzi jak często robi kupke ? I vibrucol czopki mówisz? W czym pomagają u was ? I po tych glicerynowych to jak szybko zrobil kupke ? Po kupce przestał plakac ? Dziewczyny czytalam ze niby jak mama karmiaca je czekolady/ ryz itd to dziecko może mieć problem z kupka- cos zauważyliście? Dajecie małym wode do picia w ciągu dnia ? Tez podobno pomaga
Viburcol też polecam! Dziękuję @Doriis za przypomnienie o ich istnieniu😀 były niezastąpione przy starszej córce jak zabkowala!
Jeszcze mi się przypomniało, że jak moja strasza miała te zatwardzenia i czopki nie pomagały to odkryliśmy dicopeg i był spokój z zaparciami, tylko nie wiem od którego miesiąca można to podawać🤔
A co do picia ja nie daje nic, niestety moje dziecko wypluwa wszytsko co nie jest mlekiem 🤦‍♀️

reklama
Viburcol też polecam! Dziękuję @Doriis za przypomnienie o ich istnieniu😀 były niezastąpione przy starszej córce jak zabkowala!
Jeszcze mi się przypomniało, że jak moja strasza miała te zatwardzenia i czopki nie pomagały to odkryliśmy dicopeg i był spokój z zaparciami, tylko nie wiem od którego miesiąca można to podawać🤔
A co do picia ja nie daje nic, niestety moje dziecko wypluwa wszytsko co nie jest mlekiem 🤦‍♀️

Do góry